NCAA

Ιστορική νίκη για το Σεντ Μποναβέντουρ

Ιστορική νίκη για το Σεντ Μποναβέντουρ

Το Σεντ Μποναβέντουρ επικράτησε του UCLA και σημείωσε την πρώτη του νίκη σε τελικό τουρνουά του NCAA έπειτα από 48 χρόνια. Το Ράντφορντ νίκησε το Μπρούκλιν στο άλλο παιχνίδι των "First Four" (VIDEOS).

Το τελικό τουρνουά άρχισε με έκπληξη από τους αγώνες των “First Four”! Το άσημο Σεντ Μποναβέντουρ επικράτησε του UCLA με 65-58 στον έναν από τους δύο προκριματικούς αγώνες του τουρνουά και προκρίθηκε στην πρώτη φάση, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Φλόριντα, Νο. 6 στην ανατολική περιφέρεια. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη σε τελικό τουρνουά έπειτα από 48 ολόκληρα χρόνια για το Σεντ Μποναβέντουρ, το οποίο προηγήθηκε με 58-51 στο 36' χάρις σε ένα σερί 12-0 και κρατήθηκε από αυτή τη διαφορά μέχρι τέλους.

Ο Κόρτνι Στόκαρντ πέτυχε 26 πόντους και οδήγησε σε όλο το ματς τους Μπόνις, οι οποίοι έφτασαν επίσης τις 26 νίκες στη σεζόν, σπάζοντας το ρεκόρ κολεγίου που κατείχε η ομάδα της σεζόν 1969-70, όταν έφτασε μέχρι το Final Four. Ο Άαρον Χόλιντεϊ (20 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ), ο νεαρότερος αδερφός των NBAers Τζρου και Τζάστιν Χόλιντεϊ, ήταν ο πρώτος σκόρερ των Μπρούινς, έκανε όμως και μισά από τα 20 λάθη της ομάδας του (10).

Πρώτη νίκη στην ιστορία του Ράντφορντ

Στο εναρκτήριο παιχνίδι του τελικού τουρνουά αναμετρήθηκαν δύο κολέγια που δεν είχαν κερδίσει ποτέ αγώνα σε τελικό τουρνουά. Στο τέλος την πέτυχε το Ράντφορντ, το οποίο επικράτησε του Μπρούκλιν με 71-61 και μπήκε στο κεντρικό ταμπλό, όπου θα αντιμετωπίσει στην πρώτη φάση τη Βιλανόβα, το κολέγιο με το Νο. 1 στην ανατολική περιφέρεια.

Οι Πολάιτ (13 πόντοι, 12 ριμπάουντ) και Τζόουνς (12 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 7 ασίστ) ήταν οι πρώτοι σκόρερς των Χάιλαντερς, οι οποίοι κράτησαν τους αντιπάλους τους στο 38,0% και είχαν το προβάδισμα σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Τζασόν Αγκόστο (16 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 7 ασίστ) ήταν ο κορυφαίος του Μπρούκλιν.

Photo credits: AP Photo/John Minchillo





TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ