NCAA

Duke και Michigan State στο Final Four

Duke και Michigan State στο Final Four

Το Duke και το Michigan State συμπλήρωσαν το παζλ των τεσσάρων ομάδων που θα πάρουν μέρος στο Final Four του NCAA.

Για τους "Μπλε Διαβόλους" και τον Mike Krzyzewski αυτό θα είναι το 12ο Final Four και το πρώτο μετά το 2010. Τα κατάφεραν επικρατώντας με 66-52 του Gonzaga, με πρωταγωνιστή έναν πρωτοετή, τον Justise Winslow, που πέτυχε 16 πόντους. Που να μην είχε "γυρίσει" τον αστράγαλο του στο ξεκίνημα του αγώνα.

Πλέον ο "Coach K" με τις 12 συμμετοχές βρίσκεται στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας, εκεί που βρισκόταν για πολλές δεκαετίες μόνο του, ο θρυλικός John Wooden Ακολουθούν αρκετοί προπονητές με 7 παρουσίες, μεταξύ των οποίων και ο Tom Izzo.

Ο Izzo και οι "Spartans" πέρασαν στο Final Four νικώντας το Louisville στην παράταση (76-70). Μεγάλος πρωταγωνιστής αναδείχτηκε ο Travis Trice, ο οποίος είχε υποσχεθεί να μην κλάψει, αλλά δεν τα κατάφερε. Ξέσπασε σε λυγμούς 10'' πριν το φινάλε. Το ιδανικό ταξίδι για έναν τεταρτοετή.

Το Michigan State ξεκίνησε τον "μεγάλο χορό" από το Νο7, αλλά κατάφερε να κάνει συνεχόμενες υπερβάσεις. " Υπήρχαν τουλάχιστον πέντε φορές μες στη χρονιά που είδα ότι ήμασταν αρκετά καλοί για να φτάσουμε στο Final Four. Είδα όμως ότι είχαμε μεγάλη διάθεση να βρεθούμε εκεί. Από τις εφτά φορές που το έχω βιώσει, αυτή ήταν η καλύτερη νίκη" παραδέχτηκε ο Ίζο.

Το Michigan State θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό το Ντιουκ. Στο άλλο παιχνίδι θα αναμετρηθούν το Kentucky και το Wisconsin. Οι τρεις ομάδες πλην του Michigan State μπήκαν στο τουρνουά ως Νο1.

Παραλίγο αυτοχειρία

Οι "Spartans" έμοιαζαν να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης, αλλά ο τρόπος με τον οποίο έκλεισαν την κανονική διάρκεια της αναμέτρησης παραλίγο να αποδειχθεί καταστροφικός. Κι αυτό γιατί με 5'' να μένουν στο χρονόμετρο και με το σκορ στο 65-64 υπέρ τους, είδαν τον Mangok Mathiang να πηγαίνει στη γραμμή για να εκτελέσει δύο βολές.Ευτυχώς γι αυτούς όμως, ο φόργουορντ των "Cardinals" επιβεβαίωσε τα κακά ποσοστά του από τη "γραμμή της φιλανθρωπίας" (48% φέτος), ευστοχώντας μόνο στην πρώτη, με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση.

Εκεί, οι παίκτες του Tom Izzo ήταν ανώτεροι, περιόρισαν αρκετά τα επιθετικά ατού του Louisville και πήραν τη νίκη, με 76-70.Πρώτος σκόρερ για τους νικητές αναδείχθηκε ο Travis Trice (17 πόντοι), με τον Denzel Valentine (15 πόντοι) και τον Bryn Forbes (14 πόντοι) να ακολουθούν. Από την άλλη, ο Wayne Blackshear (28 πόντοι) και ο Montrezl Harrell (16 πόντοι, 9 ριμπάουντ) ήταν οι κορυφαίοι των "Cardinals", που όμως έμειναν εκτός Final Four για δεύτερη σερί χρονιά.

Η νίκη του Duke

Οι "Blue Devils" είχαν μεν τον έλεγχο αλλά δεν μπόρεσαν να "χτίσουν" διαφορά ασφαλείας στο πρώτο ημίχρονο. Όλα άλλαξαν στην επανάληψη, όταν βρήκαν ρυθμό στην επίθεση και άρχισαν να βάζουν τα περιφερειακά σουτ, με τον Matt Jones (16 πόντοι με 4/7 τρίποντα) να είναι ο πρώτος διδάξας. Άξιοι συμπαραστάτες του ήταν οι Justise Winslow (16 πόντοι) και Tyus Jones (15 πόντοι), την ώρα που ο Jahlil Okafor έφτασε κοντά στο νταμπλ νταμπλ (9 πόντοι, 8 ριμπάουντ).

Στην αντίπερα όχθη, οι "Bulldogs" είχαν μόλις δύο παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, τους Kyle Wiltjer (16 πόντοι) και Byron Wesley (10 πόντοι), με τα ποσοστά τους στα σουτ τριών πόντων να είναι απογοητευτικά (2/10) και να μην τους επιτρέπουν να πλησιάσουν περισσότερο από τους τέσσερις πόντους (51-55 στο 36').

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ