NCAA

Η Λόρεν Χιλ συνεχίζει να συγκλονίζει

Η Λόρεν Χιλ συνεχίζει να συγκλονίζει
© AP

Η Λόρεν Χιλ είναι η 19χρονη με τον τερματικό καρκίνο στον εγκέφαλο που έζησε το όνειρο να παίξει κολεγιακό μπάσκετ. Το Mount St. Joseph της πρόσφερε τιμητική θέση ασίσταντ κόουτς, έως ότου "κλείσει" τα μάτια της -αυτόν τον μήνα. "Έως την κόρνα της λήξης, θα προσπαθώ", εξηγεί.

Η δύναμη της ψυχής της είναι τέτοια που αντί να "πνιγεί" στα "γιατί" και τα "ανάθεμα", παλεύει να συγκεντρώσει χρήματα για την έρευνα του καρκίνου που θα της στερήσει τη ζωή έως το τέλος του μήνα -όπως την έχουν ενημερώσει οι γιατροί.

Η Λόριν Χιλ έζησε το όνειρο να παίξει κολεγιακό μπάσκετ ( αφού προηγουμένως το NCAA συμφώνησε να μεταφερθεί ένα μήνα νωρίτερα η πρεμιέρα του πανεπιστημίου της) και τώρα που το σώμα της δεν βοηθά, οι υπεύθυνοι του Mount St. Joseph της έδωσαν μια θέση στο τεχνικό τιμ. Τιμητική, καθώς πλέον σπάνια μπορεί να βγει από το σπίτι της -ο όγκος που έχει στον εγκέφαλο έχει φτάσει παντού.

Στόχος της είναι να συγκεντρώσει 1.000.000 δολ. έως το τέλος του 2014, όπως είπε στην Dailymail. Eκεί εξήγησε πως πλέον οι πονοκέφαλοι που νιώθει δεν της επιτρέπουν να λειτουργήσει ως φυσιολογικός άνθρωπος, με τα συμπτώματα να αφορούν το μούδιασμα του σώματος, αλλά και τη ζαλάδα. " Το σώμα μου "σβήνει" σιγά σιγά και δεν υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω. Αισθάνομαι σαν να δέχομαι κλωτσιές στις γάμπες. Είναι σαν να χάνω την ανεξαρτησία μου, αφού χρειάζομαι ανθρώπους να με φροντίζουν. Και αυτό είναι σκληρό". Παρ' όλα αυτά, συνεχίζει. Ζει για τις στιγμές που είναι καλύτερες " που μπορώ να περπατήσω χωρίς βοήθεια, που νιώθω καλύτερα".

Την ρώτησαν πώς είναι πραγματικά να ξέρεις ότι θα πεθάνεις; "Θ έλω να κάνω όσα περισσότερα μπορώ. Όσα περισσότερα προλαβαίνω. Κάποιες φορές σκέφτομαι να παραιτηθώ, γιατί πραγματικά υποφέρω. Η οικογένεια μου με βοηθά να επανέλθω, να συνεχίσω. Το κάνω, κυρίως για εκείνους. Για τους γονείς μου, για τους φίλους μου".

Υπάρχει ένας ακόμα λόγος: να συγκεντρώσει χρήματα για την έρευνα πάνω στο πρόβλημα της, που οδηγεί στο θάνατο τα παιδιά που "προσβάλει", σε διάστημα 18 μηνών. Όπως λέει, σε 30 χρόνια ύπαρξης αυτού του καρκίνου, δεν έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, ως προς την αντιμετώπιση του. " Αυτό που κάνω είναι να προσπαθώ έως να ακουστεί η κόρνα της λήξης. Για την επόμενη φάση. Είναι το μόνο που έχω".

Όσοι ενδιαφέρεστε να συμβάλετε, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το layups4Lauren.org.

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ