NCAA

Στο Top 10 του NCAA ο Tyler Dorsey

Baylor Bears guard Lester Medford (11) leans in to try and block the pass of Oregon Ducks guard Tyler Dorsey (5). The No. 25 Oregon Ducks take on the No. 20 Baylor Bears at Matthew Knight Arena on Nov. 11, 2015. (Adam Eberhardt/Emerald)
Baylor Bears guard Lester Medford (11) leans in to try and block the pass of Oregon Ducks guard Tyler Dorsey (5). The No. 25 Oregon Ducks take on the No. 20 Baylor Bears at Matthew Knight Arena on Nov. 11, 2015. (Adam Eberhardt/Emerald) ADAM EBERHARDT/EMERALD

Ο Tyler Dorsey ξεκίνησε εντυπωσιακά τη φετινή αγωνιστική περίοδο στο NCAA, αποδεικνύοντας πως -αν και πρωτοετής- μπορεί να ηγηθεί της προσπάθειας του Oregon. Γι αυτό η επίσημη ιστοσελίδα του κολεγιακού πρωταθλήματος τον κατέταξε στην καλύτερη δεκάδα της πρώτης εβδομάδας!

Το Oregon έδωσε μάχη τον τελευταίο χρόνο προκειμένου να εντάξει στο δυναμικό του τον Tyler Dorsey. Κι αυτό γιατί οι άνθρωποι των "Ducks" έβλεπαν στο πρόσωπό του έναν ηγέτη με ικανότητα στο σκοράρισμα. Δεν το λέμε εμείς, αλλά αυτοί που τον επέλεξαν. Το καλοκαίρι είδαμε πως όσα (καλά) ακούγονται, είναι αλήθεια. Ο 18χρονος γκαρντ μίλησε μάλιστα στο Sport24.gr τονίζοντας πως ανυπομονεί να επιστρέψει στη χώρα μας για να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο .

Στο μεσοδιάστημα πάντως έχει αναλάβει να ηγηθεί της προσπάθειας που κάνει φέτος το Oregon, μετρώντας μέχρις στιγμής το απόλυτο (2/2) στο κολεγιακό πρωτάθλημα. Η πρώτη εβδομάδα κύλησε ιδανικά για τους "Ducks", που έχουν βάλει από νωρίς πλώρη για τη March Madness. Με τον "δικό μας" να δηλώνει "παρών" με κάθε ευκαιρία. Πάρτε για παράδειγμα αυτά που έκανε στις δύο πρώτες επίσημες αναμετρήσεις της χρονιάς. Εκεί όπου έχει 16 πόντους, 5.5 ριμπάουντ και 5 ασίστ κατά μέσο όρο, όντας ο κορυφαίος σκόρερ και πασέρ της ομάδας του.

Επιδόσεις που δεν άργησαν να τον ξεχωρίσουν μεταξύ των πρωτοετών του κολεγιακού πρωταθλήματος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το NCAA τον συμπεριέλαβε στην καλύτερη δεκάδα με τους πρωτοετείς για την πρώτη εβδομάδα της χρονιάς.

Όπως αναφέρεται μάλιστα στο σχετικό δημοσίευμα, ο Tyler Dorsey είναι " ένας παίκτης με εξαιρετικό σώμα και ύψος για τη θέση του πόιντ γκαρντ, κάτι το οποίο εκμεταλλεύεται πλήρως ο Dana Altman βάζοντάς τον στην κορυφή της άμυνας ζώνης που επιλέγει ή δίνοντάς του τον καλύτερο περιφερειακό παίκτη των αντιπάλων. Έχουν περάσει μόλις δύο αναμετρήσεις και προκύπτει αυτό. Σύμφωνα με τα προηγμένα στατιστικά το Oregon σημειώνει 130 πόντους ανά εκατό κατοχές, ενώ δίχως αυτόν ο αριθμός πέφτει στους 108.5 πόντους. Παρεμπιπτόντως το 130 που αναφέρουμε τοποθετεί τους "Ducks" στην κορυφή της σχετικής κατηγορίας ανάμεσα στα κορυφαία κολέγια από τις πιο απαιτητικές περιφέρειες του NCAA".

Για την ιστορία, μαζί με τον ομογενή γκαρντ βρίσκονται παίκτες που αναμένεται να μπουν στο Draft το επόμενο καλοκαίρι, όπως ο Ben Simmons (LSU), ο Dwayne Bacon (Florida State) και ο Jamal Murray (Kentucky).

Δείτε τι έκανε στο ντεμπούτο του

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ