NCAA

"Είμαι τυχερή που έχω μαζί τον αδερφό μου"

"Είμαι τυχερή που έχω μαζί τον αδερφό μου"

Η Βασιλική Λούκα είναι η πρώτη κοπέλα που blog-άρει στο Sport24.gr, για την εμπειρία του κολεγιακού αθλητισμού στον Καναδά.

Το Sport24.gr συνεχίζει να βάζει τα "δικά μας" παιδιά που βρίσκονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού να καταγράψουν τις εμπειρίες τους. Μετά από τρία αγόρια ( Κωστής Γόντικας , Βαγγέλης Μπέμπης , Μανούσος Γιαμούκης ), σειρά παίρνει μια κοπέλα. Η Βασιλική Λούκα.

Η πρωτοετής σέντερ του UNBC αναφέρεται στις δυσκολίες που αντιμετώπισε το πρώτο διάστημα που βρέθηκε στον Καναδά, το... υπερβολικό κρύο που υπάρχει καθημερινά, τον αδερφό της, αλλά και τις απαιτητικές καθημερινές προπονήσεις.

Αναλυτικά:

" Γεια σας,

Η ζωή στον Καναδά είναι τελείως διαφορετική σε σχέση με αυτήν την Αθήνας. Οι άνθρωποι εδώ είναι πολύ φιλικοί. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι καλύτεροι γιατί δεν υπάρχει τόσο άγχος. Αυτό που όμως δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα είναι... η θερμοκρασία. Το κρύο που υπάρχει εδώ δεν συνηθίζεται με τίποτα.

Από την πρώτη στιγμή που πήρα την απόφαση να έρθω στον Καναδά, ήξερα ότι η αρχή θα είναι δύσκολη. Καταρχάς λόγω της γλώσσας και κατά δεύτερον λόγω της διαφορετικής κουλτούρας και του τρόπου ζωής που υπάρχει. Όταν όμως έφτασα στο Βανκούβερ, οι άνθρωποι με "αγκάλιασαν" και με βοηθούσαν από την πρώτη μέρα στην προσαρμογή μου.

Εκτός των άλλων, έχω μαζί και τον αδερφό μου, που σπουδάζει στο ίδιο πανεπιστήμιο. Το να εγκατασταθείς σε μία ξένη χώρα δεν είναι εύκολο. Ευτυχώς μου δόθηκε αυτή η δυνατότητα, έχοντας μαζί τον αδερφό μου. Του είμαι ευγνώμων γιατί με βοηθάει σε οτιδήποτε χρειαστώ και είναι πάντοτε δίπλα μου.

Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στο πανεπιστήμιο ήταν οι εγκαταστάσεις του και το πόσο εύκολα είναι τα πράγματα για μία μαθήτρια/αθλήτρια. Τα μαθήματα βέβαια είναι πολύ απαιτητικά και το σημαντικότερο στο UNBC είναι το ακαδημαϊκό κομμάτι.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά την ομάδα, οι στόχοι μας είναι να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Είμαστε νεανικό σύνολο, αφού στο ρόστερ βρίσκονται συνολικά εφτά πρωτοετείς. Μεταξύ αυτών και εγώ.

Κάνουμε καθημερινά προπονήσεις, αφού ο κόουτς είναι πολύ αυστηρός και απαιτητικός. Προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Χρωστάω πολλά στον κόουτς Γιώργο Παντελάκη και το Ελληνικό που με βοήθησαν να φτάσω στο σημείο να πάρω αυτή την υποτροφία".

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ