ΗΠΑ

Επιστρέφει στα παρκέ ο Αϊζάια Όστιν

Nov 20, 2013; Waco, TX, USA; Baylor Bears center Isaiah Austin (21) reacts during the game against the Charleston Southern Buccaneers at The Ferrell Center. Baylor won 69-64. Mandatory Credit: Kevin Jairaj-USA TODAY Sports
Nov 20, 2013; Waco, TX, USA; Baylor Bears center Isaiah Austin (21) reacts during the game against the Charleston Southern Buccaneers at The Ferrell Center. Baylor won 69-64. Mandatory Credit: Kevin Jairaj-USA TODAY Sports KEVIN JAIRAJ-USA TODAY SPORTS

Ο Αϊζάια Όστιν, ο οποίος αναγκάστηκε εξαιτίας μίας σπάνιας ασθένειας να εγκαταλείψει τα παρκέ πριν δύο χρόνια λίγο πριν επιλεγεί στο draft, ανακοίνωσε ότι πήρε άδεια από τους γιατρούς για να ξαναπαίξει μπάσκετ!

Όποτε ακούς θετικά νέα δεν γίνεται να μην χαρείς. Πολύ περισσότερο δε όταν αφορούν ένα νέο παιδί, που πριν δύο χρόνια είδε τον κόσμου του να γκρεμίζεται.

Ο λόγος για τον Αϊζάια Όστιν, ο οποίος πριν δύο χρόνια άφηνε το Κολέγιο μετά την δεύτερη σεζόν του για να δηλώσει διαθεσιμότητα στο draft του ΝΒΑ, όπου αναμενόταν να επιλεγεί στο τέλος του πρώτου γύρου. Λίγες μέρες πριν την σχετική διαδικασία ωστόσο διαπιστώθηκε ότι πάσχει από το σύνδρομο Marfan, το οποίο επηρεάζει την καρδιά, με τους γιατρούς να του "κόβουν" το μπάσκετ σε ηλικία 21 ετών ! Ο ίδιος ωστόσο είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι δεν πρόκειται να τα παρατήσει . Και τώρα ήρθε η δικαίωση!

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο "Yahoo! Sports", ο γιατρός που τον παρακολουθεί του ξεκαθάρισε ότι πλέον η κατάστασή του είναι σταθερή και μπορεί αν θέλει να επιστρέψει στα παρκέ! " Έχω την δυνατότητα να κυνηγήσω το όνειρό μου πάλι. Έχω πάρει το ελεύθερο από τους γιατρούς. Και αυτό ακριβώς θα κάνω, θα κυνηγήσω το όνειρό μου" δήλωσε γεμάτος ενθουσιασμό ο ύψος 2.16 μέτρων Όστιν, ο οποίος θεωρείται ιατρικώς τυφλός από το δεξί μάτι.

Το αν θα καταφέρει τελικά να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να παίξει στο ΝΒΑ δεν είναι ακόμα σίγουρο, αφού είναι πιθανό οι ομάδες της Λίγκας να μην θελήσουν να ρισκάρουν με την περίπτωσή του αν δεν είναι 100% σίγουρες ότι δεν τίθεται θέμα υγείας. Παρόλα αυτά, η λογική λέει ότι όλο και κάποια ομάδα θα θελήσει να του δώσει μία ευκαιρία να δοκιμάσει έστω τις δυνάμεις του, αφού παίκτες με ύψος 2.16 μέτρα που μπορούν να σουτάρουν από την περιφέρεια δεν βρίσκονται κάθε μέρα.

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ