NCAA

Villanova και North Carolina στον τελικό!

To Villanova και το North Carolina πήραν το εισιτήριο για τον τελικό της March Madness, φτάνοντας πλέον ένα βήμα μακριά από το... πάνθεον του κολεγιακού πρωταθλήματος. Εύκολο έργο είχαν αμφότερες ομάδες, με τους "Wildcats" να συνδυάζουν την πρόκριση με ρεκόρ!

Το προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν στους ημιτελικούς του NCAA, αφού το Villanova και το North Carolina είναι οι δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο της March Madness τα ξημερώματα της Τρίτης (5/4) στο Χιούστον. Αυτό που δεν περίμενε κανείς πάντως ήταν να εξελιχθούν οι δύο ημιτελικοί σε παράσταση για ένα ρόλο, αφού τόσο το Oklahoma όσο και το Syracuse δεν κατάφεραν να παρουσιαστούν ανταγωνιστικά στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Είναι χαρακτηριστικό πως το +44 (95-51) με το οποίο επικράτησαν οι "Wildcats" στον πρώτο ημιτελικό με το Oklahoma αποτελεί ρεκόρ διαφοράς σε αγώνα του Final Four. Ο Buddy Hield σημείωσε μονοψήφιο αριθμό πόντων (9 με 4/12 σουτ), την ώρα που στη διάρκεια του τουρνουά σημείωνε 37+ πόντους κατά μέσο όρο, ενώ συνολικά οι "Sooners" είχαν μόλις 31.7% εντός παιδιάς (19/60). Ποσοστό που απείχε πολύ από το 71.4% (35/49) των νικητών που έβλεπαν το αντίπαλο καλάθι σαν... βαρέλι. Ο Josh Hart (23π. με 10/12 σουτ) ήταν αυτός που ξεχώρισε επιθετικά για την ομάδα του Jay Wright που είχε κάθε λόγο να χαμογελά μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού.

Αντίστοιχα εύκολη ήταν κι η επικράτηση του North Carolina σε βάρος του Syracuse (83-66). Οι "Tar Heels" θεωρούνται άλλωστε από την αρχή κιόλας της "Τρέλας" το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσουν το τρόπαιο. Όπως και να έχει, στον ημιτελικό οι παίκτες του Roy Williams έδειξαν πως είναι έτοιμοι για να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου. Με τους Brice Johnson (16π., 9ριμπ.) και Justin Jackson (16π.) να ηγούνται άλλωστε, δεν θα μπορούσε να γίνουν διαφορετικά τα πράγματα.

Παρεμπιπτόντως, τους δύο ημιτελικούς στο Χιούστον παρακολούθησαν δια ζώσης 75.505 θεατές. Κι όμως...

Villanova και North Carolina στον τελικό!
TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ