NCAA

Με Ντόρσεϊ και Μήτογλου η March Madness

Oregon's Tyler Dorsey reacts after scoring against California during the first half of an NCAA college basketball game in the semifinals of the Pac-12 tournament Friday, March 10, 2017, in Las Vegas. (AP Photo/John Locher)
Oregon's Tyler Dorsey reacts after scoring against California during the first half of an NCAA college basketball game in the semifinals of the Pac-12 tournament Friday, March 10, 2017, in Las Vegas. (AP Photo/John Locher) AP

Η "Selection Sunday" πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, με ειδική επιτροπή να ανακοινώνει τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στη March Madness. "Μέσα" οι Τάιλερ Ντόρσεϊ, Ντίνος Μήτογλου και Ναζ Μήτρου - Λονγκ, με Oregon, Wake Forest και Iowa State, αντίστοιχα.

Η Selection Sunday του NCAA ολοκληρώθηκε, με τα μεγαλύτερα κολέγια των ΗΠΑ να μαθαίνουν τι θα κάνουν στο άμεσο μέλλον. Μπήκαν στη March Madness ή όχι; Ο ενθουσιασμός και η προσμονή για τις ανακοινώσεις κάθε χρόνο τέτοια εποχή είναι τεράστια, με το ελληνικό χρώμα να είναι έντονο, για μία ακόμη φορά. Κι αυτό γιατί θα έχουμε τρεις εκπροσώπους στην "Τρέλα του Μαρτίου". Ο λόγος για τους Τάιλερ Ντόρσεϊ (Oregon), Ντίνο Μήτογλου (Wake Forest) και Ναζ Μήτρου - Λονγκ (Iowa State).

Οι τρεις τους θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη μεγαλύτερη γιορτή του κολεγιακού αθλητισμού, με φόντο -τι άλλο- την παρουσία στο Final Four και τη διεκδίκηση του βαρύτιμου τροπαίου. Αυτού που δίνει αίγλη, γεμίζει το βιογραφικό εν όψει του επαγγελματικού μέλλοντος και "χτίζει" καριέρες.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ λοιπόν, ως ο ηγέτης του Oregon, θα αντιμετωπίσει στην α' φάση των νοκ άουτ αγώνων το Iona, κολέγιο από τη Νέα Υόρκη, στο οποίο φοιτούσε πριν από δύο χρόνια ο νυν γκαρντ του ΓΣΛ, Βαγγέλης Μπέμπης. Δεν αποκλείεται μάλιστα στην πορεία της διοργάνωσης, να συναντήσει ακόμη έναν ομογενή, τον Ναζ Μήτρου - Λονγκ του Iowa State, που επίσης "έπεσε" στην Midwest Region, με αντίπαλο το Nevada, στο οποίο βρισκόταν μέχρι πέρσι ο Στέλιος Παπαφλωράτος του Εθνικού Πειραιά!

Όσο για τον τρίτο της παρέας; Πρόκειται για τον Ντίνο Μήτογλου. Ο τριτοετής φόργουορντ θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του απέναντι στους κορυφαίους, με το Wake Forest να αντιμετωπίζει το Kansas State σε προκριματικό αγώνα, με φόντο το συναπάντημα με το Cincinnati.

Αυτός που έχασε μια μεγάλη ευκαιρία είναι ο Ιωάννης Δημακόπουλος με το UC Irvine, το οποίο "αυτοκτόνησε" στα playoffs της Big West, γνωρίζοντας την ήττα από το UC Davis . Αποτέλεσμα αυτού ήταν το εισιτήριο για τη March Madness να καταλήξει στα χέρια των νικητών, που μέχρι χθες (12/3) θεωρούταν εξαιρετικά δύσκολο να ξεπεράσουν το εμπόδιο των "Eaters" του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού.

Οι αγώνες ξεκινούν άμεσα, αυτή την εβδομάδα, με τους τρεις εκπροσώπου μας να ρίχνονται στη μάχη. Καλώς ήρθατε στην "Τρέλα".

East

Villanova (1) - St. Mary's / New Orleans (16)

Wisconsin (8) - Virginia Tech (9)

Virginia (5) - UNCW (12)

Florida (4) - ETSU (13)

SMU (6) - Providence / USC (11)

Baylor (3) - NMSU (14)

South Carolina (7) - Marquette (10)

Duke (2) - Troy (15)

Με Ντόρσεϊ και Μήτογλου η March Madness

Midwest

Kansas (1) - NCCU/UC Davis (16)

Miami (8) - Michigan State (9)

Purdue (4) - Vermont (13)

Iowa State (5) - Nevada (12)

Michigan (7) - Oklahoma State (10)

Louisville (2) - Jacksonville State (15)

Oregon (3) - Iona (14)

Creighton (6) - Rhode Island (11)

Με Ντόρσεϊ και Μήτογλου η March Madness

South

North Carolina (1) - Texas Southern (16)

Arkansas (8) - Seton Hall (9)

Minnesota (5) - Middle Tennessee (12)

Butler (4) - Winthrop (13)

Dayton (7) - Wichita State (10)

Kentucky (2) - Northern Kentucky (15)

Cincinnati (6) - Kansas State / Wake Forest (11)

UCLA (3) - Kent State (14)

Με Ντόρσεϊ και Μήτογλου η March Madness

West

Gonzaga (1) - South Dakota State (16)

Northwestern (8) - Vanderbilt (9)

Notre Dame (5) - Princeton (12)

West Virginia (4) - Bucknell (13)

Saint Mary's (7) - VCU (10)

Arizona (2) - North Dakota (15)

Maryland (6) - Xavier (11)

Florida State (3) - Florida Gulf Coast (14)

Με Ντόρσεϊ και Μήτογλου η March Madness

AP Photo/John Locher

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ