NCAA

LaVar Ball: "Δεν κερδίζεις Πρωτάθλημα με 3 λευκούς στην πεντάδα"!

FILE - In this Saturday, March 4, 2017, file photo, UCLA guard Lonzo Ball, right, walks away after hugging his father, LaVar, following the team's NCAA college basketball game against Washington State in Los Angeles. The UCLA freshman point guard has been one of college basketball's best players and could be the No. 1 pick in the NBA draft. He's kept up his high-level of play over the past month as his father, LaVar, has become more vocal in the media.  (AP Photo/Mark J. Terrill)
AP Photo/Mark J. Terrill AP

O LaVar Ball, πατέρας του υποψήφιου για το Νο1 στο προσεχές draft, Lonzo Ball, "ξαναχτύπησε", δηλώνοντας πως ο λόγος που το Κολέγιο του γιου του (UCLA) δεν κατέκτησε το Πρωτάθλημα ήταν πως είχε 3 λευκούς παίκτες στην πεντάδα!

Ο LaVar Ball έχει καταφέρει να γίνει viral με τις απόψεις του. Κατά άλλους είναι γραφικός, αφού τον τελευταίο δίμηνο έχει δηλώσει μεταξύ άλλων ότι θα κέρδιζε τον Michael Jordan σε μονό (!) και ότι ο μεγαλύτερος από τους τρεις γιους του (Lonzo Ball) είναι καλύτερος του Stephen Curry. Είναι ο άνθρωπος που αποφάσισε να αλλάξει το μπάσκετ . Αυτή τη φορά όμως μάλλον το παράκανε.

Με τον Lonzo Ball να έχει δηλώσει διαθεσιμότητα για το draft και να θεωρείται υποψήφιος ακόμα και για το Νο1, ο πατέρας του δήλωσε ότι ο λόγος που το UCLA αποκλείστηκε στο Τελικό τουρνουά του NCAA από την φάση των 16 και δεν κατάκτησε τον τίτλο ήταν η παρουσία 3 λευκών στην βασική πεντάδα! " Ρεαλιστικά δε μπορείς να κερδίσεις ένα Πρωτάθλημα όταν έχεις τρεις λευκούς παίκτες στην πεντάδα, επειδή έχουν αργά πόδια!" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ball, σε μία δήλωση που ήδη συζητείται πολύ λόγω των ρατσιστικών προεκτάσεων που μπορεί να πάρει αυτή η ατάκα.

Ο LaVar Ball αναφερόταν πιθανότατα στους Tj Leaf, Bryce Alford και Thomas Welsh που ήταν μέλη της βασικής πεντάδας της ομάδας, τονίζοντας στην συνέχεια πως είχε προειδοποιήσει τον γιο του ότι ίσως σε κάποιο παιχνίδι να χρειαστεί να σκοράρει περισσότερο από ότι συνήθως για να κερδίσει η ομάδα του, κάτι που δεν έγινε στον αγώνα της φάσης των 16 κόντρα στο Kentucky, με αποτέλεσμα το UCLA να αποκλειστεί: " Είπα στον Lonzo ότι ίσως σε κάποιο παιχνίδι να χρειαστεί να σκοράρει 30 ή 40 πόντους. Αποδείχθηκε ότι έπρεπε να το κάνει σε αυτό το παιχνίδι. Αν έπαιρνε την πρόκριση το UCLA στους 8 της διοργάνωσης, μετά ήταν όλα ανοιχτά".

Για την ιστορία, στον συγκεκριμένο αγώνα που αναφέρεται ο LaVar Ball, ο Lonzo Ball έμεινε στους 10 πόντους, την ίδια στιγμή που ένας εκ των ανταγωνιστών του για το Νο1 του φετινού draft, De'Aaron Fox του Kentucky, είχε 39 πόντους στο ίδιο παιχνίδι.

AP Photo/Mark J. Terrill

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ