NCAA

Δημακόπουλος, ο εγκληματολόγος

Δημακόπουλος, ο εγκληματολόγος

Ο Γιάννης Δημακόπουλος γράφει στο Sport24.gr για τις σπουδές του στο UC Irvine, την πρόοδο των "Eaters" και τα όσα θέλει να πετύχει με τη φανέλα τους.

Μετά την πρώτη του χρονιά στο UC Irvine, που είχε πιλοτικό χαρακτήρα, ο Γιάννης Δημακόπουλος έχει μπει... για τα καλά στο νόημα του κολεγιακού πρωταθλήματος. Γι αυτό βρίσκεται περισσότερη ώρα στο παρκέ, σε σχέση με πέρσι.

Ο ύψους 2μ18 φόργουορντ/σέντερ έγραψε στο blog του Sport24.gr για τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει στην Καλιφόρνια, όπου εδρεύει το πανεπιστήμιό του, το πτυχίο εγκληματολογίας που θέλει να πάρει, αλλά και τα όνειρα πρόκρισης στη March Madness.

" Χαίρετε,

Το UC Irvine διαθέτει ένα καταπληκτικό campus, στο οποίο περνάω την περισσότερη ώρα της ημέρας μου. Έχω μάθημα κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή πρωί, και κάθε Τρίτη βράδυ. Οι προπονήσεις είναι καθημερινές, ενώ δίνουμε αγώνες κάθε Πέμπτη και Σάββατο. Η Κυριακή είναι μέρα ξεκούρασης, αφού υπάρχει ρεπό.

Το πανεπιστήμιο περιλαμβάνει περίπου είκοσι πέντε χιλιάδες (25.000) φοιτητές, οπότε δεν μπορώ να πω ότι νιώθω μοναξιά. Σπουδάζω κοινωνιολογία και έχω πάρει κατεύθυνση την εγκληματολογία. Είναι πολύ ενδιαφέροντα αντικείμενα και πιστεύω πως οι σπουδές μου με έχουν βοηθήσει ως τώρα να αλλάξω ως άνθρωπος, προς το καλύτερο.

Γενικότερα, νιώθω δικαιωμένος που πήρα την απόφασή να έρθω στην Αμερική. Διδάχθηκα έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού και σε συνδυασμό με αυτά που είχα μάθει από την παρουσία μου στον Παναθηναϊκό, προσπαθώ να τα "ενώσω" όσο πιο αποτελεσματικά μπορώ.

Στην ομάδα όλα κυλούν εξαιρετικά. Φέτος μάλιστα έχουμε το καλύτερο ranking που έχει καταγράψει ποτέ το UC Irvine, παρά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίσαμε κατά καιρούς. Γι αυτό είμαστε ένα από τα φαβορί για να κατακτήσουμε τον τίτλο στην περιφέρειά μας. Είμαστε άλλωστε οι... defending champions, οπότε όλοι θέλουν να μας κερδίσουν.

Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος γιατί παίζω αρκετά. Βρίσκομαι περισσότερη ώρα στο παρκέ σε σχέση με πέρσι, και κάθε φορά που είμαι μέσα, ο κόουτς επιλέγει συστήματα που θα πάρω τη μπάλα στο λόου ποστ. Ελπίζω να τα καταφέρουμε φέτος, να κατακτήσουμε τον τίτλο στην περιφέρειά μας και να προκριθούμε στη March Madness, για πρώτη φορά στην ιστορία των "Eaters".

Όπως καταλάβαμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες, μπορούν να γίνουν πολλά upset (αναπάντεχες νίκες) στο κολεγιακό πρωτάθλημα, αφού υπερδυνάμεις του NCAA ηττήθηκαν από πιο "άσημα" κολέγια. Μακάρι το UC Irvine να κάνει κι αυτό ένα upset και να βρισκόμαστε στην "Τρέλα του Μαρτίου".

Γιάννης"

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ