NCAA

Είπε "όχι" στο ΝΒΑ ο Grayson Allen

Apr 4, 2015; Indianapolis, IN, USA; Duke Blue Devils guard Grayson Allen (3) dunks against the Michigan State Spartans in the second half of the 2015 NCAA Men's Division I Championship semi-final game at Lucas Oil Stadium. Mandatory Credit: Bob Donnan-USA TODAY Sports
Apr 4, 2015; Indianapolis, IN, USA; Duke Blue Devils guard Grayson Allen (3) dunks against the Michigan State Spartans in the second half of the 2015 NCAA Men's Division I Championship semi-final game at Lucas Oil Stadium. Mandatory Credit: Bob Donnan-USA TODAY Sports BOB DONNAN-USA TODAY SPORTS

Παρά τις "Σειρήνες" του ΝΒΑ, ο Grayson Allen αποφάσισε να συνεχίσει για μία ακόμη χρονιά στο NCAA με σκοπό να επαναφέρει το Duke στην κορυφή του κολεγιακού πρωταθλήματος. Τι δήλωσε για την απόφασή του.

Μπορεί να μην διαφημίστηκε τόσο όσο ο Brandon Ingram (σ.σ.: πιθανότερο Νο1 ή Νο2 στο Draft), αλλά ήταν ο MVP του Duke τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Ο Grayson Allen είναι το "παιδί" του Mike Krzyzewski στους "Blue Devils", ο προπονητής εντός παρκέ κι αυτός που έδινε τον... τόνο καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, η οποία ολοκληρώθηκε στη "Sweet 16" για τους περσινούς πρωταθλητές.

Παρά το γεγονός πως τα νούμερά του (21.6 πόντοι, 4.6 ριμπάουντ, 3.5 ασίστ και 1.4 κλεψίματα ανά παιχνίδι) είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικοί, ο 20χρονος πλεϊμέικερ δεν θέλει να κάνει ακόμη το βήμα προς το επαγγελματικό μπάσκετ. Όπως δήλωσε "συζήτησα με τους γονείς μου για το θέμα και πιστεύω πως πήρα τη σωστή απόφαση", για να εξηγήσει πως "αγαπώ το Duke και οι σχέσεις μου με τους συμπαίκτες και τους προπονητές θα κρατήσουν για πάντα. Το να επιστρέψω για να παίξω την επόμενη χρονιά ήταν το πιο σημαντικό για μένα. Το να αποφοιτήσω από το Duke ήταν πάντα ένα όνειρο για μένα, επομένως θα συνεχίσω να δουλεύω για να φτάσω πιο κοντά σε αυτόν τον στόχο".

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, το ΝΒΑ δεν θα περιμένει μόνο έναν χρόνο, αλλά δύο αφού ο δευτεροετής -αυτή τη στιγμή- πλεϊμέικερ έχει δύο ακόμη χρόνια στα θρανία.

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ