NCAA

Θεοδώρου: "Η καλύτερη επιλογή της ζωής μου"

Θεοδώρου: "Η καλύτερη επιλογή της ζωής μου"

Ο Ηλίας Θεοδώρου πήρε σειρά στο NCAA Blogs του Sport24.gr και γράφει για την παρουσία του στο Pacific, την οποία χαρακτηρίζει ως την καλύτερη επιλογή της ζωής του.

Μετά από ενάμιση χρόνο στις ΗΠΑ (έναν σε prep school και έξι μήνες στο Pacific), ο Ηλίας Θεοδώρου γράφει στο Sport24.gr για όσα ζει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ο ύψους 2μ07 πάουερ φόργουορντ αναφέρεται στην επιλογή του να πει το "ναι" στους "Tigers", την προοπτική που του παρέχουν, αλλά και όσα μαθαίνει ως μέλος ενός εκ των παλαιότερων κολεγίων της δυτικής ακτής της Αμερικής.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

" Χαίρετε,

φοιτώ στο Pacific, ένα από τα παλαιότερα κολέγια της Καλιφόρνια. Το campus βρίσκεται στη Βόρεια Καριφόρνια, περίπου σαράντα λεπτά μακριά από το Σακραμέντο. Το Pacific είναι από τα κορυφαία -ακαδημαϊκά- κολέγια στη δυτική ακτή.

Η ομάδα μπάσκετ αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του κολεγιακού πρωταθλήματος και, πιο συγκεκριμένα, στη West Coast Coference. Είναι η πιο μπασκετική περιφέρεια, μιας και δεν περιλαμβάνει ομάδες του american football. Επίσης πρόκειται για μια από τις πιο ανταγωνιστικές περιφέρειες, αφού περιλαμβάνει κολέγια με μεγάλη παράδοση, όπως το Gonzaga (Νο3 αυτή τη στιγμή στη χώρα), το Saint Mary's και το BYU.

Το ότι ήρθα στην Αμερική από πέρσι για να φοιτήσω σε prep school (σχολεία που προετοιμάζουν τους μαθητές για το κολέγιο) με βοήθησε σημαντικά στο να πάρω υποτροφία σε κολέγιο της πρώτης κατηγορίας. Αυτό που ήθελα, δηλαδή. Παράλληλα, είχα τη δυνατότητα να μάθω καλύτερα τη γλώσσα και τον τρόπο παιχνιδιού που κυριαρχεί στις ΗΠΑ. Μέσα σε όλες τις δυσκολίες, ήταν η καλύτερη κίνηση.

Η απόφασή μου να έρθω στην Αμερική είναι η καλύτερη που έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου. Δεν μιλάω μόνο για το μπασκετικό κομμάτι, αλλά κυρίως για το ακαδημαϊκό. Όταν τελειώσω τα τέσσερα χρόνια μου στο Pacific δεν θα είμαι απλά ένας έτοιμος μπασκετικά παίκτης. Θα έχω το πτυχίο στα χέρια μου, και μαζί πολλές εμπειρίες που λίγοι άνθρωποι έχουν ζήσει.

Μετά από έξι μήνες στο κολέγιο, η μεγαλύτερη δυσκολία που θεωρώ πως έχω αντιμετωπίσει ήταν να πω "όχι" στον τρόπο ζωής που έχουν τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας μου. Ως μαθητής/αθλητής πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος στον στόχο σου και πολύ προσεκτικός στον τρόπο ζωής που έχεις. Αν φυσικά θες να πετύχεις τους στόχους σου. Είναι πολύ εύκολο να σε συνεπάρει ο κολεγιακός τρόπος ζωής και να ξεχάσεις τον πραγματικό λόγο για τον οποίο βρίσκεσαι εδώ.

Όσον αφορά τους στόχους, θέλω να βελτιωθώ όσο το δυνατόν περισσότερο και να δυναμώσω σωματικά, ώστε να μπορώ να αντεπεξέλθω στον τρόπο παιχνιδιού του NCAA. Ήδη έχω πάρει περίπου δέκα κιλά από το καλοκαίρι. Από εκεί και πέρα, θέλω να αρπάζω κάθε ευκαιρία που μου δίνεται από τον προπονητή, ώστε να αποδείξω πως μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Από εκεί και πέρα, στο Pacific θέλουμε να ολοκληρώσουμε τη σεζόν με θετικό πρόσημο και να τελειώσουμε στην πρώτη πεντάδα της περιφέρειάς μας".

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ