NCAA

Ο "νέος Stephen Curry" μοίρασε 22 ασίστ σε αγώνα του NCAA!

Oklahoma's Trae Young (5) during an NCAA college basketball game during the Phil Knight Invitational tournament in Portland, Ore., Friday, Nov. 24, 2017. (AP Photo/Timothy J. Gonzalez)
AP Photo/Timothy J. Gonzalez AP PHOTO/TIMOTHY J. GONZALEZ

Τον λένε Trae Young, αγωνίζεται στο Κολέγιο της Oklahoma και του έχουν κολλήσει το παρατσούκλι "νέος Stephen Curry". Και τα χαράματα έγραψε ιστορία, αφού μοίρασε 22 ασίστ! Ποιος είναι λοιπόν αυτός ο τύπος;

Ο Trae Young (19 χρονών, 1.88 μέτρα, πόιντ γκαρντ) του Κολεγίου της Oklahoma δεν είναι πολύ γνωστός στην Ελλάδα. Στις ΗΠΑ ωστόσο έχει αρχίσει εδώ και καιρό να κάνει θόρυβο. Και αργά το βράδυ της Τρίτης (19/12), δηλαδή χαράματα Τετάρτης για την χώρα μας, φρόντισε να γίνει... viral, αφού έγραψε ιστορία στο NCAA!

Στον αγώνα της Oklahoma με το Northwestern State ο βραχύσωμος γκαρντ έκανε κάτι που είχε να συμβεί 20 χρόνια στο Κολεγιακό πρωτάθλημα: Τελείωσε αγώνα με +20 πόντους και +20 ασίστ, έχοντας 26 πόντους και 22 ασίστ στη νίκη της ομάδας του με 105-68! Με τις 22 ασίστ που μοίρασε, δε, ισοφάρισε το ρεκόρ στην ιστορία της πρώτης κατηγορίας του NCAA, το οποίο είχαν μέχρι πρόσφατα οι Tony Fairley, Sherman Douglas και Avery Johnson!

" Απλώς ήθελα να ανοίξω τα μάτια του κόσμου. Για αυτό επέλεξα να έρθω εδώ, για να μπορέσω να παίξω το παιχνίδι μου. Δεν κάνω κάτι διφορετικό από αυτό που έκανα στο high school. Είμαι απλώς χαρούμενος που κερδίζω παρέα με τους συμπαίκτες μου" δήλωσε μετά τον αγώνα ο πρωτοετής γκαρντ, ο οποίος το καλοκαίρι απέρριψε προτάσεις από Κολέγια με μεγαλύτερο όνομα όπως το Kentucky και το Kansas, επιλέγοντας το κολέγιο της Oklahoma για να μείνει κοντά στο σπίτι του! Ποιος είναι όμως ο Trae Young;

O "νέος Stephen Curry";

Oklahoma guard Trae Young, left, stands with head coach Lon Kruger, right, during the second half in an NCAA college basketball game against Arkansas during the Phil Knight Invitational Tournament, in Portland, Ore., Thursday, Nov. 23, 2017. (AP Photo/Troy Wayrynen)
AP Photo/Troy Wayrynen AP PHOTO/TROY WAYRYNEN
AP Photo/Troy Wayrynen

Ο Trae Young δεν ήρθε τώρα στο προσκήνιο. Από τις εποχές που ακόμα αγωνιζόταν στο Γυμνάσιο ήταν γνωστός. Και το γεγονός ότι αρκετά νωρίς του κόλλησαν το παρατσούκλί "νέος Stephen Curry" λόγω του στυλ παιχνιδιού του είναι η απόδειξη, όπως και ότι στην τελευταία του χρονιά στο Γυμνάσιο είχε 42.6 πόντους μέσο όρο! Η ειρωνεία της υπόθεσης βέβαια είναι ότι, κατά δήλωση του ίδιου του Young, το είδωλό του δεν είναι ο Curry αλλά ο Steve Nash, τονίζοντας ότι θέλει να πάρει στοιχεία από πολλούς παίκτες. " Νομίζω ότι μοιάζω σε πολλούς παίκτες. Έχω παρακολουθήσει πολύ τον Curry, αλλά το ίδιο έχω κάνει και με τον Tony Parker και πώς τελείωνε τις φάσεις στο "ζωγραφιστό", το floater του Steve Nash, ενώ νομίζω ότι μοιάζω αρκετά στον Damian Lillard στον τρόπο που επιτίθεται στο καλάθι. Έχω λίγο Curry μέσα μου επειδή σουτάρω από πολύ μακριά, αλλά δεν είμαι ο Curry. Αισθάνομαι τιμή που μας συγκρίνουν, αλλά θέλω να γίνω η καλύτερη έκδοση του εαυτού μου" δήλωσε ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Το εντυπωσιακό με τον Young δεν είναι ότι δεν φοβάται τις συγκρίσεις. Το εντυπωσιακό είναι ότι μέσα στο παρκέ έχει καταφέρει να αποδείξει ότι όλος αυτός ο θόρυβος γύρω από το όνομά του έχει βάση, αφού μέχρι στιγμής είναι ο πρώτος σκόρερ και πασέρ στο NCAA με 28.5 πόντους και 10.2 ασίστ μέσο όρο με 37.5% στα τρίποντα και 87.5% στις βολές! Ακόμα και παίκτες όπως ο Derrick Rose, o John Wall και ο Stephen Curry δεν είχαν καταφέρει κάτι τέτοιο στην πρώτη τους χρονιά στο Κολέγιο! Και είναι αυτές οι επιδόσεις του και η εικόνα του στο παρκέ που έχουν αναγκάσει όλα τα σάιτ που ασχολούνται με το ΝΒΑ να τον έχουν τοποθετήσει στην πρώτη 10αδα του ντραφτ του 2018. Οι απαιτήσεις στο πρόσωπο του Young μεγαλώνουν διαρκώς. Και ο ίδιος φροντίζει με τις εμφανίσεις του να αποδεικνύει συνεχώς ότι του αρέσει όλη αυτή η προσοχή που απολαμβάνει, χωρίς να "λυγίζει" από την πίεση.

Δεν μπορεί να ξέρει κανείς αν ο Young θα εξελιχθεί στον επόμενο Stephen Curry ή τον επόμενο... Jimmer Fredette. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τα ισχύοντα δεδομένα φαίνεται να βρίσκεται πιο κοντά στον πρώτο από τον δεύτερο. Θέλει να φτάσει ψηλά. Να πάει σε ύψη που δεν περίμεναν κάποιοι ότι θα φτάσει όταν ήταν μικρός. Αρκεί βέβαια εκεί ψηλά που θα φτάσει να μην βρει κάποιο πουλί, αφού πάσχει από ορνιθοφοβία, με τον ίδιο να δηλώνει κάποια στιγμή ότι " τα μισώ τα πουλιά. Έχω δει πουλί να επιτίθεται σε φίλη μου. Μπήκε κατά λάθος στο αυτοκίνητό της και πανικοβλήθηκε, με αποτέλεσμα να της επιτεθεί. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνεις αν σου επιτεθεί ένα πουλί και αρχίσει να σε τσιμπάει στο πρόσωπο. Φοβάμαι. Έχω εφιάλτες με πουλιά". Αυτό που έχει σημασία βέβαια είναι ότι ο Young είναι ατρόμητος όταν μπαίνει στο παρκέ. Εκεί δεν φοβάται κανέναν κι ας είναι συνήθως ο κοντύτερος παίκτης στο παρκέ. Και είναι αυτό το θράσος που είναι πολύ πιθανο να τον πάει στο ΝΒΑ σε μερικούς μήνες.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Timothy J. Gonzalez

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ