NCAA

Πως να (μην) σουτάρετε βολές

Πως να (μην) σουτάρετε βολές

Ο Κρις Ρέι και ο Ντιμίτρις Μόραντ έχουν τα πιο άσχημα στυλ ελευθέρων βολών στο Final Tournament του NCAA. Υπάρχουν και videos που θα σας πείσουν.

Στο φετινό Τελικό Τουρνουά του κολεγιακού πρωταθλήματος δεν έχουμε παρακολουθήσει πολλά συγκλονιστικά παιχνίδια, ούτε τις εκπλήξεις του πρόσφατου παρελθόντος. Έχουμε δει όμως μερικούς από τους χειρότερους τρόπους να εκτελεί κανείς ελεύθερες βολές. Υπεύθυνοι γι' αυτό είναι ένας παίκτης του Mount St. Mary's και ένας του Florida Gulf Coast. Δείτε και συγκρίνετε...

Ο Κρις Ρέι του Mount St. Mary's αποτελεί περίπτωση... Αργύρη Πεδουλάκη για τους παλαιότερους. Ή Τρίσταν Τόμπσον, για τους νεαρότερους. Ο πάουερ φόργουορντ των Μάουντενιρς σουτάρει τόσο άσχημα ελεύθερες βολές, που επέλεξε να αλλάξει τεχνική για να βελτιώσει το ποσοστό του. Τι έκανε λοιπόν; Άλλαξε χέρι (όπως έκανε και ο Τόμπσον) και τεχνική, καθώς σουτάρει πλέον με το ένα χέρι, όπως έκανε μια φορά κι έναν καιρό ο “Αρτζι” στο Περιστέρι!

Η δεύτερη περίπτωση κακής “μηχανικής” στο σουτ είναι ο Ντιμίτρις Μόραντ. Ο φόργουορντ του Florida Gulf Coast εκτελεί βολές από... το στήθος. Κι όμως, έχει ποσοστό 62,1% τη σεζόν που διανύουμε (και ολοκληρώθηκε για αυτόν και το κολέγιο του), εν αντιθέσει με τον Ρέι, ο οποίος τελείωσε τη χρονιά με ποσοστό 31,2%!

Αξια αναφοράς είναι βέβαια και η περίπτωση του Κάνιον Μπάρι, γιου του “θρύλου” του ΝΒΑ, Ρικ Μπάρι. Ο νεαρός γκαρντ της Florida εκτελεί ελεύθερες βολές όπως και ο πατέρας του (με “κουτάλα”, δηλαδή) και είναι μάλιστα εξίσου εύστοχος: έχει 88,0% την τρέχουσα σεζόν, λίγο χειρότερα δηλαδή από το ποσοστό καριέρας που είχε ο πατέρας του στο ΝΒΑ (89,3%).

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ