NCAA

Τι έκαναν οι Ελληνίδες του NCAA

Τι έκαναν οι Ελληνίδες του NCAA

Το Sport24.gr παρουσιάζει όσα έκαναν τα κορίτσια που εκπροσωπούν τη χώρα μας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αγωνιζόμενα σε ΗΠΑ και Καναδά.

Μόλις δύο παίκτριες συνεχίζουν την πορεία τους στο κολεγιακό πρωτάθλημα για φέτος, αφού τα κολέγια των περισσότερων κοριτσιών αποκλείστηκαν από τη συνέχεια των πλέι οφ. Το Sport24.gr συγκέντρωσε όσα έκαναν τα "δικά μας" παιδιά σε ΗΠΑ και Καναδά, με μία κοπέλα να φτάνει πολύ κοντά σε τριπλ νταμπλ.

Ανθή Χατζηγιακουμή (Florida Gulf Coast)

Εντυπωσιακή ήταν η επικράτηση των "Eagles" επί του North Florida, στην πρώτη φάση του Atlantic Sun Championship. Η ομάδα της Ανθής Χατζηγιακουμή πήρε τη νίκη με 74-35, με την τεταρτοετή φόργουορντ να έχει 10 πόντους (με 3/4 τρίποντα και 1/2 βολές), 2 ριμπάουντ και 3 λάθη σε 14 λεπτά συμμετοχής.

Άννα Νίκη Σταμολάμπρου (Robert Morris)

Την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας της στο NCAA πραγματοποίησε η δευτεροετής γκαρντ στη νίκη των "Colonials" επί του Fairleigh Dickinson (89-61), για την πρώτη φάση των πλέι οφ της NEC (περιφέρεια). Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου αγωνίστηκε για 36 λεπτά, μετρώντας 13 πόντους (με 3/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 2/4 βολές), 11 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 3 λάθη και 1 κλέψιμο.

Ρία Πατεράκη (Texas Woman's)

Οι "Pioneers" κέρδισαν μεν το Tarleton State (70-62) στην πρώτη φάση του Lone Star Conference Championship, αλλά ηττήθηκαν στη συνέχεια της διοργάνωσης, από το West Texas A&M (82-74). Στο πρώτο παιχνίδι, η Ρία Πατεράκη αγωνίστηκε για 22 λεπτά, μετρώντας 11 πόντους (με 4/5 δίποντα και 3/4 βολές), 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη, 1 τάπα και 1 κλέψιμο, ενώ στο δεύτερο πάτησε παρκέ για 24 λεπτά, με απολογισμό 4 πόντους (με 2/3 δίποντα και 0/1 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 λάθος.

Σοφία Γεωργιάδη (NYIT)

Το NYIT έφτασε μέχρι τον τελικό του ECC Championship, αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στο Queens (ήττα με 65-63), σε ένα παιχνίδι όπου δεν αγωνίστηκε η Σοφία Γεωργιάδη. Κάτι που συνέβη και στις νίκες που προηγήθηκαν απέναντι σε LIU Post (76-71) και Dist. Columbia (73-69).

Πηνελόπη Παυλοπούλου (Washington State)

Στα προημιτελικά του Pac-12 Conference Championship ολοκληρώθηκε η πορεία των "Cougars" φέτος. Η ομάδα της πρωτοετούς γκαρντ ηττήθηκε από το Arizona State με 67-48, με την ίδια να μετρά 12 λεπτά συμμετοχής, με 1 λάθος και 1 κλέψιμο. Νωρίτερα, είχε παίξει για 9 λεπτά τη νίκη της ομάδας της επί του Oregon (66-64), μετρώντας 1 λάθυος και 1 κλέψιμο, επίσης.

Βασιλική Λούκα - Ελένη Στεριοπούλου (UNBC)

Τα δύο κορίτσια από τον Καναδά έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους για φέτος, αφού το UNBC δεν προκρίθηκε στα πλέι οφ του κολεγιακού πρωταθλήματος.

Μελίνα Κόλλια (Bentley)

Οι περσινές πρωταθλήτριες ολοκλήρωσαν τη φετινή χρονιά, από τις 24 Φεβρουαρίου, αφού η ήττα από το Franklin Pierce (79-50) έβαλε πρόωρο τέλος στη σεζόν.

Βασιλική Τάρλα (Our Lady of the Lake University)

Η χρονιά των "Saints" ολοκληρώθηκε με την ήττα από το Langston με 93-82, εκεί όπου η Χαλκιδαία φόργουορντ δεν πήρε χρόνο συμμετοχής. Το αυτό συνέβη και στον αγώνα με το LSU - Shreveport (νίκη με 74-68), μία μέρα νωρίτερα.

Σοφία Ερμείδου (University of Bridgeport)

Οι "Purple Knights" έχουν ολοκληρώσει εδώ και καιρό τις υποχρεώσεις τους για φέτος. Τελευταίο παιχνίδι ήταν αυτό απέναντι στο Queens (νίκη με 62-61).

Χριστιάνα Γεροστέργιου (Maine)

Μέχρι τα ημιτελικά του America East Championship έφτασαν οι "Black Bears", αφού ηττήθηκαν από το Hartford με 65-54, με την πρωτοετή γκαρντ/φόργουορντ να μην αγωνίζεται. Ομοίως και στη νίκη επί του Binghampton (78-71), στα προητεμιλικά.

Ραφαέλλα Αγγελίδου (Howard Texas)

Το κολέγιο της πρώην παίκτριας του ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για φέτος την περασμένη εβδομάδα.

Στεφανία Σιδέρη (Portland)

Οι "Pilots" ηττήθηκαν στην πρεμιέρα του WCC Championship από το Santa Clara (66-58), γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του τουρνουά. Η Στεφανία Σιδέρη δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ