NCAA

Με... συνοπτικές διαδικασίες στη March Madness

Με... συνοπτικές διαδικασίες στη March Madness

Η "Τρέλα του Μαρτίου" ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τετάρτης (16/3) με τη διεξαγωγή των δύο εκ των τεσσάρων προκριματικών αγώνων. Το Florida Gulf Coast και το Wichita State πήραν το εισιτήριο για την τελική φάση του κολεγιακού πρωταθλήματος.

Με συνοπτικές διαδικασίες κατάφεραν να περάσουν από τους αγώνες της First Four (προκριματικά) το Florida Gulf Coast και το Wichita State, τα οποία δεν συνάντησαν ιδιαίτερη αντίσταση από τους αντιπάλους τους. Έτσι, θα μπουν στον "Μεγάλο Χορό" και θα διεκδικήσουν τις επόμενες ημέρες μία θέση στον δεύτερο γύρο της March Madness.

Οι "Eagles" του Florida Gulf Coast είχαν πολύ εύκολο έργο απέναντι στο Fairleigh Davidson (96-65), το οποίο δεν κατάφερε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να φανεί ανταγωνιστικό. Το +21 του ημιχρόνου καταδεικνύει άλλωστε το τι έγινε στο παρκέ, με τους νικητές να σουτάρουν σε αυτό το διάστημα με 55% εντός παιδιάς, ποσοστό που εκ των πραγμάτων τους καθιστούσε φαβορί για την πρόκριση. Κι από τη στιγμή που οι "Knights" δεν έδειξαν να έχουν τις αντοχές (αγωνιστικές και ψυχολογικές) να "απαντήσουν" στο δεύτερο ημίχρονο, μοιραία το εισιτήριο για τη March Madness κατέληξε στο Florida Gulf Coast, το οποίο θα αντιμετωπίσει στην α' φάση του τουρνουά το North Carolina.

Με +20 (70-50) επικράτησε το Wichita State του Vanderbilt στον δεύτερο προκριματικό αγώνα, αν και οι "Shockers" τα... χρειάστηκαν μέχρι να τα καταφέρουν. Βλέπετε στο ημίχρονο, το παιχνίδι ήταν ισοπαλία (30-30) με αποτέλεσμα άπαντες να περιμένουν ντέρμπι. Από τη στιγμή όμως που οι παίκτες του Vanderbilt δεν έβρισκαν τον στόχο από την περιφέρεια (3/19 τρίποντα), ήταν αδύνατο να μείνουν για πολλή ώρα σε επαφή με το σκορ, κάτι που επιβεβαιώθηκε προϊόντος του χρόνου, για να δώσει στο Wichita State την πρόκριση και την ευκαιρία να... τεστάρει τις δυνάμεις του απέναντι στο Arizona, στον πρώτο αγώνα του κυρίως ταμπλό του τουρνουά.

Στα αποψινά (17/3) παιχνίδια, το Holy Cross αντιμετωπίζει το Southern University, με τον νικητή να αντιμετωπίζει στην α' φάση της March Madness το Oregon του Tyler Dorsey, ενώ το Michigan κοντράρεται με το Tulsa, με φόντο το Notre Dame του Zach Auguste.

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ