ΗΠΑ

Η ήττα της Team USA από την Ελλάδα παραμένει σημείο αναφοράς

Η ήττα της Team USA από την Ελλάδα παραμένει σημείο αναφοράς

Η Team USA ετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, διαλύοντας τους αντιπάλους με +43 πόντους μέσο όρο και οι Αμερικανοί μετρούν 68 σερί νίκες από την ήττα τους στην Σαϊτάμα από την Ελλάδα. Παραμένει σημείο αναφοράς τους.

Στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ του 2006, η Εθνική μας ομάδα είχε σημειώνει μία τεράστια και ιστορική νίκη επί των ΗΠΑ, επικρατώντας με σκορ 101-95, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης.

Μία ήττα που πλήγωσε το προφίλ, αλλά και τον εγωισμό των Αμερικανών, καθώς ηττήθηκαν από την Ελλάδα αν και είχαν στην σύνθεση τους πλειάδα αστέρων του ΝΒΑ, όπως τους Λεμπρόν Τζέιμς, Καρμέλο Άντονι, Ντουέιν Ουέιντ, Ντουάιτ Χάουαρντ, Κρις Πολ και Κρις Μπος.

Αυτή η ήττα από την Ελλάδα παραμένει και η τελευταία για την ανδρική ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ, σε οποιαδήποτε διοργάνωση. Από τότε αντιμετωπίζουν με απόλυτη σοβαρότητα το κάθε παιχνίδι και μετρούν μόνο νίκες. Το σερί τους, μάλιστα, έφτασε τα 68 σερί θετικά αποτελέσματα.

Το αμερικανικό δίκτυο ESPN, συνεχίζει να έχει ως σημείο αναφοράς την ήττα των ΗΠΑ από την Ελλάδα το 2006, αναφέροντας πως οι Αμερικανοί μετρούν 68 σερί νίκες από τότε, έχοντας για τελευταία ήττα εκείνη από την Εθνική μας ομάδα πριν 10 χρόνια.

Όπως αναφέρουν και σε σχετικό γράφημα, η φετινή team USA δείχνει... θεριό ανήμερο, καθώς μέτρησε πέντε σερί νίκες στα φιλικά της παιχνίδια φέτος, κερδίζοντας τους αντιπάλους της έχοντας μέσο όρο 43 (!) πόντους διαφορά, όταν στα αντίστοιχα του 2012 είχε +26.6 μέσο όρο.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε όλες τις φετινές φιλικές αναμετρήσεις της ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, η team USA επικράτησε με +35.

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ