NCAA

Το "μυστικό όπλο" του Loyola-Chicago είναι μία 98χρονη καλόγρια!

Loyola-Chicago basketball chaplain Sister Jean Dolores Schmidt, poses with fans for a photo before the first half of a regional final NCAA college basketball tournament game, Saturday, March 24, 2018, in Atlanta. (AP Photo/David Goldman)
AP Photo/David Goldman AP PHOTO/DAVID GOLDMAN

Τo Loyola-Chicago έγραψε ιστορία με την πρόκρισή του στο Final Four του NCAA. Πίσω όμως από αυτή την πορεία “κρύβεται” η 98χρονη καλόγρια Jean Dolores Schmidt, η οποία έχει ρόλο ασίσταντ κόουτς!

Το Loyola-Chicago προκρίθηκε στο Final Four του NCAA έπειτα από 55 χρόνια χάρη στη νίκη του επί του Kansas State στον τελικό της South Region. Έγραψε έτσι ιστορία ως μόλις το 4ο Νο11 στον θεσμό που κατάφερε κάτι αντίστοιχο, ικανοποιώντας έτσι ένα επίτιμο μέλος του τεχνικού επιτελείου της ομάδας: Την 98χρονη καλόγρια Jean Dolores Schmidt!

Δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος. Η αδελφή Jean Dolores Schmidt είναι πράγματι 98 χρονών, ούσα η εφημέριος της ομάδας. Είναι όμως πολλά περισσότερα, αφού φροντίζει να κάνει και το scouting report των αντιπάλων του Κολεγίου, συγκρίνοντας σημειώσεις με τον προπονητή του Loyola-Chicago, Porter Moser!

Είναι μία ακόμα ασίσταντ κόουτς της ομάδας” δήλωσε πρόσφατα ένας από τους σταρ της ομάδας, Donte Ingram σε συνέντευξή του, με τον συμπαίκτη του, Cameron Satterwhite, να συμπληρώνει: “ Είναι πολύ λεπτομερείς οι αναφορές της, όπως 'ειναι πολύ αθλητικός αυτός ο παίκτης' ή 'του αρέσει να πηγαίνει δεξιά΄ και πράγματα σαν αυτά”. Σύμφωνα μάλιστα με αυτά που αναφέρουν τα Αμερικανικά ΜΜΕ, η αδελφή Schmidt συνήθως εστιάζει στους 4-5 καλύτερους παίκτες των αντιπάλων, κάνοντας το αντίστοιχο scouting και όταν ο κόουτς Moser συγκεντρώνει την ομάδα αναφέρεται συνήθως στους ίδιους παίκτες!

Η αδελφή Schmidt όμως δεν μένει εκεί. Πριν απο κάθε αγώνα κάνει την προσευχή στα αποδυτήρια και αναφέρεται στο παιχνίδι, ενώ μετά το τέλος κάθε αγώνα στέλνει e-mail σε όλους τους παίκτες του Loyola-Chicago με τις εντυπώσεις της, χωρισμένο σε δύο μέρη: Το πρώτο μέρος είναι κοινό για όλους και αναφέρεται στο παιχνίδι και το δεύτερο είναι ξεχωριστό για κάθε παίκτη, όπου έχει ξεχωρίσει κάτι που έκαναν στο παρκέ, ανεξάρτητα αν έπαιξαν 40 λεπτά ή 1 δευτερόλεπτο!

Στο Κολέγιο όπως είναι λογικό λατρεύουν την αδελφή Schmidt με τους παίκτες να την χαιρετούν και να την αγκαλιάζουν τόσο πριν βγουν στο γήπεδο όσο και μετά το τέλος του αγώνα. Δεν της κάνουν χάρη όμως. Αναγνωρίζουν την βοήθειά της και τις γνώσεις της, σεβόμενοι παράλληλα την ιστορία της, αφού η 98χρονη καλόγρια έπαιζε μπάσκετ σε επίπεδο Γυμνασίου την περίοδο 1933-1937, ενώ από τότε που επέλεξε να γίνει μοναχή δίδαξε μπάσκετ σε καθολικό σχολείο, πριν γίνει εφημέριος στο Loyola-Chicago το 1994. Από τότε σταδιακά έγινε ένα από τα αγαπημένα πρόσωπα του Κολεγίου μέχρι να εκτιναχθεί η αναγνωρισιμότητά της φέτος λόγω της επιτυχίας του Loyola-Chicago, σε βαθμό που ακόμα και ο - έχων καταγωγή από το Chicago - Barack Obama έκανε tweet για χάρη της!

Ειλικρινά, πλέον την έχουμε συνηθίσει. Έχει τρομερό μπασκετικό Ι.Q, απλώς τυχαίνει να είναι μία 98χρονη καλόγρια” δήλωσε σε συνέντευξή του στο “stuff.co.nz" ο τεταρτοετής σέντερ της ομάδας Carson Shanks, δείχνοντας γιατί όλοι στο Κολέγιο λατρεύουν αυτή την τρομερή γιαγιά, που έχει βαλθεί να τρελάνει όλο τον κόσμο. Όπως ακριβώς δηλαδή και το Loyola-Chicago.


AP Photo/David Goldman
TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ