NCAA

Texas Southern και Syracuse "έκλεισαν" θέση για το τελικό τουρνουά του NCAA

Texas Southern's Donte Clark (1) drives against North Carolina Central's Larry McKnight Jr. (0) during the first half of a First Four game of the NCAA men's college basketball tournament Wednesday, March 14, 2018, in Dayton, Ohio. (AP Photo/John Minchillo)
AP Photo/John Minchillo AP PHOTO/JOHN MINCHILLO

To Texas Southern και το Syracuse έγιναν οι δύο τελευταίες ομάδες που εξασφάλισαν την παρουσία τους στο Top-64 του NCAA, κερδίζοντας στα δύο παιχνίδια του "First Four".

Το Texas Southern ξεκίνησε την σεζόν με ρεκόρ 0-13. Την πρώτη του νίκη για την σεζόν την σημείωσε στις 2 Ιανουαρίου του 2018! Σχεδόν 2 1/2 μήνες αργότερα θα βρεθεί στο τελικό τουρνουά του NCAA!

Οι Tigers (όπως είναι το προσωνύμιό τους) συνέτριψαν με 64-46 το North Carolina Central στο τρίτο παιχνίδι της φάσης "First Four" (από την οποία προκύπτουν τα 4 τελευταία εισιτήρια του τελικού τουρνουά) και ζει το όνειρό του, όντας πλέον έτοιμο να αντιμετωπίσει το πανίσχυρο Xavier (No1) στον πρώτο γύρο της West Region.

Το Texas Southern έγραψε παράλληλα ιστορία, αφού έγινε η πρώτη ομάδα με αρνητικό ρεκόρ που σημείωσε νίκη στο τελικό τουρνουά, αφού ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με ρεκόρ 16-19! Το 0-13 μάλιστα με το οποίο ξεκίνησαν είναι το χειρότερο ξεκίνημα ομάδας που προκρίθηκε στο τελικό τουρνουά του NCAA!

Όσο για το πού οφείλει το Texas Southern αυτή την απίστευτη πρόκριση; Στον ύψος 1.69 μέτρων Demontrae Jefferson και τον Donte Clark, οι οποίοι σημείωσαν 25 και 18 πόντους αντίστοιχα, έναντι 19 πόντων του Raasean Davis του North Carolina Central.

Στον δεύτερο αγώνα της ημέρας, αυτόν ανάμεσα στο Syracuse και το Arizona State, οι πρώτοι αποδείχθηκαν τελικα πιο ψύχραιμοι στο τέλος, παίρνοντας τη νίκη με 60-56 και μαζί την πρόκριση στο τελικό τουρνουά, όπου και ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν στον πρώτο γύρο της Midwest Region το TCU (No6). Ο τρομερός πρωτοετής Oshae Brissett ήταν ο ηγέτης των νικητών με 23 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ για τους ηττημένους ο Kodi Justice είχε 15 πόντους.

Το τελικό τουρνουά - ή αλλιώς March Madness - ξεκινάει σήμερα (15/3) με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει 16 παιχνίδια.





AP Photo/John Minchillo
TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ