NCAA

Ο Jenkins χάρισε τον τίτλο στο Villanova στην εκπνοή!

Ο Jenkins χάρισε τον τίτλο στο Villanova στην εκπνοή!

Το buzzer beater τρίποντο του Kris Jenkins χάρισε στο Villanova τον τίτλο του πρωταθλητή στο NCAA (77-74), απαντώντας στο τρίποντο του Marcus Paige, που είχε ισοφαρίσει στα 4.7''. Δείτε το συγκλονιστικό φινάλε του τελικού! (VIDEOS)

Τι τελικός! Έπος! Το Villanova κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στο κολεγιακό πρωτάθλημα αφού ήταν αυτό που χαμογέλασε τελευταίο στον τελικό της March Madness, με τον Kris Jenkins να ευστοχεί σε σουτ τριών πόντων στην εκπνοή, χαρίζοντας τον τίτλο στην ομάδα του Jay Wright μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς (77-74).

Τι κι αν το North Carolina ευτύχησε να ισοφαρίσει με ένα εξίσου απίστευτο τρίποντο του Marcus Paige στα 4.7''; Το παιχνίδι δεν οδηγήθηκε στην παράταση, αφού τεταρτοετής γκαρντ "μίλησε" στο πιο κρίσιμο σημείο, γράφοντας τον επίλογο τον πιο συγκλονιστικό της τελευταίας δεκαετίας. Τι είπε για το μεγαλύτερο σουτ της καριέρας του ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς; " Κάθε σουτ που κάνω πιστεύω πως θα πάει μέσα. Το ίδιο συνέβη κι απόψε, οπότε όταν σηκώθηκα για να σουτάρω δεν υπήρχε διαφορά. Πίστευα ότι θα πάει μέσα", σχολίασε.

Δείτε το τρίποντο της ισοφάρισης

Δείτε το buzzer beater τρίποντο

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από τα πρώτα λεπτά του, αφού καμία εκ των δύο ομάδων δεν έδειχνε ικανή να "χτίσει" μια διαφορά ασφαλείας. Το North Carolina ευτύχησε βέβαια να δει τον Joel Berry ΙΙ σε εξαιρετική κατάσταση στο πρώτο ημίχρονο, αφού ο βασικός σούτινγκ γκαρντ των "Tar Heels" είχε 15 πόντους στο ημίχρονο, σουτάροντας με 3/4 πίσω από τη γραμμή των 6μ25. Μαζί με τον Justin Jackson (είχε 3/3 τρίποντα) ήταν άλλωστε οι δύο κύριοι λόγοι που η ομάδα του Roy Williams πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το +5 (39-34) ως παρακαταθήκη για το β' μέρος.

Ο Jenkins χάρισε τον τίτλο στο Villanova στην εκπνοή!

Κάτι τέτοιο όμως δεν κατέστη δυνατό αφού το Villanova, όχι μόνο συνέχισε να κυριαρχεί στο παρκέ, αλλά έφτασε στο σημείο να "χτίσει" διψήφιο προβάδισμα (67-57) με 5'29'' να μένουν για το τέλος, με τον Phil Booth να αποδεικνύεται... λίρα εκατό σε εκείνο το σημείο. Όπως καταλαβαίνετε βέβαια, οι "Tar Heels" δεν επρόκειτο να τα παρατήσουν, ειδικά από τη στιγμή που στο Houston βρισκόταν ο Michael Jordan. Οι παίκτες του North Carolina αντέδρασαν και χάρη σε δύο τρίποντα του Marcus Paige στα τελευταία 1'35'', κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα (74-74).

Ο Kris Jenkins δεν είχε πει όμως την τελευταία του λέξη! Πήρε την ασίστ από τον Ryan Arcidiacono και ευστοχώντας από τα εννέα μέτρα χάρισε στο Villanova τον δεύτερο τίτλο της ιστορίας του, 31 χρόνια μετά την παρθενική κατάκτηση σε βάρος του Georgetown. Όσο για το τι ακολούθησε; Δεν περιγράφεται με λόγια.

Ο Jenkins χάρισε τον τίτλο στο Villanova στην εκπνοή!

VILLANOVA (20/34 δίποντα, 8/14 τρίποντα, 13/17 βολές, 23 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 5 κλεψίματα, 10 λάθη, 5 τάπες): Ochefu 9 (7 ριμπ.), Jenkins 14 (2), Hart 12 (1), Αrcidiacono 16 (2), Brunson 4, Reynolds, Booth 20 (2), Bridges 2.

NORTH CAROLINA (17/46 δίποντα, 11/17 τρίποντα, 9/13 βολές, 36 ριμπάουντ, 16 ασίστ, 5 κλεψίματα, 11 λάθη, 3 τάπες): Johnson 14 (8 ριμπ.), Meeks 4, Jackson 9 (3), Paige 21 (4), Berry II 20 (4), Hicks 4, Pinson, James, Britt 2.

Δείτε τι έγινε στα τελευταία 1'35'' του τελικού

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ