NCAA

Σεξουαλικό σκάνδαλο στο Minnesota

Σεξουαλικό σκάνδαλο στο Minnesota

Λίγο πριν ξεκινήσει η προετοιμασία για τη νέα αγωνιστική περίοδο, το Minnesota έχει γίνει άνω - κάτω ελέω σκανδάλου που βγήκε στην επιφάνεια. Στο επίκεντρο της έρευνας ο αθλητικός διευθυντής του κολεγίου, Norwood Teague.

Ο κακός χαμός έχει προκληθεί στο Minnesota, λίγο πριν ξεκινήσει η προετοιμασία των "Gophers" εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο λόγος; Το σεξουαλικό σκάνδαλο που έχει βγει στην επιφάνεια τις τελευταίες ώρες, με βασικό κατηγορούμενο τον αθλητικό διευθυντή του κολεγίου, Norwood Teague.

Ο μέχρι πρότινος "ισχυρός άνδρας" του κολεγίου αποφάσισε να παραιτηθεί την Παρασκευή (7/8) μετά τον σάλο που έχει προκύψει και αφορά σε αλλεπάλληλες σεξουαλικές παρενοχλήσεις γυναικών, από τον ίδιο. Μάλιστα, ο ντόρος είναι τόσο μεγάλος που η διοίκηση του Minnesota εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, μέσω της οποίας ζητάει από οποιαδήποτε κοπέλα έχει δεχθεί επίθεση από τον... κατηγορούμενο, να το δηλώσει άμεσα προκειμένου να προκύψουν περισσότερες πληροφορίες.

Ήδη έχει γίνει καταγγελία από τρεις κοπέλες, μεταξύ των οποίων κι η δημοσιογράφος της Star Tribune, Amelia Rayno. Η -επιφορτισμένη με το ρεπορτάζ τον "Gophers"- δημοσιογράφος κατήγγειλε ότι είχε δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση από τον Norwood Teague το 2013, αλλά ουδέποτε το ανέφερε φοβούμενη πως θα χάσει τη δουλειά της. Όπως αποκάλυψε στην Αστυνομία, όλα έγιναν πριν από μία διετία, όταν ο αθλητικός διευθυντής του Minnesota την πλησίασε και άρχισε να της στέλνει σεξουαλικού περιεχομένου μηνύματα στο κινητό.

Τι λέει η πλευρά του κατηγορουμένου; Πως όλα πηγάζουν από τα προβλήματα αλκοολισμού που αντιμετωπίζει, τα οποία θα επιδιώξει να λύσει άμεσα. Όπως και να έχει πάντως, βρίσκεται υπόλογος απέναντι στο κολέγιο και την κοινωνία των ΗΠΑ, με τον ίδιο πάντως να αποφεύγει -προς το παρόν- οποιαδήποτε δήλωση επί του θέματος. Στη θέση του, σε όλο υπηρεσιακού αθλητικού διευθυντή, τοποθετήθηκε η Beth Goetz.

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ