NCAA

Συνεχίζει τις εκπλήξεις το Xavier, προχωρούν Gonzaga, Kentucky

Συνεχίζει τις εκπλήξεις το Xavier, προχωρούν Gonzaga, Kentucky

Το Xavier έκανε την πρώτη έκπληξη στη φάση των "16" του Τελικού τουρνουά του NCAA. Προελαύνει το Kansas, δύσκολα προκρίθηκε το Gonzaga (VIDEOS).

Το Xavier μπήκε στους “Sweet Sixteen” όντας το κολέγιο με τη χαμηλότερη κατάταξη (Νο. 11). Το ίδιο θα συμβεί και στους “Elite Eight”. Οι “σωματοφύλακες” έκαναν την πρώτη έκπληξη στη φάση των “16” του τελικού τουρνουά του NCAA, καθώς νίκησαν την Arizona 73-71 και πήραν την πρόκριση στους “8” της διοργάνωσης για τρίτη φορά στην ιστορία τους και για πρώτη από το 2008. Ο Τρέβον Μπλούιετ πέτυχε 18 από τους 25 πόντους του στο πρώτο ημίχρονο και ήταν ο ηγέτης του Xavier, ενώ ο Τζέι Πι Μακιούρα είχε 14 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και ο Μάλκολμ Μπερνάρντ πρόσθεσε άλλους 15 πόντους.

Όλα κρίθηκαν στα τελευταία λεπτά. Η Arizona είχε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια και προηγήθηκε με 71-64 στο 37', ωστόσο το Xavier τελείωσε το ματς με σερί 9-0 και “έκλεψε” το ματς στο φινάλε. Από πλευράς Arizona, ο Αλόνζο Τρίερ πέτυχε 15 σερί πόντους στο δεύτερο ημίχρονο και τελείωσε το ματς με 19 (και 9 ριμπάουντ), αλλά ήταν άστοχος στο τρίποντο που θα μπορούσε να δώσει στην ομάδα του τη νίκη. Ο Ντούσαν Ρίστιτς πέτυχε 17 πόντους με 7/10 σουτ για την Arizona, η οποία είχε σε κακή βραδιά τον καλύτερο παίκτη της, τον Φινλανδό Λάουρι Μάρκανεν (9 πόντοι, 3/9 σουτ, 8 ριμπάουντ).

Η άμυνα χάρισε την πρόκριση στο Gonzaga

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο οι δύο ομάδες έβαλαν όλα κι όλα 34 σουτ και έκαναν 51 φάουλ, οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο. Από την πρώτη μέχρι την τελευταία φάση. Το Gonzaga έκανε 16 λάθη και σούταρε με ποσοστό 40,9% εντός πεδιάς, ωστόσο κράτησε τη West Virginia στο 26,7% και πήρε τη νίκη με 61-58, μαζί και την πρόκριση στους “Elite Eight” του NCAA για τρίτη φορά στην ιστορία του. Οι Πσέμεκ Καρνόφσκι (13 πόντοι), Τζόναθαν Γουίλιαμς (13 πόντοι) και Τζόρνταν Μάθιους (13 πόντοι) ήταν οι πρώτοι σκόρερς των Μπούλντογκς, με τον τελευταίο να βάζει και το νικητήριο τρίποντο στο τελευταίο λεπτό.

Η West Virginia είχε τρεις ευκαιρίες να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, ωστόσο τις πέταξε και τις τρεις στα σκουπίδια, αστοχώντας ισάριθμες φορές στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Τζεβόν Κάρτερ πέτυχε 21 πόντους, μάζεψε 7 ριμπάουντ και ήταν ο κορυφαίος των Μασκατίρς, ωστόσο έχασε τα τελευταία δύο σουτ που θα μπορούσαν να κρατήσουν ζωντανή την ομάδα του.

Επίδειξη δύναμης από το Kansas

Το Kansas δεν ήταν διατεθημένο να αφήσει το Purdue να του κόψει το δρόμο προς τους “8” του Τελικού τουρνουά. Χρειάστηκε απλά ένα ημίχρονο μέχρι να πάρει μπροστά. Οι Μπόιλερμεϊκερς κατόρθωσαν να μείνουν στο ματς για 20 λεπτά αλλά στο δεύτερο μισό του αγώνα οι Τζέιχοκς ήταν ασταμάτητοι, μετέτρεψαν το 58-54 σε 84-60 και διέλυσαν το Purdue 98-66, παίρνοντας την πρόκριση για τους “Elite Eight”, όπου τους περιμένει το Oregon του Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Οι Φρανκ Μέισον (26 πόντοι, 9/11 σουτ, 7 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Ντεβόντε Γκρέιαμ (26 πόντοι, 5/9 τρίποντα) και Τζος Τζάκσον (15 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα) ήταν οι κορυφαίοι από το Kansas, το οποίο σούταρε με 54,8% εντός πεδιάς και είχε 15/28 τρίποντα, κάνοντας νέο ρεκόρ κολεγίου για τελικό τουρνουά. Οι Κέιλεμπ Σουάνιγκαν (18 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ) και Τζέι Πι Τόμπσον (12 πόντοι) ήταν οι πρώτοι σκόρερς από πλευράς Purdue.

Τα αποτελέσματα ("Sweet Sixteen")

Midwest region

Oregon (3) - Michigan (7) 69-68

Kansas (1) - Purdue (4) 98-66

West region

Gonzaga (1) - West Virginia (4) 61-58

Arizona (2) - Xavier (11) 71-73

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ