ΗΠΑ

Ανάβει φωτιές στο Draft ο Παπαγιάννης

Ανάβει φωτιές στο Draft ο Παπαγιάννης

Ο Νίκος Παπαϊωάννου γράφει από τη Νέα Υόρκη για τον Γιώργο Παπαγιάννη, που φρόντισε να ανάψει "φωτιές" στις ομάδες του ΝΒΑ, με αποτέλεσμα το όνομά του να συζητιέται ακόμα και για το Top 10 του Draft!

Το workout του Γιώργου Παπαγιάννη στο πανεπιστήμιο του Temple, μπροστά σ’ εκπροσώπους 4-5 ομάδων του ΝΒΑ, έφερε τα πάνω-κάτω σε ότι αφορά στην αξία της μετοχής του στο… χρηματιστήριο του ντραφτ. Για την ακρίβεια ο νεαρός σέντερ του Παναθηναϊκού, την είδε να κάνει συνεχή limit-up και για τον λόγο αυτό αποφάσισε να κρατήσει το όνομά του στη διαδικασία, παρά τις αντίθετες προβλέψεις.

Αποστολή, Νέα Υόρκη: Νίκος Παπαϊωάννου

Ο νεαρός σέντερ από τα Μέγαρα, θα είχε μπροστά του άλλες τρεις ευκαιρίες για το Draft του ΝΒΑ και με δεδομένη την εμπιστοσύνη που θα του έδειχνε ο Αργύρης Πεδουλάκης, την προσεχή αγωνιστική περίοδο, έμοιαζε λογικό ν’ αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Όμως τα δεδομένα άλλαξαν πολύ γρήγορα, με την αρχή να γίνεται μετά τις μετρήσεις του 18χρονου (σ.σ θα κλείσει τα 19 τον Ιούλιο) σέντερ. Ο Παπαγιάννης πήρε άλλους δύο πόντους και βλέπει τον κόσμο από τα 219 εκατοστά! Οι Αμερικάνοι λένε πως το μόνο που δεν διδάσκεται είναι το μπόι και ο Παπαγιάννης το συνδυάζει μαζί με υψηλή τεχνική κατάρτιση, συμμετρικό κορμί, δυνατά πατήματα στο παρκέ, αξιοπρεπές ρεπερτόριο στη ρακέτα, εξαιρετικό σουτ με πρόσωπο στο καλάθι και υψηλά ποσοστά στις βολές.

Αν λάβουμε υπ’ όψιν μας πως στην Αμερική θεοποιούνται οι σέντερ όταν καταφέρνουν να σουτάρουν με ποσοστό κοντά στο 60% στις βολές, καταλαβαίνετε ότι βλέπουν τον Παπαγιάννη σαν εξωγήινο, όχι μόνο να ευστοχεί από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, αλλά και να «γράφει» το ένα τρίποντο πίσω από το άλλο!

Στην περίφημη λοιπόν προπόνηση στο Temple, στη Φιλαδέλφεια, ο Γιώργος έκανε… παπάδες. Οι πληροφορίες λένε πως δεν έχανε σουτ. Οι εκπρόσωποι των ομάδων του ΝΒΑ, άρχισαν να τρίβουν τα μάτια τους. Κι αμέσως μετά άρχισαν τα τηλέφωνα.

Οι Kings, που έχουν μόνο μία επιλογή στον α’ γύρο, στο Νο. 8, επικοινώνησαν με τον Sasa Djordjevic, μέσω του τζένεραλ μάνατζέρ τους, Vlade Divac. Την ίδια στιγμή ο νέος τους προπονητής, Ντέιβιντ Dave Joerger τηλεφώνησε στον Νικ Καλάθη, που τον είχε παίκτη στο Memphis. Οι Bucks, που επιλέγουν στο Νο. 10, προσπάθησαν να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία για τον Παπαγιάννη, ζητώντας από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να τους φέρει σε επαφή με τους προπονητές του νεαρού σέντερ στην ΕΟΚ.

Ο Frank Vogel του Orlando, που επιλέγει στο Νο. 11 ζήτησε επιπλέον στοιχεία για τον Παπαγιάννη. To Chicago που επιλέγει στο Νο. 14 είχε στείλει το χειμώνα στην Αθήνα, τον αρχισκάουτερ, Ivica Dukan, που επί μία εβδομάδα έβλεπε τις προπονήσεις του Παναθηναϊκού. Ο Arturas Karnisovas, από το Denver (Νο. 15) είναι εντυπωσιασμένος από τον Παπαγιάννη. Το ίδιο και ο παλιός παίκτης της ΑΕΚ και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, JR Holden, που είναι σκάουτερ του Detroit (Νο. 18). Η Atlanta, που επιλέγει στο Νο. 21 επικοινώνησε με το προπονητικό τιμ του πανεπιστημίου του Oregon, που είχε προσπαθήσει να τον εντάξει στο ρόστερ του.

Στη γλώσσα του Draft, τους παίκτες που έρχονται από το πουθενά, όπως ο Παπαγιάννης που είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στον Παναθηναϊκό, αποκαλούνται "sleepers".

Επειδή πιάνουν στον ύπνο πολλές ομάδες του ΝΒΑ, που δεν πόνταραν πάνω τους. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παπαγιάννης βρίσκεται στο μικροσκόπιο και των 30 ομάδων του ΝΒΑ! Κυκλοφόρησαν μάλιστα φήμες πως είχε πάρει υπόσχεση από ομάδα, για επιλογή στον α’ γύρο, αλλά διαψεύστηκαν από τον ατζέντη του παίκτη, Αντριου Μπακ.

Οι ομάδες έχουν βάλει λυτούς και δεμένους για να μάθουν περισσότερα για τον Παπαγιάννη και ανάλογα με τις κινήσεις που θα γίνονται παράλληλα με τις επιλογές των παικτών (βλ. ανταλλαγές), ο νεαρός σέντερ μπορεί να καταλήξει οπουδήποτε από το Νο. 30 μέχρι και την πρώτη δεκάδα!

Οι πιθανότητες να μείνει εκτός α’ γύρου, είναι πλέον μηδαμινές κι ας τον κατατάσσουν κάποια mock drafts στο Νο. 35. Υπάρχουν ομάδες με επιλογή στον α’ γύρο, διατεθειμένες να "ρισκάρουν" επιλέγοντας εν γνώσει τους έναν παίκτη, όπως ο Παπαγιάννης, που ναι μεν είναι «άγουρος», αλλά με προοπτικές που δεν έχουν ταβάνι!

Η μεγάλη βραδιά του Γιώργου Παπαγιάννη πλησιάζει. Τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Barclays Center, φορώντας το κοστούμι που του έφερε από την Αθήνα ο πατέρας του, ο Κανέλλος, θα σφίξει το χέρι του κομισάριου του ΝΒΑ, Adam Silver και θα παραλάβει το καπέλο της νέας του ομάδας!

Εμείς θα είμαστε εκεί για να σας μεταφέρουμε τα πάντα γύρω από τη μεγάλη βραδιά του Γιώργου Παπαγιάννη, που ετοιμάζεται να διαβεί το κατώφλι του ΝΒΑ!

Δεκτές όλες οι απόψεις και στοTwitter @ndpapaioannou

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ