loading...
 

"American Dream" αλά... ελληνικά

Το Sport24.gr παρουσιάζει το "αμερικάνικο όνειρο" δύο νεαρών Ελλήνων παικτών, των Γιάννη Παπαπέτρου και Πάρη Μαραγκού, που επέλεξαν να μορφωθούν στην Αμερική και να διεκδικήσουν εκεί ένα καλύτερο μπασκετικό μέλλον.

"American Dream" αλά... ελληνικά

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα ημερίδα με θέμα την «Παράλληλη Εκπαίδευση των Αθλητών». Μην το ψάχνετε! Μόνο ένας παίκτης της Α1, ο Φάνης Κουμπούρας του Ικάρου Καλλιθέας, έδωσε το παρών. Υπάρχουν, όμως, δύο 17άρηδες που επέλεξαν να μορφωθούν και να παίξουν μπάσκετ ταυτόχρονα: ο Ιωάννης Παπαπέτρου και ο Πάρης Μαραγκός. Το Sport24 αναλύει τις δύο περιπτώσεις…

 

Παπαπέτρου και Μαραγκός λοιπόν. Κρατήστε αυτά τα δύο ονόματα, γιατί έχουν τα φόντα να μας κάνουν να (ξανα)σχοληθούμε μαζί τους τα επόμενα χρόνια. Τι κοινό έχουν οι δύο πιτσιρικάδες εκτός από ταλέντο και όρεξη για σκληρή δουλειά; Αμφότεροι φοιτούν σε Λύκεια των ΗΠΑ, ο μεν Μαραγκός ενεγράφη φέτος το καλοκαίρι και θα αγωνίζεται στην ομάδα του Blue Ridge High School της Βιρτζίνια, ο δε Παπαπέτρου έχει συνηθίσει στην ξενιτιά, καθώς διάγει τον δεύτερο χρόνο του στην «Air Academy» της Φλόριντα.

 

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μπορεί να μην έχει ακουστεί όσο ο Μαραγκός, αλλά τους τελευταίους μήνες έχει… αναστατώσει κάποια από τα σπουδαιότερα κολέγια των ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr ο ύψους 2,00 μ. διεθνής με την Εθνική Παίδων γκαρντ είναι ένας από τους πλέον φερέλπιδες παίκτες στην ηλικία του και πρόσφατα πήρε την απόφαση να σπουδάσει και να αγωνιστεί στο φημισμένο Τέξας, το οποίο κέρδισε τη μάχη της διεκδίκησης του.

 

Δείτε το βίντεο όπου ο Παπαπέτρου διαλέγει το φημισμένο Τέξας

 

 

 

Όχι από κάποιο… τυχαίο κολέγιο, αλλά από το Κάνσας, που επίσης ήθελε τον Παπαπέτρου junior, ενώ το George Mason έστειλε τον προπονητή Πολ Χιούιτ στην Αθήνα για να συναντήσει τον πατέρα του και να τον πείσει πως αν ο μικρός ακολουθήσει το πρόγραμμά του, θα έχει κάνει την καλύτερη επιλογή. Δεν τα κατάφερε, όμως και αυτή τη στιγμή πιέζει έναν άλλο Ελληνα 17χρονο, τον Λευτέρη Μποχωρίδη του Αρη!

 

Ο πατέρας του Παπαπέτρου (καλά καταλάβατε) είναι ο παλαίμαχος άσος της Εθνικής και του Παναθηναϊκού Αργύρης Παπαπέτρου, ο οποίος μάλιστα έχει άλλον έναν γιο, που φοιτεί και παίζει μπάσκετ στην ομάδα του Ranger Junior College στο Ντάλας και ετοιμάζεται για μεταγραφή σε μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο, τον 20χρονο Γιώργο, επομένως πρέπει να αισθάνεται πολύ υπερήφανος, αλλά και να «μοιράζει» τις συμβουλές του με ισότητα προς τα δύο παιδιά του.

 

 

 

Από την άλλη, ο Κυπριανός Μαραγκός, διεθνής με την Εθνική Παίδων και Εφήβων, είναι ασφαλώς πιο γνωστός στο ευρύ κοινό από τον συνομήλικό του, καθώς τα τελευταία χρόνια ανήκε στο δυναμικό του Παναθηναϊκού και την περυσινή περίοδο είχε την ευκαιρία να εμφανιστεί με τη φανέλα του Τριφυλλιού σε αγώνες της Α1, προτού πάρει την απόφαση να μεταναστεύσει στις ΗΠΑ. Ο πατέρας του είναι ο παλαίμαχος διεθνής αθλητής του Πανελληνίου Νίκος Μαραγκός και ο μικρός έχει ήδη αρχίσει να απασχολεί αμερικανικά προγράμματα.

 

Όπως ο πατέρας Παπαπέτρου, έτσι και ο πατέρας Μαραγκός, έχει δεχτεί επισκέψεις από ανθρώπους που επιθυμούν να αποσπάσουν την υπογραφή του γιού του και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη ενδιαφερθεί το Σαν Ντιέγκο, το Ολντ Ντομίνιον και το Τζορτζ Ουάσινγκτον, αλλά ακόμη ο πρώην παίκτης του ΠΑΟ δεν έχει αποφανθεί σχετικά με το μέλλον του στις ΗΠΑ.

 

Για ποιους λόγους, όμως, ταλαντούχα παιδιά (φυσικά υπάρχουν και άλλα που φοιτούν ή σκέφτονται να φοιτήσουν στις ΗΠΑ) προσανατολίζονται προς τη λύση της αμερικανικής εκπαίδευσης μέσω της οποίας δεν αποκλείεται να χτυπήσουν την πόρτα του ΝΒΑ, όπως ο Κώστας Κουφός; Το καλοκαίρι του 2009, οι «αιώνιοι» Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διεκδίκησαν τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος κατέληξε στους Πειραιώτες, που έδιναν περισσότερα χρήματα στον Αρη.

 

Τέτοιου είδους «πλειστηριασμοί», όμως… last year! Ο Λίνος Χρυσικόπουλος βγήκε φέτος στην αγορά, αλλά η δύσκολη οικονομική συγκυρία τον οδήγησε στην απόφαση να υπογράψει στην ιταλική Μπιέλα! Οι ισχυροί του ελληνικού μπάσκετ έχασαν αυτό το μεγάλο ταλέντο για… ψίχουλα και αυτό το παράδειγμα θα το λάβουν υπόψη τους αρκετοί πιτσιρικάδες, που αύριο – μεθαύριο θα κληθούν να αποφασίσουν.

 

Ερχόμαστε τώρα και στο θέμα που προέβαλε ο ΠΣΑΚ, αυτό της παράλληλης εκπαίδευσης των αθλητών. Είναι προφανές πως η επαγγελματική καριέρα ενός αθλητή δεν διαρκεί για πάντα, όπως επίσης οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι δεν θα έχουν την καριέρα του Διαμαντίδη ή του Σπανούλη! Από τη στιγμή, λοιπόν, που έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την ποιοτική εκπαίδευση των ΗΠΑ και μάλιστα με υποτροφία, γιατί να μην συνδυάσουν το μπάσκετ με ένα ισχυρό πτυχίο;

 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μαραγκός σκέφτεται να σπουδάσει οικονομικά, ούτως ώστε αν δεν βγάλει χρήματα για… τρεις γενεές, να μπορεί να αναζητήσει εργασία μετά τα 32-35, που συνήθως τελειώνει η καριέρα των αθλητών, ενώ ο Παπαπέτρου δεν έχει αποφασίσει ποιον τομέα θα ακολουθήσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι δύο αθλητές δεν θα δώσουν την απαιτούμενη προσοχή και στο μπάσκετ, όπου έχουν τα φόντα να πρωταγωνιστήσουν. Στο χέρι τους είναι. Όπως και να έχει, όμως, θα βγουν κερδισμένοι κρατώντας και ένα πτυχίο στα χέρια τους…        

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ rss icon

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Αλλαγή πλεύσης με Βίκτορ Φερνάντεθ

Ο Βίκτορ Φερνάντεθ προστέθηκε στα ονόματα των προπονητών που ενδιαφέροuν τον Ολυμπιακό. Διαβάστε τις εξελίξεις στο Sport24.gr.

ΑΕΚ | ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

"Ο σύλλογος πρέπει να λειτουργήσει"

Μέχρι να αλλάξει η πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα, στις ερχόμενες εκλογές, η ΑΕΚ πρέπει να λειτουργήσει με οργάνωση και πλάνο. Αυτό ήταν το μήνυμα του Ντέμη Νικολαΐδη που διαβάστηκε στην Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ.

 

ΕΠΟ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Απορρίφθηκαν έξι φάκελοι, μεταξύ αυτών ΠΑΟ-ΑΕΚ

Με ανακοίνωση της ΕΠΟ απορρίφθηκαν οι φάκελοι που προσκόμισαν οι ΠΑΕ Πανιώνιος, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Άρης, ΟΦΗ, Κέρκυρα. Δικαίωμα έφεσης μέσα σε 5 ημέρες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | ΔΗΛΩΣΕΙΣ

"Οι ανταγωνιστές μας μάς έβαλαν εμπόδια"

Για... τρικλοποδιές ανταγωνιστών του Παναθηναϊκού που κατάφεραν να "φρενάρουν" το δάνειο από την Εθνική Τράπεζα έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο Γιάννης Αλαφούζος.

ΠΑΟΚ | ΘΕΜΑ

Πήρε... διαζύγιο με το γκολ

Η στατιστική ανάλυση της κάκιστης παρουσίας του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ, η σύγκριση με τους Παναθηναικό, ΑΕΚ και Ατρόμητο και η... υπερπροσπάθεια των παικτών του "Δικεφάλου" να πετύχουν τέρμα. Διαβάστε λεπτομέρειες.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ | ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Πρόταση από το Κατάρ

Ενδιαφέρον από ομάδα του Κατάρ για να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία υπάρχει για τον Γιώργο Δώνη.

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή