ΗΠΑ

Κάθειρξη 15 ετών για τον πατέρα του Enes Kanter που επιμένει να "φωνάζει"

New York Knicks center Enes Kanter (00) shows his frustration in the first half of an NBA basketball game, Sunday, March 25, 2018, in Washington. (AP Photo/Andrew Harnik)
New York Knicks center Enes Kanter (00) shows his frustration in the first half of an NBA basketball game, Sunday, March 25, 2018, in Washington. (AP Photo/Andrew Harnik) AP

Η τουρκική δικαιοσύνη τιμώρησε τον Mehmet Kanter κι ο Enes Kanter εναντιώθηκε για άλλη μία φορά στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε 15 χρόνια κάθειρξη τιμωρήθηκε ο πατέρας του Enes Kanter, Mehmet, από δικαστήριο της Τουρκίας όπως μεταδίδουν από το πρωί της Δευτέρας (18/6) τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας. Ο πατέρας του μπασκετμπολίστα των New York Knicks μπήκε στο στόχαστρο της κυβέρνησης Ερντογάν το 2017, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε το 2016, με τον Enes Kanter να επιμένει πως όλα γίνονται επειδή εκείνος άσκησε και συνεχίζει να ασκεί έντονη κριτική στον Πρόεδρο της χώρας.

" Ό,τι κι αν γίνει, θα συνεχίσω να μάχομαι για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία του λόγου. Η δικαιοσύνη και η δημοκρατία είναι πάνω απ' όλα. Θα υποστηρίξω όσα πιστεύω και θα συνεχίσω να προσπαθώ για να είμαι η φωνή όλων των αθώων ανθρώπων" σχολίασε ο Enes Kanter, με τον πατέρα του να μη βρίσκεται στην Τουρκία, με αποτέλεσμα προς το παρόν τουλάχιστον να αποφεύγει την σύλληψη και φυλάκισή του. Υπενθυμίζουμε πως ο έμπειρος center έχει υποστηρίξει τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον άνθρωπο που ο Ερντογάν θεωρεί υπεύθυνο για την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ