NCAA

Το Duke "έκοψε" τον MVP του για πειθαρχικούς λόγους

Elon's Steven Santa Ana (22) is tripped by Duke's Grayson Allen (3) in the first half of an NCAA college basketball game in Greensboro, N.C., Wednesday, Dec. 21, 2016. Allen was called for a technical foul on the play. (AP Photo/Chuck Burton)
Elon's Steven Santa Ana (22) is tripped by Duke's Grayson Allen (3) in the first half of an NCAA college basketball game in Greensboro, N.C., Wednesday, Dec. 21, 2016. Allen was called for a technical foul on the play. (AP Photo/Chuck Burton) AP

Ο Grayson Allen του Duke κλώτσησε αντίπαλο, αποβλήθηκε από το παιχνίδι και λίγες ώρες αργότερα έμαθε πως τίθεται εκτός ομάδας επ' αόριστον για πειθαρχικούς λόγους, κατόπιν απόφασης του Mike Krzyzewski.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Grayson Allen είναι ο απόλυτος σταρ στο Duke την τελευταία τριετία. Το καλύτερο "προϊόν" που έχει εσχάτως στα χέρια του ο Mike Krzyzewski, αλλά κι ένας παίκτης με μια μεγάλη αδυναμία: του αρέσει να... κλωτσάει τους αντιπάλους του. Γι αυτό του έχουν "κολλήσει" την ταμπέλα του "Draymond Green του NCAA".

Ο τριτοετής πλεϊμέικερ των "Blue Devils" ξέφυγε για μία ακόμη φορά στο χθεσινό (21/12) απέναντι στο Elon, όταν κλώτσησε τον αντίπαλό του, Santa Ana. Οι διαιτητές αποφάσισαν άμεσα την αποβολή του από την αναμέτρηση, λόγω του εξόφθαλμου της παράβασής του, με τον παίκτη να απολογείται μετά το τέλος της αναμέτρησης στο "θύμα" και τον προπονητή του, Matt Matheny.

Ό,τι κι αν έκανε πάντως για να ρίξει τους τόνους, στο Duke δεν το πέρασαν στα "ψιλά", αποφασίζοντας να τον "κόψουν" από το ρόστερ μέχρι νεωτέρας για πειθαρχικούς λόγους. Αμείλικτοι σε αυτό το κομμάτι, οι "Blue Devils" δια στόματος Mike Krzyzewski εξήγησαν πως η συμπεριφορά του θα τιμωρηθεί αναλόγως.

" Όπως εξήγησα μετά το τέλος της αναμέτρησης, η συμπεριφορά του είναι απαράδεκτη και αδικαιολόγητη. Έκανε ένα σημαντικό βήμα χθες, με το να ζητήσει συγγνώμη από τους ανθρώπους της αντίπαλης ομάδας. Ως πρόγραμμα όμως, έπρεπε κι εμείς να κάνουμε ένα βήμα μπροστά για να δείξουμε ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε αθλητές μας. Γι αυτό, αποφασίσαμε πως ο Grayson Allen "κόβεται" από κάθε δραστηριότητα της ομάδας επ' αόριστον", ανέφερε χαρακτηριστικά με σημερινή του (22/12) δήλωση ο προπονητής του Duke.

Δείτε τη φάση

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ