NCAA

Ο Φοξ κυριάρχησε κόντρα στον Μπολ, νίκη-"θρίλερ" για τη Florida

Ο Φοξ κυριάρχησε κόντρα στον Μπολ, νίκη-"θρίλερ" για τη Florida

Ο Ντι Ααρον Φοξ νίκησε κατά κράτος την πολυαναμενόμενη μονομαχία με τον Λόνζο Μπολ στους "16" του Τελικού Τουρνουά του NCAA. Τρομερό φινάλε στο Florida-Wisconsin, περίπατους έκαναν North και South Carolina (VIDEOS).

Το πολυαναμενόμενο matchup μεταξύ του Ντι Ααρον Φοξ και του Λόνζο Μπολ αποδείχθηκε σε μονόλογο του πρώτου, το πρώτο buzzer beater του Τελικού Τουρνουά αποτελεί γεγονός και δύο Καρολίνες (North και South) προχώρησαν εύκολα. Η δεύτερη μέρα της φάσης "Sweet Sixteen" του NCAA δεν είχε μεγάλες εκπλήξεις -και πως θα μπορούσε να έχει;. Είχε όμως σασπένς και μπόλικο... άρωμα από ΝΒΑ.

Ποιός... Μπολ; Ο Φοξ!

Ήταν το μεγαλύτερο παιχνίδι της φάσης των “16”. Η σπουδαιότερη μονομαχία που έχουμε δει έως τώρα στο τουρνουά. Όλα αυτά στα χαρτιά. Διότι στην πράξη, το μεν Kentucky επιβλήθηκε “καθαρά” και δίκαια του UCLA με 86-75, ο δε Ντι'Ααρον Φοξ κυριάρχησε απόλυτα στην πολυαναμενόμενη κόντρα με τον Λόνζο Μπολ. Ο Φοξ πέτυχε 39 πόντους με 13/20 σουτ και 13/15 βολές και ήταν πολύ φυσιολογικά ο σταρ της βραδιάς στο FedEx Forum του Memphis, όπου οι “αγριόγατες” του Τζον Καλιπάρι έκαναν μόνο έξι λάθη σε όλο το ματς, σημείωσαν τη 14η σερί νίκη τους και έφτασαν στους “8” για έκτη φορά την τελευταία επταετία.

Ο Φοξ έγινε μάλιστα ο πρώτος freshman που πέτυχε 39 πόντους σε αγώνα του τελικού τουρνουά, ενώ ο τελευταίος παίκτης του Kentucky που σημείωσε περισσότερους ήταν ο Τεϊσόν Πρινς (41) το 2002. Πολύ καλός ήταν ακόμα ο Μαλίκ Μονκ (21 πόντοι) για το Kentucky, την ώρα που ο “πολύς” Λόνζο Μπολ έμενε στους 10 πόντους και στις 8 ασίστ, λίγο πριν ανακοινώσει αυτό που περίμεναν όλοι: ότι θα πάρει μέρος στο φετινό Draft του ΝΒΑ. Ο Τι Τζέι Λιφ (17 πόντοι. 7 ριμπάουντ) και ο Άιζακ Χάμιλτον (17 πόντοι, 4/5 τρίποντα) ήταν οι πρώτοι σκόρερς των Μπρούινς.

Από μηχανής ήρωας ο Τσιόζα

Το καλύτερο παιχνίδι του φετινού Τουρνουά έγινε στη Νέα Υόρκη. Όπως και το πρώτο buzzer beater της διοργάνωσης. Ο Κρις Τσιόζα ευστόχησε σε εκτός ισορροπίας τρίποντο την ώρα που ακουγόταν η κόρνα της γραμματείας και η Florida νίκησε το Wisconsin 84-83, έπειτα από ένα “τρελό” ματς που χρειάστηκε παράταση και ανατροπές και από τις δύο ομάδες. Πριν από τον Τσιόζα, ο “ήρωας” του αγώνα ήταν ο Ζακ Σογουόλτερ, ο οποίος έστειλε το παιχνίδι στην παράταση με τρίποντο 2,1'' πριν από τη λήξη, ολοκληρώνοντας την ανατροπή 8 πόντων που έκαναν οι Μπάτζερς στο τελευταίο ενάμισι λεπτό.

Το Wisconsin προηγήθηκε μάλιστα με πέντε πόντους διαφορά στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, ενώ 4'' πριν από τη λήξη έκανε το σκορ 83-81 με δύο βολές του Νάιτζελ Χέιζ (22 πόντοι, 7/11 σουτ). Υπολόγιζε όμως χωρίς τον από μηχανής ήρωα των Γκέιτορς, τον Κρις Τσιόζα, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του τρίποντο την κατάλληλη στιγμή και έκλεψε τη δόξα από τον συμπαίκτη του ΚεΒον Αλεν, ο οποίος σημείωσε 35 πόντους και κουβάλησε την Florida στους ώμους του σε όλο το παιχνίδι. Από την άλλη, πέρα από τον Χέιζ, ξεχώρισε και ο Ιθαν Χαπ (21 πόντοι) για τους Μπάτζερς.

Επιβλητικό το North Carolina

Το North Carolina “καθάρισε” σχετικά εύκολα το παιχνίδι με το Butler, επιβεβαιώνοντας παράλληλα και τα προγνωστικά. Οι Ταρ Χιλς ξέφυγαν από νωρίς χάρις σε ένα σερί 14-0 και δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο από τους αντιπάλους τους, φτάνοντας πολύ εύκολα στη νίκη με 92-80. Το North Carolina σούταρε με 54,4% εντός πεδιάς και προκρίθηκε στους “Elite Eight” για 26η φορά στην ιστορία του πανεπιστημίου, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει το Kentucky, Νο. 2 στο ταμπλό της νότιας περιφέρειας.

Ο Τζάστιν Τζάκσον (24 πόντοι), ο Τζόελ Μπέρι (26 πόντοι) και ο Λουκ Μέι (16 πόντοι, 12 ριμπάουντ) ήταν οι τρεις παίκτες που οδήγησαν όλο το βράδυ τους Ταρ Χιλς, την ώρα που το Butler είχε επιθετικό πρόβλημα και σούταρε με 43,5% εντός πεδιάς. Ο Αντριου Κράμπατς (21 πόντοι, 7 ριμπάουντ) και ο Κέλαν Μάρτιν (16 πόντοι) ήταν οι πρώτοι σκόρερς από πλευράς Μπούλντογκς.

Περίπατος για το South Carolina

Μέχρι φέτος το South Carolina αγνοούσε τη νίκη σε τελικό τουρνουά του NCAA από το 1973. Φέτος όχι μόνο ήδη τρεις, αλλά απέχει πλέον άλλη μία από το Final Four! Οι Γκέιμκοκς παρέδωσαν σεμινάριο άμυνας στον δεύτερο, χρονικά, αγώνα της ημέρας, καθώς κράτησαν το Baylor στο 30,4% εντός πεδιάς και έφτασαν δια περιπάτου στη νίκη με 70-50. Η άμυνα του South Carolina κράτησε το Baylor για περίπου 8 λεπτά χωρίς πόντο στο πρώτο ημίχρονο, στο διάστημα που έκανε ένα σερί 18-0 και ξέφυγε με 16 πόντους διαφορά.

Το South Carolina ανέβασε τη διαφορά μέχρι τους 22 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο (63-41) και δεν ανησύχησε ποτέ, έχοντας κορυφαίο τον Σιντάριους Θόρνγουελ (24 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και άλλους τρεις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Στην αντίπερα όχθη, ο Τζόναθαν Μότλι ήταν ο μόνος που σκόραρε πάνω από 10 πόντους (18, είχε και 9 ριμπάουντ) για το Baylor, το οποίο γνώρισε την πιο βαριά ήττα της ιστορίας του σε Τελικό Τουρνουά του NCAA.

Αναλυτικά οι αγώνες (“Sweet Sixteen”)

South Region

North Carolina (1) – Butler (4) 92-80

Kentucky (2) – UCLA (3) 86-75

East Region

Baylor (3) – South Carolina (7) 50-70

Florida (4) – Wisconsin (8) 84-83 (παρ.)

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ