NCAA

Έκανε την έκπληξη ο Grayson Allen και επιστρέφει στο Duke!

Duke's Grayson Allen (3) reacts after making a three-point basket against South Carolina during the second half in a second-round game of the NCAA men's college basketball tournament in Greenville, S.C., Sunday, March 19, 2017. (AP Photo/Rainier Ehrhardt)
AP Photo/Rainier Ehrhardt AP

Το "κακό παιδί" του NCAA, o Grayson Allen, αιφνιδίασε τους πάντες, ανακοινώνοντας ότι δεν θα δηλώσει συμμετοχή στο draft του ΝΒΑ, αλλά θα επιστρέψει στο Duke για την 4η σεζόν του στο NCAA!

Όταν ο Grayson Allen επέλεξε πέρυσι να παραμείνει στο Duke μετά το τέλος της δεύτερης σεζόν του στο Κολέγιο αιφνιδίασε πολύ κόσμο. Δεν βλέπει εξάλλου κανείς κάθε μέρα έναν παίκτη που είναι δεδομένο ότι θα επιλεγεί στον πρώτο γύρο του draft να επιστρέφει στο Κολέγιο. Φέτος λοιπόν ο νεαρός guard φρόντισε να αιφνιδιάσει εκ νέου τον κόσμο!

Όπως ανακοίνωσε επίσημα λοιπόν ο Allen, θα επιστρέψει κανονικά στο Duke για την 4η και τελευταία του χρονιά στο Κολέγιο! Πρόκειται για μία απόφαση που προκάλεσε αρκετή εντύπωση, κυρίως επειδή, όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ο Allen αναμενόταν να καταλήξει στα τέλη του πρώτου γύρου. Κι ας φάνηκε να κάνει ένα βήμα πίσω στην εξέλιξή του, βλέποντας τους αριθμούς του να πέφτουν κατακόρυφα από τους 21.6 πόντους, τα 4.6 ριμπάουντ και τις 3.5 ασίστ μέσο όρο με 41.7% στα τρίποντα που είχε την σεζόν 2015/16 στους 14.5 πόντους, 3.7 ριμπάουντ και 3.5 ασίστ με 36.5% στα τρίποντα φέτος.

Αυτή η πτώση των αριθμών του ήταν βέβαια το λιγότερο για τον Allen, ο οποίος είδε κατά την διάρκεια της σεζόν σχεδόν όλες τις ΗΠΑ να είναι εναντίον του λόγω της συμπεριφοράς του, που οδήγησε στην τιμωρία του για έναν αγώνα από το Duke .

Σύμφωνα πάντως με την άποψη κάποιων ειδικών από τις ΗΠΑ, ίσως αυτή η απόφαση του Allen να μην είναι και τόσο κακή. Κι αυτό γιατί ο ύψους 1.96 μέτρων σούτινγκ γκαρντ μόνο να βελτιώσει μπορεί τις μετοχές του την προσεχή σεζόν έπειτα από μία χρονιά που εξελίχθηκε σε εφιάλτη, κυρίως λόγω εξωαγωνιστικών λόγων.

AP Photo/Rainier Ehrhardt

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ