NCAA

Michigan εναντίον Villanova στον τελικό του NCAA

Michigan's Moritz Wagner (13) celebrates with his teammates as Loyola-Chicago's Aundre Jackson (24) walks off during the second half in the semifinals of the Final Four NCAA college basketball tournament, Saturday, March 31, 2018, in San Antonio. (AP Photo/Brynn Anderson)
AP Photo/Brynn Anderson AP PHOTO/BRYNN ANDERSON

Το Michigan έβαλε τέλος στο όνειρο της "σταχταπούτα" της φετινής "March Madness" του NCAA, Loyola Chicago, κερδίζοντάς στον ημιτελικό με 69-57. Επίδειξη δύναμης του Villanova στον άλλο ημιτελικό.

Για κάτι παραπάνω από ένα ημίχρονο το Loyola Chicago (Νο11 στην South Region) έμοιαζε έτοιμο να κάνει ακόμα ένα θαύμα και να προκριθεί στον τελικό του NCAA. Με 14 λεπτά να μένουν για το τέλος του 1ου ημιτελικού του Final Four βρισκόταν μπροστά με 41-31 κόντρα στο Michigan (Νο3 στην West Region) και όλα έμοιαζαν να πηγαίνουν όπως τα θέλει. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες ομάδες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει όμως, το Michigan δεν θα έπεφτε τόσο εύκολα.

Με ηγέτη τον Γερμανό πάουερ φόργουορντ Moritz Wagner, οι Wolverines έφεραν τούμπα το παιχνίδι και χάρη σε ένα επιμέρους σκορ 23-6 πέρασαν μπροστά με 54-47, φτάνοντας τελικά στη νίκη με 69-57, παίρνοντας παράλληλα την πρόκριση στον τελικό του NCAA. Η "σταχτοπούτα" του φετινού NCAA δεν ολοκλήρωσε το θαύμα της.

Ο Wagner απλώς δεν είχε αντίπαλο κάτω από τα καλάθια, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 24 πόντους και 15 ριμπάουντ, καταφέρνοντας να γίνει ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του NCAA μετά τους Larry Bird και Hakeem Olajuwon που ολοκλήρωσε έναν ημιτελικό με +20 πόντους και +15 ριμπάουντ! Από κοντά τον ακολούθησε και ο Charles Matthews με 17 πόντους, σε μία βραδιά που κανένας άλλος παίκτης του Michigan δεν είχε δψήφιο αριθμό πόντων. Για το Loyola Chicago, o Cameron Krutwig είχε 17 πόντους και ο Clayton Custer 15 πόντους.

Στον τελικό το Michigan θα αντιμετωπίσει το πανίσχυρο Villanova (Νο1 στην East Region), το οποίο στον δεύτερο ημιτελικό έκανε επίδειξη δύναμης, κερδίζοντας άνετα με 95-79 το Kansas (No1 στην South Region). Οι Wildcats ήταν για ακόμα μία φορά ασταμάτητοι, τελειώνοντας τον αγώνα με 18/40 τρίποντα (ρεκόρ εύστοχων τριπόντων σε Final Four στην ιστορία του θεσμού) και 18/25 δίποντα!

Το Villanova πρακτικά δεν απειλήθηκε ποτέ, αφού έκλεισε το πρώτο ημίχρονο προηγούμενο με 47-32 κάνοντας... παρέλαση στην συνέχεια, προσφέροντας ακόμα ένα σόου στο κοινό, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι έχει κερδίσει όλα τα παιχνίδια του στο τελικό τουρνουά με διψήφιο αριθμό πόντων! Και αυτός είναι και ο λόγος που θεωρείται αυτή τη στιγμή το απόλυτο φαβορί στον τελικό.

Ο Eric Paschall με 24 πόντους (6/6 δίποντα, 4/5 τρίποντα) ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Jalen Brunson να προσθέτει 18 πόντους και 6 ασίστ και τον Omari Spellman 15 πόντους και 13 ριμπάουντ. Για τους ηττημένους, ο Devonte Graham είχε 23 πόντους και ο Malik Newman 21 πόντους.

AP Photo/Brynn Anderson

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ