NCAA

Θύμα έκπληξης το Duke!

Duke's Jayson Tatum, left, drives past South Carolina's Chris Silva, right, during the first half in a second-round game of the NCAA men's college basketball tournament in Greenville, S.C., Sunday, March 19, 2017. (AP Photo/Rainier Ehrhardt)
Duke's Jayson Tatum, left, drives past South Carolina's Chris Silva, right, during the first half in a second-round game of the NCAA men's college basketball tournament in Greenville, S.C., Sunday, March 19, 2017. (AP Photo/Rainier Ehrhardt) AP

Το Duke ήταν το τελευταίο μεγάλο Κολέγιο (μέχρι το επόμενο;) που έπεσε "θύμα" έκπληξης στη "March Madness", με αποτέλεσμα να αποκλειστεί στην φάση των 32 του Τελικού τουρνουά του NCAA! Εκτός συνέχειας και το Louisville!

Αν ο πρώτος γύρους του Τελικού τουρνουά του NCAA σημαδεύτηκε από την απουσία εκπλήξεων, στην φάση των 32 παραλίγο να έρθουν τα πάνω-κάτω! Σχεδόν όλα τα μεγαθήρια είτε "έφτυσαν αίμα" για να κερδίσουν, είτε τελικά γνώρισαν αποκλεισμούς-σοκ, με το Duke να είναι αυτό που γνώρισε το μεγαλύτερο σοκ από όλους!

Η ομάδα του Μάικ Σιζέφσκι, η οποία στο ξεκίνημα της χρονιάς είχε χριστεί μέχρι και φαβορί για τον τίτλο, αλλά έπειτα από πολλά πάνω-κάτω κατέληξε στο Νο2 της Περιφέρειας East, είδε το "πεινασμένο" South Carolina, οι φοιτητές του οποίου είχαν τη μερίδα του Λέοντος στην εξέδρα, να σημειώνει 65 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο (!) και να παίρνει τη νίκη με 88-81 και παράλληλα την πρόκριση στην φάση των 16 του Τελικού τουρνουά, γνωστή στο NCAA και ως "Sweet 16"! Ο Σιντάριους Θορνγουελ με 24 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Ντουάντους Νότις να ακολουθεί με 17 πόντους.

Όσο για το Duke - που θεωρητικά είχε στο ρόστερ του τέσσερις παίκτες που ενδέχεται να επιλεγούν στον πρώτο γύρο του ντραφτ φέτος (Τάτουμ, Γκάιλς, Άλεν και Κενάρντ) - είδε τον Γκρέισον Άλεν να σταματάει στους 20 πόντους και τον Τζέισον Τάτουμ στους 15 πόντους.

Εκπλήξεις και ντέρμπι παντού!

Το Duke πάντως δεν ήταν το μοναδικό "μεγαθήριο" που αποκλείστηκε πρόωρα, πέφτοντας θύμα έκπληξης. Την ίδια μοίρα είχε και το Νο2 της Midwest, Louisville, το οποίο ηττήθηκε με 73-69 από το Michigan (Νο7 στην περιφέρεια), αν και κατά πολλούς το Michigan είχε αξιολογηθεί λανθασμένα από το NCAA και έπρεπε να βρίσκεται πιο πάνω στην κατάταξη.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, το Νο1 της περιφέρειας South, North Carolina, δυσκολεύτηκε πάρα πολύ μέχρι να κερδίσει το Arkansas (8) με 72-65, ενώ... οριακά γλίτωσαν ακόμα το Kentucky (No2 στην South) κόντρα στο Wichita State (No10) πριν κερδίσει με 65-62, όπως και το Baylor (No3 στην East ) πριν κερδίσει το USC (Νο11) με 82-78, ενώ το Oregon του Τάιλερ Ντόρσεϊ χρειάστηκε ένα τρίποντο στο τέλος από τον ομογενή γκαρντ για να αποκλείσει με 75-72 το Rhode Island .

Πλέον οι 16 ομάδες που παρέμειναν έχουν τρεις ημέρες ξεκούρασης μπροστά τους, με τη "March Madness" να ξεκινάει ξανά την Πέμπτη 23 Μαρτίου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Midwest Region

Kansas (1) - Michigan State (9) 90-70

Louisville (2) - Michigan (7) 69-73

Oregon (3) - Rhode Island (11) 75-72

South Region

Kentucky (2) - Wichita State (10) 65-62

UCLA (3) - Cincinnati (6) 79-67

North Carolina (1) - Arkansas (8) 72-65

East Region

Duke (2) - South Carolina (7) 81-88

Baylor (3) - USC (11) 82-78

AP Photo/Rainier Ehrhardt

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ