NCAA

Syracuse, έχεις θέματα

Syracuse, έχεις θέματα

Το νομικό τμήμα του Syracuse έχει πολλή δουλειά εσχάτως. Νέο πρόβλημα αυτό με τον έλεγχο από το NCAA για τα εσωτερικά θέματα του κολεγίου.

Η νέα αγωνιστική περίοδος ξεκινά με αγώνα απέναντι στο Kennesaw State (14/11) για το Syracuse, αλλά μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή το μυαλό όλων βρίσκεται... εκτός παρκέ. Αιτία τα εξωγηπεδικά προβλήματα που συσσωρεύονται το τελευταίο διάστημα, αναγκάζοντας το νομικό τμήμα των "Orange" να κάνει υπερωρίες.

Κι αυτό γιατί μετά τη δικαστική διαμάχη με πρωταγωνιστή τον Jim Boeheim, ακόμα μία υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας. Μόνο που αυτή τη φορά αφορά ολόκληρο το Syracuse. Με τα δεδομένα να είναι... εις βάρος του ιστορικού κολεγίου.

Όπως ανακοίνωσε η επιτροπή του NCAA, εξετάζεται ενδελεχώς ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε το Syracuse την τελευταία δεκαετία σε ακαδημαϊκό κομμάτι και στο recruiting! Αφού υπάρχουν υποψίες πως οι "Orange" δεν κινήθηκαν με νόμιμο τρόπο στην απόκτηση παικτών από τα High Schools, όπως επίσης στον έλεγχο των επιδόσεων των αθλητών τους στα μαθήματα του κολεγίου.

Κατά το παρελθόν άλλωστε, το Syracuse είχε απασχολήσει ξανά το αρμόδιο τμήμα του NCAA με αφορμή την απόδοση του Fab Melo και του James Southerland στα θρανία, με το κολέγιο να τους διαπομπεύει για χαμηλούς βαθμούς.

Προς υπεράσπισή τους, οι "Orange" επισημαίνουν πως " όταν παρουσιάστηκε πρόβλημα με την επιτροπή του κολεγίου που ελέγχει την απόδοση των αθλητών - μαθητών, υπήρξαν τρεις απολύσεις, με σκοπό τη βελτίωση του εν λόγω τμήματος".

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ