NCAA

Οι ελληνικές προβλέψεις για το Final Four της March Madness

Οι ελληνικές προβλέψεις για το Final Four της March Madness

Ο Ιωάννης Δημακόπουλος, ο Ηλίας Θεοδώρου, ο Ντίνος Μήτογλου και ο Μανούσος Ραφαήλ Γιαμούκης κάνουν -μέσω του Sport24.gr- τις προβλέψεις τους για το Final Four της March Madness και αποθεώνουν τον Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Λίγο πριν ριχτούν στην αρένα του "University of Phoenix Stadium" οι τέσσερις ομάδες που εξασφάλισαν το εισιτήριο για το Final Four της March Madness, το Sport24.gr ζήτησε από τέσσερα "δικά μας" παιδιά που αγωνίζονται στο NCAA να κάνουν τις προβλέψεις τους για τους τελευταίους αγώνες της διοργάνωσης.

Ο Ιωάννης Δημακόπουλος (UC Irvine), ο Ηλίας Θεοδώρου (Pacific), ο Ντίνος Μήτογλου (Wake Forest) και ο Μανούσος Ραφαήλ Γιαμούκης (Davidson) κατέθεσαν την άποψή τους για το ζευγάρι του τελικού, τον μεγάλο νικητή, εξήγησαν όσα συνέβησαν στη διάρκεια του τουρνουά και, τέλος, αποθέωσαν τον Τάιλερ Ντόρσεϊ που οδήγησε το Oregon μέχρι το Final Four μετά από οκτώ δεκαετίες.

1. Ποιο πιστεύεις ότι θα είναι το ζευγάρι του τελικού;

Γιάννης Δημακόπουλος (UC Irvine): " Το Gonzaga και το North Carolina έχουν το προβάδισμα".

Ηλίας Θεοδώρου (Pacific): " Ποντάρω περισσότερο σε Gonzaga και Oregon για τον τελικό".

Ντίνος Μήτογλου (Wake Forest): " Ψηφίζω το North Carolina και το South Carolina".

Μανούσος Ραφαήλ Γιαμούκης (Davidson): " Προσωπικά θα ήθελα να δω το South Carolina απέναντι στο North Carolina, αλλά πιστεύω πως το Gonzaga θα περάσει από το πρώτο ζευγάρι και το North Carolina θα είναι επίσης στον τελικό. Έχουν το μομέντουμ αυτή την στιγμή, κι έχω ένα προαίσθημα πως αυτές οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν το τρόπαιο".

2. Ποια ομάδα πιστεύεις ότι θα κατακτήσει το τρόπαιο και γιατί;

Γιάννης Δημακόπουλος (UC Irvine): " Θα έλεγα πως το North Carolina έχει τον πρώτο λόγο για να πάρει το τρόπαιο, γιατί το Gonzaga παίζει σε πιο ευρωπαϊκό στυλ, που είναι λίγο πιο αργό από τα συνηθισμένα. Αντίθετα, οι Tar Heels είναι πιο επιθετικοί και πιο αποτελεσματικοί στα ριμπάουντ".

Ηλίας Θεοδώρου (Pacific): " Θα έλεγα το Gonzaga, παρότι αυτή είναι η πρώτη του παρουσία σε Final Four. Έχει έμπειρα παιδιά, που παίζουν χρόνια μαζί και έχουν μάθει να κερδίζουν. Ο Przemek Karnowski έχει τις περισσότερες νίκες από κάθε άλλον παίκτη στην ιστορία του NCAA κι αυτό λέει πολλά. Επειδή το Gonzaga ήταν στην ίδια περιφέρεια με την ομάδα μου, και τους ξέρω καλά, θα ήταν πολύ ευχάριστο να δω μια ομάδα που έχω αντιμετωπίσει τόσες φορές αυτά τα χρόνια να φτάνει μέχρι το τέλος του δρόμου και να κατακτά το Final Four".

Ντίνος Μήτογλου (Wake Forest): " Το North Carolina πιστεύω θα φτάσει μέχρι το τέλος, γιατί είναι πολύ σκληρή ομάδα, συνδυάζει καλή περιφέρεια με δυνατή ρακέτα. Ξεχωρίζει και λόγω χημείας, είναι παιδιά που παίζουν χρόνια μαζί και έχουν το απαραίτητο δέσιμο".

Μανούσος Ραφαήλ Γιαμούκης (Davidson): " Το North Carolina θεωρώ ότι είναι το φαβορί γιατί έχει πολλούς ταλαντούχους παίκτες και ο προπονητής του (Roy Williams) είναι ο πλέον έμπειρος από τους τέσσερις που θα βρεθούν στο Phoenix. Κι αυτό είναι κάτι που παίζει σημαντικό ρόλο σε Final Four".

3. Ποια η άποψή σου για το επίπεδο της φετινής διοργάνωσης;

Γιάννης Δημακόπουλος (UC Irvine): " Το επίπεδο είναι πάντα υψηλό σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης, η March Madness έχει τους καλύτερους παίκτες του NCAA. Πιστεύω πως φέτος η χημεία των ομάδων ήταν λίγο καλύτερη, αφού είδαμε περισσότερο ομαδικά αποτελέσματα και λιγότερο κάποιου σταρ να κουβαλάνε τις ομάδες".

Ηλίας Θεοδώρου (Pacific): " Κατ' εμέ, φέτος είδαμε ένα από τα πιο αμφίρροπα τουρνουά των τελευταίων ετών. Πολλά φαβορί έμειναν εκτός, δεν κατάφεραν να φτάσουν ούτε στην Elite Eight. Επίσης, βλέπουμε ομάδες σαν το Oregon, που είχαν πολλές δεκαετίες να πάνε σε Final Four, να τα καταφέρνουν, ενώ το Gonzaga και το South Carolina θα βρεθούν για πρώτη φορά σε τέτοια περίσταση".

Ντίνος Μήτογλου (Wake Forest): " Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, έγιναν εκπλήξεις. Έχει πολύ ταλέντο, οι ομάδες που προσέχουν τις λεπτομέρειες και παίζουν πιο σκληρά είναι αυτές που ξεχωρίζουν και προχωρούν στη διοργάνωση".

Μανούσος Ραφαήλ Γιαμούκης (Davidson): " Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος είδαμε ένα συναρπαστικό τουρνουά -μέχρι στιγμής. Το επίπεδο είναι πάντοτε υψηλό και κάθε ομάδα που καταφέρνει να προκριθεί στη March Madness, μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο ακόμη και για το πιο μεγάλο φαβορί. Λαμπρό παράδειγμα το South Carolina, που έφτασε μέχρι το Final Four, παρότι ελάχιστοι το είχαν στα υπόψιν για κάτι τέτοιο".

4. Πως αξιολογείς την πορεία του Τάιλερ Ντόρσεϊ;

Γιάννης Δημακόπουλος (UC Irvine): " Έχει κάνει καταπληκτική πορεία, έχει το ελεύθερο να σουτάρει όποτε θέλει και αυτό τον βοηθάει πολύ στην ψυχολογία. Είναι αποτελεσματικός και γι αυτό έχει φτάσει μέχρις εκεί το Oregon".

Ηλίας Θεοδώρου (Pacific): " Ο Τάιλερ είναι ο Mr. March μέχρι στιγμής. Δεν του έχουν "κολλήσει" τυχαία το συγκεκριμένο παρατσούκλι. Από την στιγμή που ξεκίνησε το τουρνουά, η απόδοσή του έχει ανέβει σημαντικά, έχει εκτοξευτεί και είναι ένας από τους βασικούς λόγους που η ομάδα του έφτασε μέχρι το Final Four".

Ντίνος Μήτογλου (Wake Forest): " Ο Τάιλερ έχει πάει πάρα πολύ καλά στο τέλος της χρονιάς. Έχει ανεβάσει πολύ τα ποσοστά του, το 20+ πόντοι που έχει στη March Madness είναι τρομερό. Είμαι χαρούμενος γι αυτόν, μακάρι να συνεχίσει έτσι και να πάει όσο πιο ψηλά μπορεί. Έχει βοηθήσει πολύ την ομάδα του".

Μανούσος Ραφαήλ Γιαμούκης (Davidson): " Δεν πιστεύω ότι είμαι σε θέση να αξιολογήσω τον οποιονδήποτε παίκτη. Ο Τάιλερ έχει κατορθώσει να ζει το όνειρο κάθε παίκτη στην ηλικία μας, από την στιγμή που η ομάδα του (Oregon) είναι στο Final Four. Γι αυτό ακριβώς είναι αξιέπαινος. Του εύχομαι τα καλύτερα".

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ