ΗΠΑ

Επίσημο: Αφήνει το Όρεγκον και δοκιμάζει για ΝΒΑ ο Ντόρσεϊ

Επίσημο: Αφήνει το Όρεγκον και δοκιμάζει για ΝΒΑ ο Ντόρσεϊ

Ο Tyler Dorsey είναι πλέον ομόσταυλος του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αφού υπέγραψε με την Octagon Sports κι εγκατέλειψε το Όρεγκον για να δοκιμάσει την τύχη του στο ντραφτ του ΝΒΑ.

Ο Ελληνοαμερικανός άσος ανακοίνωσε στα Social Media την απόφασή του να αποχωρήσει από τις "Πάπιες", λίγες μέρες μετά τη συμμετοχή του στο φάιναλ φορ του κολλεγιακού μπάσκετ στην Αριζόνα.

Αφού ευχαρίστησε το πανεπιστήμιο του Ορεγκον και τους γονείς του, για τη συμπαράσταση, ο Dorsey τόνισε πως ήρθε η ώρα να κυνηγήσει το μεγάλο του όνειρο, που είναι το ΝΒΑ.

Ο Dorsey, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Sport24.gr, προσέλαβε και ατζέντη, τον Αμερικανό, Chris Emens, της εταιρείας Octagon, που εκπροσωπεί τον «δικό» μας, Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Mάλιστα ο Tyler, είχε την ευκαιρία να μιλήσει τηλεφωνικά με τον Γιάννη, με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στην προετοιμασία της Εθνικής ανδρών, για το προλυμπιακό τουρνουά, το περασμένο καλοκαίρι.

Για τον Dorsey, το ΝΒΑ αποτελεί όνειρο ζωής και σκοπεύει να το κυνηγήσει ευθύς αμέσως, έχοντας ως σύμμαχο τις πολύ καλές του εμφανίσεις στην March Madness, όπου σχεδόν διπλασίασε την παραγωγικότητά του, έχοντας μέσο όρο 24 πόντους!

Βέβαια σ’ ένα πολύ "βαθύ" ντραφτ, όπως είναι το φετινό, δεν είναι αρκετές οι εμφανίσεις του στην March Madness και στον ημιτελικό του φάιναλ φορ του κολεγιακού πρωταθλήματος. Θα χρειαστεί να "βγάλει μάτια" στα workouts που θα κάνεις με τις ομάδες του ΝΒΑ, τις επόμενες εβδομάδες και φυσικά στο NBA Combine (εφ’ όσον προσκληθεί).

Για την ώρα το... status του σε ότι αφορά στο φετινό ντραφτ, λέει πως θα επιλεχθεί χαμηλά στον β’ γύρο και το σενάριο επιλογής του στον α’ γύρο είναι απομακρυσμένο. Φυσικά αυτά αλλάζουν πολύ εύκολα, όπως διαπιστώσαμε και το περασμένο καλοκαίρι, με την περίπτωση του Γιώργου Παπαγιάννη, όπου οι "ειδικοί" τον είχαν σχεδόν ξεγράψει από τον α’ γύρο. Εν τέλει ο Big George έγινε lottery pick, στο No 13 από τους Suns και στη συνέχεια πήγε στους Kings.

H συμμετοχή του Dorsey στην Εθνική θα εξαρτηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από το τι θα γίνει στο ντραφτ και αν θα υπογράψει συμβόλαιο με ομάδα του ΝΒΑ. Στην περίπτωση που γίνει μέλος ομάδας του ΝΒΑ, θα πρέπει σίγουρα να παίξει στο Summer League στο Λας Βέγκας στα μέσα Ιουλίου και η απόφαση για το αν θα μπορέσει να είναι στην προετοιμασία της Εθνικής θα ληφθεί από κοινού από τον ίδιο και την ομάδα του.

Η επιθυμία πάντως του Tyler, είναι να ενισχύσει την Εθνική ομάδα για το Ευρωμπάσκετ του Σεπτεμβρίου.

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ