NCAA

Τζούνιορ Ρόμπινσον: Ένας σταρ σε μέγεθος τσέπης

Τζούνιορ Ρόμπινσον: Ένας σταρ σε μέγεθος τσέπης

Ο πρώτος “σταρ” του τελικού τουρνουά του NCAA ονομάζεται Τζούνιορ Ρόμπινσον και είναι ο κοντύτερος παίκτης σε όλη την πρώτη κατηγορία του κολεγιακού μπάσκετ (VIDEOS)!

Είναι ο κοντύτερος παίκτης σε όλη την πρώτη κατηγορία του κολεγιακού μπάσκετ. Παίζει στο μικρότερο κολέγιο από τα 64 που θα διεκδικήσουν τον φετινό τίτλο του NCAA. Το όνομα του είναι Τζούνιορ Ρόμπινσον, έχει ύψος 1,65μ., δεν ζυγίζει πάνω από 75 κιλά και μετά τα όσα έκανε χθες το βράδυ οδηγώντας το Mount St. Mary’s στη νίκη-πρόκριση επί του New Orleans, έχει ήδη κερδίσει μία θέση μεταξύ των “σταρ” του φετινού τουρνουά!

Η πρώτη αντίδραση που μπορεί (φυσιολογικά) να έχει κάποιος, βλέποντας τον βραχύσωμο γκαρντ σε ένα γήπεδο μπάσκετ, αυτό είναι η εξής απορία: τι κάνει εκεί μέσα; Λίγα λεπτά πάντως είναι αρκετά για να καταλάβεις. Κόντρα στο New Orleans o Ρόμπινσον είχε 23 πόντους με 9/14 σουτ και 2/3 βολές. Δεν βγήκε ούτε δευτερόλεπτο από το παρκέ, όπως και στον τελικό της Βορειοανατολικής περιφέρειας, μία εβδομάδα νωρίτερα.

Ο Ρόμπινσον μπορεί να μην διαθέτει το κατάλληλο ύψος, έχει όμως όλα τα υπόλοιπα προσόντα που απαιτούνται για να παίξει μπάσκετ -και να διακριθεί. Καρδιά, ταλέντο και αθλητικά προσόντα που βγάζουν μάτια. “ Όταν είσαι ο κοντύτερος στο γήπεδο, θα είσαι πάντα κινητοποιημένος, θα προσπαθείς πάντα να δείξεις στον κόσμο τι μπορείς να κάνεις” λέει ο προπονητής του στο Mount St. Mary’s, Τζέιμιον Κρίστιαν.

Όταν όμως είσαι ο κοντύτερος και σουτάρεις με 40% στα τρίποντα, μπορείς να καρφώσεις, να κάνεις ανεμόμυλους και όλα αυτά που μπορεί να κάνει αυτός, τότε υπάρχει και κάποιο ταλέντο” προσθέτει ο Κρίστιαν. Ο Ρόμπινσον έχει άφθονο από αυτό. Δεν είναι απλά ένας τρομακτικά αθλητικός παίκτης με επιτόπιο άλμα πάνω από ένα μέτρο, που τρέχει τα 40 μέτρα σε 4,3 δευτερόλεπτα.

(και μπορεί να κάνει αυτό το κάρφωμα)

Είναι επίσης και ένας γκαρντ που έχει στην τρίτη κολεγιακή του χρονιά 14,3 πόντους, 2,9 ασίστ κατά μέσο όρο, με ποσοστό 39,9% στα τρίποντα και 86,8% από τη γραμμή των ελευθέρων βολών. Στο Draft του ΝΒΑ μπορεί να μην επιλεγεί ποτέ. Ούτε να φτάσει καν στο σημείο να δοκιμαστεί. Στο Final Tournament όμως προκαλεί ήδη θόρυβο. Κι ας μην γνωρίζει σχεδόν κανείς στο NCAA (πλην των συμπαικτών του) το πραγματικό του όνομα!

Η ιστορία ενός ονόματος

Για τα πρακτικά, ολόκληρο το ονοματεπώνυμο του είναι Στιβ Λαμόντ Ρόμπινσον τζούνιορ. Οι περισσότεροι συμπαίκτες του τον αποκαλούν Στιβ. Ο ίδιος προτιμά το Λαμόντ -και έτσι αναφέρεται στα περισσότερα άρθρα από τα χρόνια του Highschool. Το όνομα που έχει επικρατήσει, πάντως, είναι το “Τζούνιορ”. Υπεύθυνος γι αυτό είναι ο προπονητής του. Όσο για το λόγο που επικράτησε αυτό;

Αυτος προσπαθούσε να καθιερώσει το Λαμόντ, σαν να είναι πρίγκιπας. Προσπαθούσε να έχει όνομα R&B. Δεν μπορείς όμως να έχεις ύψος 1,65μ. και να σε λένε Λαμόντ. Πρέπει να είσαι πολύ... κακός ράπερ” εξηγεί ο Κρίστιαν. “ Το Τζούνιορ είναι σκληρό όνομα. Είναι σαν να ανήκει σε πυγμάχο. Οπότε του είπα ότι έτσι πρέπει να τον αποκαλούν”.

Όπερ και εγένετο. Ο Τζούνιορ Ρόμπινσον μόλις είχε “γεννηθεί”. Το NCAA τον μαθαίνει πια για τα καλά. Και το φετινό τουρνουά μόλις απέκτησε τον μεγαλύτερο (μικρό) “ήρωα” του.

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ