NCAA

Ο Dorsey "σκότωσε" τους πρωταθλητές!

Ο Dorsey "σκότωσε" τους πρωταθλητές!

Το Oregon του Tyler Dorsey πέταξε εκτός συνέχειας της March Madness το Duke (82-68), για να φτάσει στα προημιτελικά και να απέχει μία μόλις νίκη από την είσοδο στο Final Four. Νίκη για όλα τα φαβορί στο πρώτο πιάτο της "Sweet 16" (VIDEOS).

Ο Tyler Dorsey θέλει να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου στο κολεγιακό πρωτάθλημα και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. " Η μπάλα στα χέρια μου ", δήλωσε λίγες ώρες πριν το τζάμπολ του αγώνα της Sweet 16 ανάμεσα στο Oregon με το Duke, εννοώντας πως τη στιγμή που θα κρίνονται όλα, θέλει να πάρει την ευθύνη. Μόνο που στην πράξη αποδείχθηκε πως δεν χρειαζόταν να φτάσουμε στο φινάλε της αναμέτρησης για να κριθεί ο νικητής.

Οι "Ducks" επικράτησαν του Duke με 82-68 και πήραν το εισιτήριο για την Elite 8 της March Madness, με τον ομογενή πλεϊμέικερ να ολοκληρώνει τον αγώνα με 7 πόντους (με 0/4 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 1/2 βολές), 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 λάθη σε 33 λεπτά συμμετοχής. Αυτός που πάντως έκανε τη διαφορά ήταν ο Dillion Brooks που είχε 22 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ, την ώρα που -στην αντίπερα όχθη- ο Brandon Ingram (24 πόντοι) με τον Luke Kennard (13 πόντοι, 11 ριμπάουντ) έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποτρέψουν το... μοιραίο. Εις μάτην.

Με συνοπτικές διαδικασίες "καθάρισαν" το Maryland οι "Jayhawks" του Kansas, αφού με 46.8% εντός παιδιάς και +15 ριμπάουντ (43 έναντι 28) ήταν αναμενόμενο να μην αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα. Ειδικά από τη στιγμή που ο Perry Ellis (27 πόντοι με 10/17 σουτ) και ο Landen Lucas (14 πόντοι, 11 ριμπάουντ) κυριάρχησαν κοντά στο καλάθι.

Στην "Elite 8" προκρίθηκαν επίσης το Oklahoma (77-63 το Texas A&M) και το Villanova (92-69 το Miami Fl.) για να ολοκληρώσουν την πρώτη τετράδα των ομάδων που θα βρεθούν στα προημιτελικά της March Madness.

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ