ΗΠΑ

Ανακοίνωσαν την προεπιλογή για τους Παναμερικανικούς οι ΗΠΑ

FILE - In this June 2, 2016, file photo, television announcer Jeff Van Gundy speaks before Game 1 of basketball's NBA Finals between the Golden State Warriors and the Cleveland Cavaliers,  in Oakland, Calif. Former NBA coach Jeff Van Gundy will lead the U.S. mens basketball team through the early stages of qualifying for the 2019 Basketball World Cup. He will guide a team made up of mostly NBA G League players in this summers FIBA AmeriCup 2017 tournament and in qualifying games between November and September 2018. USA Basketball announced Van Gundys appointment Wednesday, July 5, 2017. (AP Photo/Ben Margot, File)
(AP Photo/Ben Margot, File) AP

H USA Basketball ανακοίνωσε την 16αδα των παικτών που θα πάρουν μέρος στην προετοιμασία ενόψει των Παναμερικανικών αγώνων, η οποία αποτελείται από παίκτες που παίζουν στην Ευρώπη και την G-League.

Με δύο εβδομάδες να απομένουν για την έναρξη των υποχρεώσεων των ΗΠΑ στους Παναμερικανικούς αγώνες, η USA Basketball ανακοίνωσε την προεπιλογή της ομάδας, αποτελούμενη από 16 παίκτες. Προπονητής της ομάδας θα είναι ο γνωστός Τζεφ Βαν Γκάντι.

Αυτή είναι η πρώτη φορά έπειτα από το μακρινό 2007 που οι ΗΠΑ θα πάρουν μέρος σε Παναμερικανικούς αγώνες. Με την παρουσία της ομάδας πάντως να είναι εξασφαλισμένη στο Μουντομπάσκετ του 2019, οι Αμερικανοί είχαν ανακοινώσει εδώ και μήνες ότι δεν θα αγωνιστούν με ΝΒΑερς στην διοργάνωση, αλλά με παίκτες από την G-League και την Ευρώπη. Αυτοί οι 16 παίκτες λοιπόν είναι οι εξής: Μπίλι Μπάρον(Εσκισεχίρ), Ροντ Μπένσον(Γουντζού Ντόνγκμπου), Άλεκ Μπράουν(Γουίντι Σίτι Μπουλς), Λάρι Ντρου ΙΙ(Σιου Φολς Σκάιφορς), Ρέτζι Χερν(Ρένο Μπίγκχορνς), Ντάρουν Χίλιαρντ(Ντιτρόιτ Πίστονς), Τζόναθαν Χολμς(Κάντον Τσαρτζ), Ρα’ Σαντ Τζέιμς(Τσεντεβίτα), Κένταλ Μάρσαλ(Ρένο Μπίγκχορνς), Ντάριους Μόρις(Ρίο Γκράντε Βάλεϊ Βάιπερς), Εξέβιερ Μάνφορντ(Γκρίνσμπορο Σουάρμ), Μάρσαλ Πλάμλι(Οκλαχόμα Σίτι Μπλου), Τζαμίλ Γουόρνι(Τέξας Λέτζεντς), Σι Τζέι Ουίλιαμς(Τέξας Λέντζεντς), Ρέτζι Ουίλιαμς(Οκλαχόμα Σίτι Μπλου) και Ντέρεκ Γουίλις(Γκραντ Ράπιντς Ντράιβ).

Οι 16 παίκτες θα συγκεντρωθούν στο Χιούστον στις 17 Αυγούστου, όπου και θα πάρουν μέρος σε τρέινινγκ καμπ που θα κρατήσει μία εβδομάδα. Στις 24 Αυγούστου θα ανακοινωθεί η 12αδα, ενώ οι υποχρεώσεις των ΗΠΑ στους Παναμερικανικούς αγώνες ξεκινούν στις 28 Αυγούστου με αντίπαλο τον Παναμά.

TAGS ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ