NCAA

Μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη για Boeheim

Μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη για Boeheim

Ο προπονητής του Syracuse, Jim Boeheim, έχει μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη. Αφορμή οι δηλώσεις του για υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης δύο ανηλίκων.

Μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη θα έχει το προσεχές διάστημα ο Jim Boeheim. Όχι ότι ο προπονητής του Syracuse (και βοηθός του Mike Krzyzewski στην Team USA) επέδειξε παραβατική συμπεριφορά. Απλά θέλησε να υπερασπιστεί τον συνεργάτη του, Bernie Fine, στις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων.

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου τρία χρόνια, όταν βγήκε στον αφρό μία απίστευτη ιστορία για τον βοηθό προπονητή των "Orange". Οι Bobby Davis και Mike Lang κατέθεσαν μήνυση εις βάρος του Bernie Fine, με την αιτιολογία πως έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, όταν ήταν ακόμη παιδιά.

Κάτι το οποίο όμως, σχολίασε με καυστικό τρόπο ο Jim Boeheim. " Έχετε πληρωθεί για να πείτε ψέματα", ήταν η πιο χαρακτηριστική ατάκα που ξεστόμισε ο πολυνίκης με αποδέκτες τους δύο νεαρούς. Κι αυτοί από την πλευρά τους πέρασαν στην αντεπίθεση.

Πώς; Υπέβαλαν μήνυση εις βάρος του, με το πρόσχημα της συκοφαντικής δυσφήμησης και της εξύβρισης. Κι αν, αρχικά, ο Jim Boeheim "καθάρισε" το μυαλό του από όλη αυτή την ιστορία, μετά από απόφαση δικαστηρίου (πέρσι) με την αιτιολογία πως "πρόκειται για προσωπική άποψη και όχι για υποθέσεις επί των κατηγοριών", το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο.

Αιτία αποτέλεσε η απόφαση του Εφετείου της Νέας Υόρκης για να ανοίξει εκ νέου η υπόθεση των κατηγοριών εις βάρος του πολυνίκη προπονητή, παρά το γεγονός πως ο Bernie Fine έχει αθωωθεί εδώ και αρκετό καιρό από τις κατηγορίες που τον βάρυναν.

Έτσι, μπορεί ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης να αποδείχθηκε αθώος, αλλά ο.. υποστηρικτής του θα αναγκαστεί να αιτιολογήσει τη συμπεριφορά του, υπό τον φόβο ποινικών κυρώσεων. Ακόμα κι αν είναι ο Jim Boeheim.

" Ο Jim Boeheim υποστήριξε πως οι Bobby Davis και Mike Lang είπαν ψέματα, εισπράττοντας χρηματικό αντίτιμο και πως ο πρώτος το έχει ξανακάνει στο παρελθόν", τόνισε για την υπόθεση η Δικαστής της Νέας Υόρκης, Jenny Rivera, για να συνεχίσει εξηγώντας πως " οι ισχυρισμοί του Boeheim πως ο Davis έχει ξανακάνει το ίδιο στο παρελθόν στηρίζονται σε άγνωστα γεγονότα, τα οποία θα πρέπει να αποδείξει".

Κάπως έτσι άρχισαν... τα προβλήματα για τον Jim Boeheim και το Syracuse. Ένα πρόβλημα παραπάνω, λίγο πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου στο NCAA.

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ