NCAA

Τρελό φινάλε και πρόκριση του North Carolina στο Final Four του NCAA!

North Carolina forward Luke Maye celebrates after shooting the winning basket in the second half of the South Regional final game against Kentucky in the NCAA college basketball tournament Sunday, March 26, 2017, in Memphis, Tenn. The basket gave North Carolina a 75-73 win. (AP Photo/Brandon Dill)
North Carolina forward Luke Maye celebrates after shooting the winning basket in the second half of the South Regional final game against Kentucky in the NCAA college basketball tournament Sunday, March 26, 2017, in Memphis, Tenn. The basket gave North Carolina a 75-73 win. (AP Photo/Brandon Dill) AP

Το North Carolina επιβλήθηκε έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με 75-73 του Kentucky χάρη σε καλάθι του παγκίτη Λουκ Μάγιε στο τέλος και προκρίθηκε στο Final Four του NCAA, όπου θα αντιμετωπίσει το Oregon του Τάιλερ Ντόρσεϊ. (VIDEOS)

Το ιστορικό North Carolina ήταν αυτό που πήρε μία νίκη-θρίλερ κόντρα στο εξίσου ισχυρό Kentucky στον Τελικό της South Region στη μάχη ανάμεσα στο Νο1 και το Νο2 της κατάταξης της Περιφέρειας με 75-73 και παράλληλα την πρόκριση για το Final Four του NCAA. Οι "Tar Heels" πρόσφεραν παρέα με το Kentucky ένα καταπληκτικό παιχνίδι στον κόσμο, καταφέρνοντας τελικά να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί.

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό σε εξέλιξη, με το North Carolina να ξεφεύγει με 71-64 περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα χάρη σε ένα τρομερό σερί 12-0, αλλά το Kentucky να καταφέρνει μέσα σε 44 δευτερόλεπτα να ισοφαρίσει σε 73-73 χάρη σε τρίποντο του Μαλίκ Μόνκ με 10 δευτερόλεπτα να μένουν για την λήξη του παιχνιδιού!

Η τελευταία επίθεση του αγώνα ωστόσο ανήκε στο North Carolina, με τον παγκίτη Λουκ Μάγιε (ο οποίος σημείωσε ρεκόρ καριέρας με 17 πόντους) να σημειώνει το νικητήριο καλάθι για το 75-73 με 3 δέκατα να μένουν για το τέλος του αγώνα και το Kentucky να μην καταφέρνει να εκδηλώσει επίθεση στον εναπομείναντα χρόνο.

Ο Τζάστιν Τζάκσον με 19 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του North Carolina, το οποίο προκρίθηκε σε Final Four για 20η φορά στην ιστορία του. Στον ημιτελικό του Final Four θα αντιμετωπίσει το Oregon του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Για το Kentucky, ο Εντρίς Αντεμπάγιο και ο Ντεάρον Φοξ είχαν από 13 πόντους και ο Μονκ 12 πόντους.

AP Photo/Brandon Dill

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ