NCAA

Δεν έμεινε... φαβορί όρθιο στο NCAA!

Δεν έμεινε... φαβορί όρθιο στο NCAA!

Τα τρία από τα τέσσερα φαβορί τέθηκαν εκτός συνέχειας στο τελικό τουρνουά του NCAA, συμπεριλαμβανομένου και του Γκονζάγκα του Κιλιάν Τιλί. Συνεχίζουν την τρελή πορεία τους Λογιόλα (Σικάγο), Φλόριντα Στέιτ και Κάνσας Στέιτ (VIDEOS).

Οι εκπλήξεις δεν έχουν τέλος στο φετινό τουρνουά του NCAA. Άλλες τρεις σημειώθηκαν στους πρώτους αγώνες της φάσης των 16, καθώς το Λογιόλα (Σικάγο) απέκλεισε το Νεβάντα με 69-68, το Κάνσας πέταξε εκτός συνέχειας το Κεντάκι (61-58) και το Φλόριντα Στέιτ απέκλεισε το Γκονζάγκα με 75-60. Το μόνο από τα φαβορί που συνέχισε ακάθεκτο την πορεία του μέχρι τον τους “Elite 8” είναι το Μίσιγκαν, το οποίο διέλυσε το Τέξας Α&Μ 99-72!

Το Λογιόλα σούταρε με 55,8%, κράτησε το Νεβάντα χωρίς πόντο για οκτώ λεπτά στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι μέχρι τέλους, συνεχίζοντας την τρελή πορεία του στο τελικό τουρνουά. Οι Τάουνς (18π.), Κάστερ (15) και Τζάκσον (15) ήταν οι πρώτοι σκόρερς του Λογιόλα (Σικάγο), το οποίο προκρίθηκε στους “Elite 8” για πρώτη φορά μετά το 1963 και θα αντιμετωπίσει στον τελικό της νότιας περιφέρειας το Κάνσας Στέιτ. Οι “αγριόγατες”, από τη μεριά τους, πέταξαν εκτός συνέχειας το φαβορί της περιφέρειας, το Κεντάκι των Νοξ, Ντιαλό, Γκίλγκιους-Αλεξάντερ και Ουάσινγκτον.

Ο Ζέιβιερ Σνιντ πέτυχε 22 πόντους και μάζεψε 9 ριμπάουντ, ο Μπάρι Μπράουν έβαλε το νικητήριο σουτ 18'' πριν από τη λήξη και το Κάνσας Στέιτ πήρε τη νίκη με 61-58, καθώς η ομάδα του Τζον Καλιπάρι αστόχησε και στις δύο προσπάθειες που είχε στο φινάλε. Κάπως έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία του τελικού τουρνουά δύο κολέγια με το Νο. 9 και το Νο. 11 θα μονομαχήσουν για μία θέση στο Final Four!

Εκτός συνέχειας το Γκονζάγκα του Κιλιάν Τιλί

Στη δυτική περιφέρεια η μεγάλη έκπληξη έγινε από το Φλόριντα Στέιτ, το οποίο ολοκλήρωσε την πρώτη βραδιά της φάσης των “Sweet 16” νικώντας εύκολα το Γκονζάγκα 75-60. Οι Ρούι Χατσιμούρα (16π.) και Ζακ Νορβέλ (14π.) ήταν οι πρώτοι σκόρερς του Γκονζάγκα, το οποίο κατέρρευσε χωρίς τον τραυματία Κιλιάν Τιλί (μικρότερο αδερφό του Κιμ Τιλί, του Ολυμπιακού), με αποτέλεσμα να υποστεί την πρώτη του ήττα από τις 18 Ιανουαρίου.

Στην αντίπερα όχθη, ο Τέρανς Μαν (18π.) ήταν ο κορυφαίος των θριαμβευτών Σέμινολς, οι οποίοι προκρίθηκαν στους “8” του τουρνουά για τρίτη φορά στην ιστορία του πανεπιστημίου και για πρώτη φορά από το 1993. Η τελευταία φορά που το Φλόριντα Στέιτ βρέθηκε στο Final Four ήταν το μακρινό 1972. Το επόμενο εμπόδιο των Σέμινολς θα είναι το Μίσιγκαν, το φαβορί της δυτικής περιφέρειας πλέον, το οποίο συνέτριψε το Τέξας Α&Μ 99-72, έχοντας ποσοστό 61,9% και 58,3% στα τρίποντα!

Οι Γουλβερίνς ευστόχησαν στα 14 από τα 24 τρίποντα που επιχείρησαν, προηγήθηκαν με 29 πόντους διαφορά από το πρώτο ημίχρονο και είχαν κορυφαίους τους Αμπντούρ-Ραχμάν (24π., 7ασ.), Βάγκνερ (21π.) και Μάθιους (18π.), επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά που τους ήθελαν να προκρίνονται στους “8” για τρίτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια. Ο Ντέιβις (24π., 8ρ.) ήταν ο κορυφαίος του Τέξας Α&Μ.

Τα αποτελέσματα της φάσης “Sweet 16”:

ΝΟΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Λογιόλα/Σικάγο (11) – Νεβάντα (7) 69-68

Κάνσας Στέιτ (9) – Κεντάκι (5) 61-58

ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Τέξας Α&Μ (7) – Μίσιγκαν (3) 72-99

Φλόριντα Στέιτ (9) – Γκονζάγκα (4) 75-60

Photo credits: AP Photo/John Amis

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ