NCAA

Τα δεδομένα για Μήτογλου

Τα δεδομένα για Μήτογλου

Ο Κωνσταντίνος Μήτογλου επέστρεψε στην Ελλάδα για διακοπές, με τα σενάρια που τον εμπλέκουν με τους "αιώνιους" να "φουντώνουν". Οι ρεαλιστικές πιθανότητες επαναπατρισμού, το Wake Forest και ο Άρης.

Η επιστροφή του Κωνσταντίνου Μήτογλου στη Θεσσαλονίκη για τις καλοκαιρινές διακοπές του αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως αφορμή προκειμένου να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού Superfoods για τον παίκτη. Οι "αιώνιοι" παρακολουθούν άλλωστε στενά την περίπτωσή του το τελευταίο διάστημα, έχοντας ενημερώσει την πλευρά του για τα δεδομένα.

Ο ίδιος ολοκλήρωσε πριν από μερικές εβδομάδες τις ακαδημαϊκές υποχρεώσεις του για την τρίτη χρονιά στο Wake Forest, με τη φανέλα του οποίου είχε 8.9 πόντους και 6.1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Η παρουσία του 21χρονου πάουερ φόργουορντ στους "Demon Deacons" την τελευταία τριετία είναι αξιοσημείωτη, με τη λέξη "σταθερότητα" να χαρακτηρίζει τις εμφανίσεις του σε αυτούς, αφού μετρά κατά σειρά 9.7 πόντους και 4.6 ριμπάουντ (2014-'15), 9.2 πόντους και 5.4 ριμπάουντ (2015-'16), 8.9 πόντους και 6.1 ριμπάουντ (2016-'17).

Το γιατί το όνομά του απασχολεί τόσο έντονα τις δύο κορυφαίες ελληνικές ομάδες είναι σαφές κι αφορά σε δύο στοιχεία: αφενός την ποιότητα και το ταλέντο του, αφετέρου πως πρόκειται για τον μοναδικό ψηλό (U22) με μεγάλες προοπτικές. Πρόκειται λοιπόν για παίκτη που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος, κάτι το οποίο αντιλήφθηκαν οι "αιώνιοι" τους τελευταίους μήνες.

Το θέμα είναι βέβαια ποιος έχει το προβάδισμα, που ποντάρει κάθε ομάδα, τι έχει στο μυαλό του ο διεθνής φόργουορντ και κατά πόσο είναι εφικτό να εγκαταλείψει το κολέγιό του το φετινό καλοκαίρι. Συν κάτι ακόμη πολύ σημαντικό: την στάση που θα κρατήσει ο Άρης!

Τα δεδομένα για Μήτογλου

AP Photo/Chuck Burton

ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΟΥΣ "ΚΙΤΡΙΝΟΥΣ"

Μπορεί το όνομά του να "παίζει" πολύ για τους "αιώνιους", αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η πρώην ομάδα του θα παραμείνει απαθής, από την στιγμή που ο 21χρονος φόργουορντ/σέντερ αποφασίσει να επιστρέψει στην Ελλάδα. Οι "κίτρινοι" είχαν φροντίσει να καλύψουν τα νώτα τους από το 2014, όταν ο παίκτης ενηλικιώθηκε και ταξίδεψε στις ΗΠΑ, καταθέτοντας μονομερώς το συμβόλαιό του στον ΕΣΑΚΕ.

Τι σημαίνει το "μονομερώς"; Υπογεγραμμένο μόνο από τη δική τους πλευρά. Μία κίνηση που τους έδινε το δικαίωμα να έχουν λόγο για το μέλλον του στη χώρα μας, από την στιγμή που ο παίκτης δεν το προσέβαλε όλο αυτό το διάστημα. Κοινώς, τυπικά ο παίκτης ανήκει στον Άρη σε ό,τι αφορά την Ελλάδα. Ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν οι άνθρωποι της ομάδας.

Όταν και εφόσον λοιπόν, ο Ντίνος Μήτογλου αποφασίσει να επιστρέψει στη χώρα μας για να αγωνιστεί, θα πρέπει να τα βρει (είτε ο ίδιος, είτε η ενδιαφερόμενη ομάδα) με τον Άρη. Παρεμπιπτόντως, δεν υπάρχει κάποιο προβλεπόμενο ποσό ως buy out, στοιχείο που δίνει στους "κίτρινους" τη δυνατότητα να κοστολογήσουν οι ίδιοι τον παίκτη.

Αν υπάρχει η δυνατότητα να υπογράψει σε άλλη ομάδα ο παίκτης, πριν διευθετηθεί το θέμα με τον Άρη; Στη Θεσσαλονίκη υποστηρίζουν πως αυτό δεν γίνεται, αφού σε μία τέτοια περίπτωση θα μπει σε κίνδυνο τόσο το μέλλον του παίκτη (αφού θα παρουσιαστούν δύο δικά του συμβόλαια στον ΕΣΑΚΕ) όσο και την ομάδα που θα τον έχει εντάξει στο δυναμικό της. Οι γραμμές είναι λεπτές και γι αυτό οι δικηγόροι θα φροντίσουν να δώσουν τη (νομική) λύση, πριν από οτιδήποτε άλλο.

Τα δεδομένα για Μήτογλου

AP Photo/Gerry Broome

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΑΙΩΝΙΟΥΣ"

Σε ό,τι αφορά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, οι δύο ομάδες έχουν "κυκλώσει" το όνομα του 21χρονου φόργουορντ/σέντερ εδώ και αρκετό καιρό. Οι "αιώνιοι" αντιλήφθηκαν από νωρίς πως πρόκειται για μία περίπτωση που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, τόσο λόγω ταλέντου όσο και λόγω δυνατοτήτων εξέλιξης.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως οι "ερυθρόλευκοι" έχουν δουλέψει περισσότερο την περίπτωσή του, δείχνοντας πριν από τους "πράσινους" διάθεση για να τον κάνουν δικό τους. Ανάλογες κινήσεις είχαν κάνει άλλωστε για τον Ιωάννη Παπαπέτρου πριν από τέσσερα χρόνια, εξασφαλίζοντας την υπογραφή του παίκτη του Texas (τότε) για πενταετή συνεργασία.

Βέβαια, το ενδιαφέρον παραμένει σε θεωρητικό επίπεδο, αφού επίσημη πρόταση δεν έχει κατατεθεί είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά.

ΦΑΒΟΡΙ ΤΟ WAKE FOREST

Όταν (και αν) λοιπόν προκύψει επίσημο ενδιαφέρον από τις δύο ομάδες, αυτόματα θα κληθεί ο νεαρός παίκτης να αποφασίσει για το μέλλον του. Σε πρώτη φάση, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να επαναπατριστεί τη δεδομένη χρονική στιγμή, αφού τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός είναι γεμάτοι στην γραμμή των ψηλών.

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν έξι παίκτες στο "4" και το "5" (Γιώργος Πρίντεζης, Κιμ Τίλι, Δημήτρης Αγραβάνης, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Κεμ Μπιρτς και Γιώργος Μπόγρης), ενώ οι "πράσινοι" έχουν αυτή την στιγμή τέσσερις παίκτες (Κρις Σίνγκλετον, Κένι Γκάμπριελ, Ίαν Βουγιούκας και Ζακ Όγκαστ) συν τον Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος αναμένεται να ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Πράγμα που σημαίνει πως δεν υπάρχει ιδιαίτερος χώρος στη δωδεκάδα! Οπότε, καθίσταται σχεδόν απαγορευτικό για τον παίκτη να εγκαταλείψει το Wake Forest για να επιστρέψει στην Ελλάδα, δίχως να έχει ρόλο και θέση στη δωδεκάδα κάποιου εκ των δύο "αιωνίων". Ως εκ τούτου, αυτή την στιγμή σύμφωνα με το πιο πιθανό σενάριο, ο Ντίνος Μήτογλου θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα των "Demon Deacons".

Photo Credits: AP Photo/Chuck Burton

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ