NCAA

Το LSU κατέστρεψε τον Simmons

Jan 9, 2016; Gainesville, FL, USA; LSU Tigers forward Ben Simmons (25) smiles as he looks on against the Florida Gators during the first half at Stephen C. O'Connell Center. Mandatory Credit: Kim Klement-USA TODAY Sports
Jan 9, 2016; Gainesville, FL, USA; LSU Tigers forward Ben Simmons (25) smiles as he looks on against the Florida Gators during the first half at Stephen C. O'Connell Center. Mandatory Credit: Kim Klement-USA TODAY Sports KIM KLEMENT-USA TODAY SPORTS

Η αδυναμία του LSU να προκριθεί στη March Madness μπορεί να κοστίσει μέχρι 40 εκατ. δολάρια στον Ben Simmons. Διαβάστε τον λόγο και γιατί το κολέγιο κατέστρεψε τον 19χρονο φόργουορντ.

Από τη στιγμή που αποφάσισε να προσλάβει ατζέντη (σ.σ.: τον ίδιο με τον ΛεΜπρον Τζέιμς), ο Ben Simmons έμπαινε στο επαγγελματικό μπάσκετ. Το NCAA ανήκει στο παρελθόν πλέον για τον 19χρονο φόργουορντ, που φέτος φόρεσε τη φανέλα του LSU, με το ΝΒΑ να αποτελεί το επόμενο βήμα της καριέρας του -είτε ως Νο1 είτε ως Νο2 του Draft.

Επειδή όμως όλα παίζουν τον ρόλο τους, η τραγική πορεία των "Tigers" τη φετινή αγωνιστική περίοδο μπορεί να του κοστίσει 40 εκατ. δολάρια. Καλά, διαβάσατε: 40 εκατ. δολάρια! Ο λόγος; Η πρώτη βασική πηγή εσόδων για τους παίκτες που αποφασίζουν να γίνουν επαγγελματίες μέσω του ΝΒΑ είναι οι αθλητικές εταιρείες. Αυτές που αποφασίζουν να υπογράψουν μαζί τους πολυετή συμβόλαι για να τους "δέσουν".

Στην περίπτωσή του όμως, η μη συμμετοχή στη March Madness οδήγησε στο να φθαρεί η εικόνα του Superman που υπήρχε για εκείνον, δεδομένου ότι θεωρείται ο καλύτερος παίκτης της χρονιάς στο κολεγιακό πρωτάθλημα. Ως εκ τούτου η χρηματιστηριακή του αξία έπεσε κατακόρυφα, με ανθρώπους που ασχολούνται επισταμένως με τέτοιου είδους συνεργασίες να επισημαίνουν στην ηλεκτρονική έκδοση της Daily Telegraph πως ενδεχομένως να μην εισπράξει περισσότερα 12 εκατ. δολάρια, όταν υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να βρει προσφορά που θα έφτανε μέχρι τα 50 εκατ. δολάρια.

Τουτέστιν χασούρα που "αγγίζει" τα 40 εκατ. δολάρια, μόνο και μόνο από την αθλητική εταιρεία που θα θελήσει να τον υπογράψει προκειμένου να φοράει τα προϊόντα της. Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο σημαντικές είναι ακόμη κι οι λεπτομέρειες στην κορυφαία σκηνή του παγκόσμιου μπάσκετ.

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ