NCAA

Χριστινάκη: "Στο Florida με αντιμετωπίζουν σαν Αμερικανίδα"

Χριστινάκη: "Στο Florida με αντιμετωπίζουν σαν Αμερικανίδα"
Χριστινάκη 2016 PATRICK MURPHY-RACEY

Η "Τρέλα του Μαρτίου" κορυφώνεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και η Ελεάννα Χριστινάκη, όπως αποκαλύπτεται στο Sport24.gr, είναι έτοιμη να τη ζήσει με το κολέγιο της Φλόριντα στο κυνήγι της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Η Φλόριντα μπορεί να μην είναι το Νο1 φαβορί για την κατάκτηση του φετινού γυναικείου κολεγιακού πρωταθλήματος στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ωστόσο η δική μας Ελεάννα Χριστινάκη όπως τόνισε στο Sport24.gr είναι έτοιμη να τη ζήσει.

Από την πρώτη της κιόλας χρονιά της στο NCAA η 19χρονη διεθνής θα βρεθεί στη March Madness. Στη τρέλα του Μάρτη στο NCAA και δικαιολογημένα ανυπομονεί για το τζάμπολ της. Αλήθεια όμως περίμενε ένα τόσο δυναμικό ξεκίνημα στην κολεγιακή της καριέρα; "Το να βρισκόμαστε στη March Madness είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα για την ομάδα γιατί ήρθε μέσα από πολύ σκληρή δουλειά και όταν δουλεύεις τόσο πάντα παίρνεις αργά ή γρήγορα αυτό που θέλεις και σου αξίζει. Όλα είναι θέμα δουλειάς όπως ανέφερα και το σημαντικό για μένα είναι ότι κέρδισα τους προπονητές μου και τις συμπαίκτριές μου. Με εμπιστεύτηκαν δίνοντάς μου μεγάλο χρόνο συμμετοχής για την πρώτη μου χρονιά στην ομάδα και αντιμετώπιζαν σαν Αμερικανίδα δίνοντάς μου πολλές ευθύνες στον αγωνιστικό τομέα".

Πως είναι τα πράγματα ωστόσο στο Florida για την Χριστινάκη; Πως τα περίμενε και πως αποδείχθηκαν στην πράξη; "Τα πράγματα στο Florida σίγουρα δεν είναι εύκολα λόγω του ότι είναι ένα μεγάλο πανεπιστήμιο που έχει πολλές απαιτήσεις σε όλους τους τομείς. Η αλήθεια είναι ότι τα περίμενα όπως μου ήρθαν. Πολύ δύσκολα για αυτό και επέλεξα και αυτό το πανεπιστήμιο. Δεν ήθελα να πάω σε ένα χαμηλότερου επιπέδου γιατί ήθελα να αγωνίζομαι στην καλύτερη κολεγιακή περιφέρεια της Αμερικής και σε μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα και αυτό από μόνο του κάνει τα πράγματα δύσκολα. Το καλό είναι ότι αποδείχτηκαν ακόμα καλύτερα στην πορεία".

Ωστόσο πόσο διαφορετική είναι η προπόνηση σε σχέση με αυτή που έκανες στην Ελλάδα; "Είναι πραγματικά πολύ διαφορετική σε τρομακτικό βαθμό. Η προπόνηση για αυτούς είναι πιο σημαντική από τα παιχνίδια οπότε δουλεύουμε αδιανόητες ώρες και πραγματικά αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να καταλάβεις. Θέλει ψυχραιμία για εμάς τις Ευρωπαίες και πίστη γιατί έχουμε συνηθίσει σε άλλους ρυθμούς".

Κι όσο για το αν έχει προσαρμοστεί στα νέα της δεδομένα; Μάθημα, προπονήσεις, μακριά από τους δικούς της ανθρώπους. "Έχω προσαρμοστεί σε όλα και με βοήθησαν πολύ οι Gators σε αυτό".

Το γεγονός ότι το Florida είναι στο Νο5 της περιφέρειας το χρίζει ως εκ των φαβορί για μία θέση στο Final Four του March Madness; Κι αν ναι αυτό προσθέτει έξτρα πίεση και άγχος στη Χριστινάκη και στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας; "Ότι και να λένε τα προγνωστικά ο καθρέφτης μας είναι πάντα το παρκέ και για αυτό δεν δίνω σημασία σε τέτοια πράγματα", απαντάει η Χριστινάκη και προσθέτει: "Αν δεν παίζουμε καλά θα χάνουμε. Είναι απλό. Οπότε επικεντρωνόμαστε περισσότερο στο να είμαστε συγκεντρωμένες και έτοιμες αγωνιστικά και ψυχολογικά. Κάναμε μία εξαιρετική χρονιά και για αυτό έχουμε και μία τόσο καλή θέση στην περιφέρειά μας που αυτό βοηθάει πολύ στο θέμα αντιπάλων".

Σε εκείνο το σημείο εξήγησε σχετικά: "Όσο πιο ψηλά βρίσκεσαι με τόσο χαμηλότερου επιπέδου αντιπάλους παίζεις στα πρώτα παιχνίδια και είσαι πιο ξεκούραστος στη συνέχεια. Κι όσο για το θέμα άγχους θα μιλήσω για τον εαυτό μου γιατί ο καθένας το διαχειρίζεται διαφορετικά στην ομάδα. Όσο μεγαλώνω δεν διακρίνω κανένα ίχνος άγχους στον εαυτό μου. Ίσα ίσα είμαι πολύ πιο συνειδητοποιημένη . Ξέρω τι μπορώ να κάνω και τι όχι και είμαι έτοιμη για για κάθε πρόκληση χωρίς πίεση".

Η Χριστινάκη πήγε στο Florida μετά από μία τετραετή παρουσία της και εμπειρία της στην Α1 Γυναικών σε Παναθηναϊκό και Αθηναϊκό αλλά και την Εθνική ομάδα. Πόσο της χρησίμευσαν αυτές οι παραστάσεις της για να μπει πιο γρήγορα στο κλίμα των απαιτήσεων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού; "Με βοήθησε πολύ το γεγονός ότι πάντα στην Α1 Γυναικών αλλά και στην Εθνική ομάδα είχα κατά πολύ μεγαλύτερες σε ηλικία μου συμπαίκτριες να ανταγωνίζομαι. Για αυτό και έπρεπε πάντα να κάνω το κάτι παραπάνω για να κερδίσω τον χρόνο μου. Αυτό με ωρίμασε αγωνιστικά και δεν είχα κανένα πρόβλημα να μπω γρήγορα στο κλίμα των απαιτήσεων που συνάντησα".

Τέλος ποιο είναι το θέλω της Χριστινάκη; Να μείνει και να εξαντλήσει τα χρόνια της στο Florida ή υπάρχει στο μυαλό της η επιστροφή της στην Ευρώπη για να ξεκινήσει την επαγγελματική της καριέρα; "Ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή. Δεν μπορώ να κάνω τέτοιες προβλέψεις για το μέλλον. Ειδικά τώρα το μυαλό μου είναι μόνο στο March Madness και στο πως θα πάει η ομάδα όσο καλύτερα γίνεται".

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ