ΗΠΑ

Η ιστορία πίσω από τον παππού που δεν χάνει βολή

Η ιστορία πίσω από τον παππού που δεν χάνει βολή

Διαβάστε την ιστορία του Tom Amberry, του παππού που έγινε viral χάρη στην ευστοχία του στις ελεύθερες βολές πριν από μερικές ημέρες.

Το video με έναν τύπο που κάνει γυμναστική στηριζόμενος σε βαράκια έγινε γρήγορα viral . Όχι για όσα έκανε αυτός, αλλά γιατί στο πίσω μέρος διακρινόταν ένας παππούς να ευστοχεί σε συνεχόμενες βολές. Όσοι είδαν το video απόρησαν με την ευστοχία του ηλικιωμένου, αφού είναι κάτι παρά φύσιν. Στην ουσία όμως, πρόκειται για το πιο φυσιολογικό πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί. Όχι για όλους, αλλά για τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης. Τον Tom Amberry.

Ποιος είναι ο κύριος; Πρόκειται για τον κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ στις συνεχόμενες εύστοχες ελεύθερες βολές, με 2.750. Ένας αριθμός που επετεύχθη το 1993, όταν ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας ήταν 71 ετών!

Στις ΗΠΑ, που ζουν και αναπνέουν για τέτοιες ιστορίες, έψαξαν και βρήκαν το παρελθόν του Tom Amberry, πέρα από το παγκόσμιο ρεκόρ που κατέχει. Ένα ρεκόρ που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ακόμη μεγαλύτερο, " αν δεν σταματούσα, γιατί ο φύλακας του γηπέδου ήθελε να φύγει", όπως είχε παραδεχθεί στο παρελθόν. Κι αυτό δεν είναι το μοναδικό εντυπωσιακό στοιχείο της ιστορίας του, αφού αποκαλύφθηκε πως στα νιάτα του είχε πει "όχι" σε πρόταση των Minneapolis Lakers για διετές συμβόλαιο στο ΝΒΑ με σκοπό να σπουδάσει στην ιατρική σχολή.

Αποφοίτησε, παίρνοντας πτυχίο ποδιάτρου, για να κάνει εν συνεχεία καριέρα ως γιατρός στις ΗΠΑ. Την πορτοκαλί μπάλα πάντως δεν την παράτησε. Μπορεί να την άφησε στην αποθήκη του για δεκάδες χρόνια, αλλά μόλις πήρε σύνταξη, την έβγαλε από εκεί και άρχισε να θυμίζει σε όλους (με πρώτο και καλύτερο τον εαυτό του) πόσο καλός είναι από την γραμμή των βολών.

Το 1991 ξεκίνησε να σουτάρει επισταμένως, περίπου 500 βολές καθημερινά, για να γράψει ιστορία δύο χρόνια αργότερα. Η φήμη του γρήγορα ξέφυγε από τα όρια του Long Beach, όπου ζούσε, κι έφτασε μέχρι το ΝΒΑ, μερικά χρόνια αργότερα. Μίλησε πολλές φορές για τα μυστικά της τέλειας ελεύθερης βολής, έγραψε δεκάδες άρθρα περί αυτού και στην πορεία είδε πολλές ομάδες να του χτυπούν την πόρτα, ζητώντας τη βοήθειά του.

Από το UNLV και τον -θρυλικό προπονητή του- Jerry Tarkanian, μετά το χαμένο Final Four του 1997, μέχρι τους Los Angeles Lakers, που έψαχναν εναγωνίως κάποιον για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα του Shaquille O'Neal από τη γραμμή της φιλανθρωπίας. Εις μάτην όμως, αφού ο "Shaq" δεν κατάφερε ποτέ να γίνει κάτι σπουδαίο στο συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού.

" Δεν μπορείτε να μου πείτε ότι οι παίκτες του ΝΒΑ δεν είναι καλοί σουτέρ", είχε δηλώσει στο παρελθόν ο Tom Amberry, για να προσθέσει πως " απλά είμαι καλύτερος στις βολές. Γιατί; Επειδή έχω μάθει να συγκεντρώνομαι και να είμαι προσεκτικός σε αυτό το κομμάτι, περισσότερο από κάθε άλλον".

Για την ιστορία, το συγκεκριμένο video είναι μερικών εβδομάδων, κι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του απεβίωσε μόλις πριν από δέκα ημέρες. Στις 18 Μαρτίου 2017.

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ