NCAA

Δημακόπουλος, Γιαμούκης και Τσαλμπούρης στο Sport24.gr

Δημακόπουλος, Γιαμούκης και Τσαλμπούρης στο Sport24.gr

Οι Γιάννης Δημακόπουλος (UC Irvine), Μανούσος Γιαμούκης (Davidson) και Γιώργος Τσαλμπούρης (Iowa State) μιλούν στο Sport24.gr για τη March Madness, όσα αυτή φέρνει, αλλά και τα συναισθήματά τους.

Η φετινή March Madness είναι ιδιαίτερη για την Ελλάδα. Κι αυτό γιατί τρία "δικά μας" παιδιά θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στη διοργάνωση, ευελπιστώντας να κερδίσουν ένα εισιτήριο για το Final Four της Indianapolis. O Γιάννης Δημακόπουλος (δευτεροετής σέντερ του UC Irvine), ο Μανούσος Γιαμούκης (δευτεροετής γκαρντ του Davidson) και ο Γιώργος Τσαλμπούρης (πρωτοετής φόργουορντ του Iowa State θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα στη March Madness, φιλοδοξώντας να "γράψουν ιστορία", κατακτώντας τον τίτλο.

Λίγες ώρες πριν το τζάμπολ της πρώτης φάσης (σ.σ.: απόψε γίνονται τα τελευταία δύο παιχνίδια της προκριματικής φάσης), μίλησαν -απαντώντας σε κοινές ερωτήσεις- στο Sport24.gr για το τι περιμένουν να συναντήσουν στη φετινή διοργάνωση, τα συναισθήματά τους, αλλά και τα δυνατά στοιχεία της ομάδας τους.

1. Τι περιμένετε να συναντήσετε στη March Madness;

Γιάννης Δημακόπουλος: " Στην ομάδα, περιμένουμε πολύ κόσμο στο παιχνίδι με το Louisville. Υπάρχεις πολύς ενθουσιασμός στο εσωτερικό του κολεγίου και πιστεύω πως όσοι έρθουν στο γήπεδο, θα δουν μια καλή μάχη".

Μανούσος Γιαμούκης: " Όλες οι ομάδες που συμμετέχουν φέτος είναι αρκετά δυνατές, γεμάτες ταλέντο και καθεμιάς τους έχει την ικανότητα να κάνει την υπέρβαση".

Γιώργος Τσαλμπούρης: " Περιμένω πολύ δυνατά παιχνίδια. Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα που αντιμετωπίζουμε στον πρώτο γύρο (UAB) μάς είναι άγνωστη, οπότε -στον χρόνο που μας έχει απομείνει- προσπαθούμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Πιστεύω πως θα γίνει πολύ καλό παιχνίδι".

2. Τι κλίμα υπάρχει στο εσωτερικό του κολεγίου;

Γιάννης Δημακόπουλος: " Το κλίμα είναι πολύ καλό, αν και διανύουμε περίοδο των τελικών εξετάσεων στο κολέγιο. Στον τελικό της περιφέρειας είχαμε αρκετό κόσμο και γενικότερα παίρνουμε δύναμη από τους συμμαθητές μας που έρχονται στο γήπεδο".

Μανούσος Γιαμούκης: " Οι φίλαθλοί μας είναι ευχαριστημένοι και περήφανοι για την ως τώρα πορεία, αφού καταφέραμε να κερδίσουμε τον τίτλο του πρωταθλητή στη regular season της Α10, αν και είναι η πρώτη μας χρονιά σε αυτή. Έτσι, επιστρέψαμε στη March Madness. Το κλίμα είναι πολύ θετικό και αυτό λειτουργεί προς όφελός μας, καθώς το fan base αυξάνεται διαρκώς. Από την πλευρά μας, οι παίκτες είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε να ξεκινήσουν οι αγώνες. Βεβαίως κρατάμε χαμηλά το κεφάλι και παραμένουμε συγκεντρωμένοι, ώστε να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά και να πετύχουμε τους στόχους μας".

Γιώργος Τσαλμπούρης: " Το κλίμα είναι εκπληκτικό! Παρότι παίζουμε αρκετά μακριά από την έδρα μας, θα έχουμε αρκετό κόσμο στο γήπεδο, την Πέμπτη (19/3). Όλοι στο εσωτερικό της ομάδας είμαστε ενθουσιασμένοι για την έναρξη της March Madness και αισιοδοξούμε πως θα καταφέρουμε κάτι πολύ καλό φέτος".

3. Τι πρέπει να κάνει η ομάδα σας για να προχωρήσει στη διοργάνωση;

Γιάννης Δημακόπουλος: " Το Louisville είναι μία πολύ δυνατή ομάδα, με μεγάλη ιστορία. Από την άλλη, αυτή είναι η πρώτη μας εμφάνιση στη March Madness. Πιστεύω πως η καλή άμυνα ζώνης που παίζουμε μπορεί να μας δώσει τη νίκη, σε συνδυασμό με την πνευματική, σωματική και συναισθηματική σκληράδα που μας διακρίνει ως ομάδα. Όσο παίζουμε ομαδικά, θα δημιουργούμε προβλήματα στον αντίπαλο. Αυτό κάναμε τόσο κόντρα στο Arizona, το οποίο κερδίζαμε για 32 λεπτά στη regular season, όσο και στον αγώνα με το Oregon, όπου ηττηθήκαμε στην παράταση".

Μανούσος Γιαμούκης: " Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε ο ένας για τον άλλον, ως πραγματική ομάδα. Με πειθαρχία! Είναι πολύ σημαντικό να εκμεταλλευτούμε το πολύ καλό teamwork που έχουμε δείξει όλη τη χρονιά, την ικανότητά μας στο σουτ, αλλά κυρίως την προσοχή που δείχνουμε στις λεπτομέρειες. Δουλεύουμε με βάση το λεγόμενο TCC (Trust, Commitment, Care). Αυτό είναι που μας έφερε ως εδώ. Αν το διατηρήσουμε σε υψηλά επίπεδα, πιστεύω πως μπορούμε να "σοκάρουμε" τον κόσμο φέτος".

Γιώργος Τσαλμπούρης: " Για να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, πρέπει να αποδώσουμε στο μέγιστο των ικανοτήτων μας σε κάθε παιχνίδι. Να σεβαστούμε κάθε αντίπαλο και να ακολουθούμε πιστά το πλάνο των προπονητών μας. Αν κάνουμε όλα αυτά και έχουμε την τύχη με το μέρος μας, νομίζω ότι έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε κάτι μεγάλο".

4. Ποια τα συναισθήματά σας για την πρόκληση της March Madness;

Γιάννης Δημακόπουλος: "Δεν περιγράφονται εύκολα τα συναισθήματα. Υπάρχει ενθουσιασμός, χαρά, αγωνία μα πάνω απ όλα υπερηφάνεια γιατί αυτή είναι η πρώτη φορά που το UC Irvine βρίσκεται στη March Madness".

Μανούσος Γιαμούκης: " Παρόλα τα συναισθήματα χαράς και ευχαρίστησης τη φετινή χρονιά, παραμένουμε ταπεινοί και "πεινασμένοι" για να κάνουμε πράγματα. Είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε στην πρόκληση της March Madness και οι προπονητές μας προετοιμάζουν μέρα με τη μέρα. Όπως ανέφερα και νωρίτερα, η εμπιστοσύνη που υπάρχει στο εσωτερικό της ομάδας είναι πολύ μεγάλη. Θα τα δώσουμε όλα"!

Γιώργος Τσαλμπούρης: " Είναι μοναδικό το συναίσθημα που υπάρχει. Ακόμα κι εγώ, που έχω πολύ περιορισμένο χρόνο συμμετοχής, είμαι πολύ ενθουσιασμένος με όλο αυτό. Το τουρνουά είναι πραγματική γιορτή και είναι ευλογία να αποτελείς κομμάτι του".

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ