ΗΠΑ

Λάσμε αλά... Παναθηναϊκός στη D-League

Λάσμε αλά... Παναθηναϊκός στη D-League
2015 EUROLEAGUE BASKETBALL

Από το καλό στο καλύτερο πηγαίνει ο Στεφάν Λάσμε στη D-League, με τον πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού να κάνει εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στους Long Island Nets. Νέο στοιχείο στο ρεπερτόριό του το τρίποντο! (VIDEOS)

Η είδηση της "ελευθερίας" του Στεφάν Λάσμε να αγωνιστεί, έως ότου εκδικαστεί η προσφυγή του στη FIBA για την τιμωρία που του είχε επιβληθεί, έδωσε δικαίωμα για χαμόγελο στον 33χρονο σέντερ. Πλέον όμως, το ότι βρίσκεται στο παρκέ δεν είναι το μοναδικό στοιχείο που του επιτρέπει να αισιοδοξεί, αφού στη D-League αρχίζει να "ανεβάζει στροφές", δείχνοντας πως βρίσκει σταδιακά τον παλιό καλό του εαυτό.

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού αγωνίζεται τον τελευταίο μήνα στους Texas Legends (θυγατρική ομάδα των Dallas Mavericks), με τους αριθμούς του να βελτιώνονται διαρκώς σε αυτό το διάστημα. Για να φτάσει μέχρι το season high του Σαββάτου (4/3) στο παιχνίδι με τους Long Island Nets, όπου είχε 22 πόντους (με 6/9 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 1/1 βολή), 6 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 5 τάπες. Κι αν η ικανότητά του στο να τελειώνει τις φάσεις στη ρακέτα και να προστατεύει το καλάθι της ομάδας του είναι γνωστή (σ.σ.: μετράει μέχρι στιγμής 3.4 τάπες ανά αγώνα!), αυτό που μάθαμε από το παιχνίδι με τους Nets είναι πως έχει βελτιώσει πάρα πολύ το περιφερειακό του σουτ.

Σε εντυπωσιακό βαθμό μάλιστα, κάτι που φαίνεται από τα 3/4 τρίποντα που είχε. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό μάλιστα είναι πως πήρε τα σουτ βάσει συστήματος, αφού μετά το σκριν πάνω στην μπάλα δεν "έκοβε" πάντα στο καλάθι, αλλά έκανε pop-out (κοινώς άνοιγε προς την περιφέρεια). Κι εκτελούσε με συνέπεια, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

Ο 33χρονος σέντερ συνεχίζει να δουλεύει ομαδικά και ατομικά στις ΗΠΑ, ψάχνοντας ενδεχομένως μια καλή ευκαιρία για το ΝΒΑ. Στη D-League τα καταφέρνει καλά μέχρι στιγμής, οπότε ενδεχομένως να διεκδικήσει ένα συμβόλαιο για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου. Όσο για το ενδεχόμενο άμεσης επιστροφής στην Ευρώπη; Δεν είναι κάτι που φαντάζει εξαιρετικά πιθανό, ειδικά από τη στιγμή που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην EuroLeague, μιας κι έληξε η προθεσμία προσθήκης παικτών. Εκτός κι αν του προσφερθεί κάποιο εξαιρετικό συμβόλαιο, που θα τον πείσει να φύγει από τις ΗΠΑ για να επιστρέψει στα μέρη μας.

Στους εφτά (7) αγώνες που έχει αγωνιστεί τον τελευταίο μήνα με τους Texas Legends, μετράει 8.6 πόντους (με 58.5% εντός παιδιάς, 42.9% στα τρίποντα και 60% στις βολές), 4.6 ριμπάουντ, 1.3 κλεψίματα και 3.4 τάπες κατά μέσο όρο. Κοινώς, είναι έτοιμος και θυμίζει τον παίκτη που έκανε πάταγο στην Ευρώπη με τη φανέλα του Παναθηναϊκού για μία διετία!

Πριν από αυτό βέβαια, είχε προηγηθεί το νταμπλ νταμπλ απέναντι στους Los Angeles D-Fenders, όταν είχε 11 πόντους (με 4/9 σουτ, 3/5 βολές), 10 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα και 6 τάπες σε 37'08'' συμμετοχής (ο μεγαλύτερος της ομάδας του). Δείτε πως τα κατάφερε.

Αναλυτικά όσα έχει κάνει τον τελευταίο μήνα στη D-League

Λάσμε αλά... Παναθηναϊκός στη D-League

Δείτε τώρα μαζεμένες τις τάπες που έχει κάνει τον τελευταίο μήνα

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ