NCAA

NCAA: Η μέρα των φαβορί και οι καλύτερες φάσεις

NCAA: Η μέρα των φαβορί και οι καλύτερες φάσεις

Το Κάνσας έδωσε ραντεβού με το Ντιουκ στους "Elite 8" του τελικού τουρνουά του NCAA. Το Βιλανόβα θα αντιμετωπίσει το Τέξας Τεκ στην ανατολική περιφέρεια. Δείτε τις καλύτερες φάσεις της βραδιάς (VIDEOS).

Για μία ημέρα, έτσι για αλλαγή, τα φαβορί επικράτησαν στο τελικό τουρνουά του NCAA. Όχι όλα βέβαια. Η ουσία είναι ότι η μεγάλη έκπληξη αποτράπηκε στη μεσοδυτική περιφέρεια, όπου το Ντιουκ κατέβαλε το Σίρακιους με 69-65 και έδωσε ραντεβού με το Κάνσας για την (6η στην ιστορία τους) κόντρα δύο παραδοσιακών κολεγίων, που μπήκαν εξ αρχής με την ταμπέλα του φαβορί ώστε να φτάσουν μέχρι τέλους.

Ο Μάρβιν Μπάγκλι πέτυχε 13 από τους 22 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο και βοήθησε το Ντιουκ να καταβάλει την αντίσταση του Σίρακιους και τη ζώνη 2-3 του Τζιμ Μπεχάιμ. Οι Γκρέισον Άλεν (15 πόντοι, 8 ασίστ), Γκάρι Τρεντ τζούνιορ (14 πόντοι) και Γουέντελ Κάρτερ τζούνιορ (14 πόντοι, 12 ριμπάουντ) ήταν οι άλλοι παίκτες που ξεχώρισαν από το Ντιουκ, ενώ ο Τάιους Μπατλ ήταν ο πρώτος σκόρερ του Σίρακιους με 19 πόντους.

Τα εύκολα δύσκολα έκανε το Κάνσας στον άλλον ημιτελικό της μεσοδυτικής περιφέρειας. Οι Τζέιχοκς προηγήθηκαν με 62-42 αλλά είδαν το Κλέμσον να ρίχνει τη διαφορά μέχρι τους τέσσερις πόντους στα τελευταία λεπτά, πριν επικρατήσουν εν τέλει με 80-76. Οι Νιούμαν (17π.), Γκρέιαμ (16π.) και Αζουμπούκι (14π., 11ρ.) ήταν οι πρώτοι σκόρερς του Κάνσας, ενώ ο Γκέιμπ ΝτεΒό έκανε ατομικό ρεκόρ καριέρας με τους 31 πόντους που έβαλε από πλευράς Κλέμσον.

Δείτε εδώ τις καλύτερες φάσεις της ημέρας

Στην ανατολική περιφέρεια το Βιλανόβα επιβεβαίωσε τον τίτλο της καλύτερης ομάδας, καθώς με οδηγό τον Τζέιλεν Μπράνσον (27π.) και έχοντας 13/24 τρίποντα νίκησε σχετικά εύκολα το Γουέστ Βιρτζίνια 90-78 και προκρίθηκε στον περιφερειακό τελικό. Ο Σπέλμαν πρόσθεσε 18 πόντους και 8 ριμπάουντ για τις "αγριόγατες", που θα βρουν απέναντί τους το Τέξας Τεκ.

Οι Ρεντ Ρέιντερς έκαναν ένα σερί 11-0 στα τελευταία πέντε λεπτά και νίκησαν το Περντιού 78-65, αποκλείοντας τους Μπόιλερμεϊκερς για δεύτερη φορά σε τρία χρόνια. Ο Κίναν Έβανς ήταν ο πρώτος σκόρερ του Τέξας Τεκ, το οποίο προκρίθηκε στους "8" του τουρνουά για πρώτη φορά στην 93χρονη ιστορία του. Ο Κάρσεν Έντουαρντς πέτυχε 30 πόντους από πλευράς Περντιού, το οποίο δεν είχε πάλι τον Άιζακ Χάας, δεύτερο σκόρερ και ριμπάουντερ της ομάδας.

Τα αποτελέσματα της ημέρας (“Sweet 16”):

ΜΕΣΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Κάνσας (1) – Κλέμσον (5) 80-76

Ντιουκ (2) – Σίρακιους (11) 69-65

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Βιλανόβα (1) – Γουέστ Βιρτζίνια (5) 90-78

Περντιού (2) – Τέξας Τεκ (3) 65-78

Δείτε τις καλύτερες φάσεις από τα χθεσινά παιχνίδια:







Photo credits: AP Photo/Charlie Neibergall
TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ