NCAA

Ένα βήμα έμεινε, για το Final Four

Ένα βήμα έμεινε, για το Final Four

Το Duke δυσκολεύτηκε μεν, αλλά κέρδισε το Utah, την ώρα που το Louisville και το Michigan State θα αναμετρηθούν στην Elite Eight. Τι έγινε χθες (27/3) στη March Madness.

Λίγο έλειψε να την πατήσει, αλλά στο φινάλε το Duke βρήκε τον τρόπο για να κερδίσει το Utah (63-57). Η ομάδα του Mike Krzyzewski είδε το +14 (34-48) του 32ου λεπτού να μετατρέπεται σε +6 (55-61) λίγο πριν το τέλος, αλλά η ψυχραιμία του Quinn Cook από τη γραμμή των βολών έβαλε τέλος στο... άγχος.

Βέβαια, οι "Utes" μπορούσαν να προσθέσουν ακόμη μεγαλύτερη πίεση στην απέναντι πλευρά, αφού η κυριαρχία τους στα ριμπάουντ (σ.σ.: πήραν 18 επιθετικά!) μαζί με τον πλουραλισμό στην επίθεση (σ.σ.: τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων) έκανε τη διαφορά, για μεγάλο μέρος του σαρανταλέπτου.

Πιο εύκολο έργο είχε το Gonzaga, το οποίο κέρδισε το UCLA (74-62) και επέστρεψε στην "Elith Eight". Οι "Zags" σούταραν μεν με κάκιστα ποσοστά (40.3% εντός παιδιάς και 15.8% στο τρίποντο), αλλά οι "Bruins" ήταν ακόμη χειρότεροι, αφού είχαν μόλις 38.8% στα σουτ εντός παιδιάς. Είναι χαρακτηριστικό πως ο -κορυφαίος σκόρερ τους φέτος- Bryce Alford τελείωσε το παιχνίδι με 8 πόντους και 3/11 σουτ.

Στο παιχνίδι του Louisville με το North Carolina State, "καθάρισε" ο Montrezl Harrell (24 πόντοι με 9/12 δίποντα και 6/7 βολές, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ). Ο σέντερ των "Cardinals" ήταν ο κορυφαίος στη νίκη επί των "Wolfpack" με 75-65, φέρνοντάς τους ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή στο Final Four. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Terry Rozier, που τελείωσε το παιχνίδι με νταμπλ νταμπλ (17 πόντοι, 14 ριμπάουντ).

Τέλος, το Michigan State έκανε την έκπληξη (πάντα βάσει κατάταξης) κερδίζοντας το Oklahoma με 62-58. Το δίδυμο των Travis Trice (24 πόντοι) και Denzel Valentine (18 πόντοι) έκανε τα πάντα για λογαριασμό των "Spartans", που απέχουν πλέον ένα παιχνίδι από την επιστροφή στο Final Four.

Τα ζευγάρια της Elite Eight

Kentucky - Notre Dame

Louisville - Michigan State

Duke - Gonzaga

Wisconsin - Arizona

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ