NCAA

Be true!

Be true!

Ο Derrick Gordon ήταν πέρσι ο πιο γνωστός παίκτης σε ολόκληρο το NCAA. Όχι για αγωνιστικούς λόγους, αλλά για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Διαβάστε την ιστορία γύρω από τον πρώτο αθλητή/μαθητή που παραδέχθηκε δημόσια πως είναι ομοφυλόφιλος.

Το όνομα του Derrick Gordon ενδεχομένως να μην λέει πολλά στον κόσμο. Τουλάχιστον αυτόν της Ευρώπης, γιατί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είχε γίνει το talk of the town για αρκετό καιρό, τον περασμένο Απρίλιο.

Αιτία; Έγινε ο πρώτος αθλητής - μαθητής στην ιστορία του NCAA που παραδέχθηκε δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος. Ένα θέμα ταμπού, για το οποίο όμως βρήκε τη δύναμη να μιλήσει ανοιχτά, έχοντας ως μέντορα τον Jason Collins.

Η κίνηση του άλλοτε σέντερ των Brooklyn Nets να παραδεχθεί πως είναι ομοφυλόφιλος, αλλά και η στάση που τήρησε απέναντί του το μεγαλύτερο μέρος της αθλητικής κοινότητας, έδωσαν στον νεαρό γκαρντ του UMass τη δύναμη που έψαχνε για να παραδεχθεί τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.

Το είχε τονίσει άλλωστε από την πρώτη στιγμή πως ο Jason Collins ήταν ο εμπνευστής του. Δικαιολογημένα! Γι αυτό και τον μνημονεύει κάθε φορά που μιλάει για τη συγκεκριμένη απόφασή του. Δίχως πολλά λόγια.

" Την περισσότερη ώρα θα με έβλεπες στο κολέγιο να είμαι μόνος μου. Ένιωθα ότι δεν μπορούσα να είμαι αυτός που πραγματικά είμαι, ότι δεν μπορούσα να ζήσω τη ζωή μου όπως εγώ θέλω", ήταν η αρχική (συγκλονιστική) μαρτυρία του Derrick Gordon, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής πριν από μερικούς μήνες.

Ο ίδιος δεν το έβαλε κάτω! Ζήτησε τη στήριξη (αρχικά) των συμπαικτών του και εν συνεχεία όλου του κόσμου για να μπορέσει να... βγάλει τη μάσκα που φορούσε. Έτσι ένιωθε άλλωστε. Πως φορούσε μία μάσκα.

" Τώρα που έβγαλα τη μάσκα, οι άνθρωποι μπορούν να δουν ποιος πραγματικά είμαι", τόνιζε περήφανος. " Μπορώ επιτέλους να αναπνεύσω και να ζήσω ευτυχισμένα. Είπα στον κόσμο αυτό που έπρεπε να πω", κατέληξε.

"Θα έκοβα το μπάσκετ"

Be true!

" Είτε θα έλεγα την αλήθεια, είτε θα έκοβα το μπάσκετ", παραδέχθηκε μιλώντας στο ESPN πριν από μερικές ημέρες, ο τριτοετής γκαρντ του UMASS. Πλήρως δικαιολογημένα, γιατί " δεν ήθελα το μυστικό μου να αποκαλυφθεί με άλλον τρόπο. Δεν ήθελα να το μάθουν αλλιώς".

Στήριξη με καθυστέρηση

Ο Derrick Gordon βρήκε τη στήριξη που έψαχνε από την πρώτη στιγμή, από όλα -πλην ενός- τα μέλη της οικογένειάς του, που έμαθαν πρώτα την αλήθεια. Ποιος ήταν αυτός που... δυσκολεύτηκε πιο πολύ να το χωνέψει; Ο δίδυμος αδερφός του.

Ο Darryl Gordon δεν ήθελε να πιστέψει αυτά που άκουγε από το στόμα του αδερφού του." Του το είπα και δεν το πίστευε στην αρχή", αποκάλυψε ο Derrick, για να συνεχίσει εξηγώντας πως " νόμισε ότι του έκανα πλάκα. Στη συνέχεια άρχισε να τα βάζει με τον εαυτό του. Πληγώθηκε στην αρχή, αλλά του έδωσα τον απαραίτητο χρόνο. Τώρα με στηρίζει πολύ"!

Από μαθητής... δάσκαλος

Be true!

Αρχικά, η Nike έβγαλε σειρά με T-shirt με το μήνυμα #be_true (=να είσαι αληθινός), ενώ στη συνέχεια του έγιναν προτάσεις για να μιλήσει σε συνέδρια για τη στάση που τήρησε απέναντι στην κατάσταση. Για τη δύναμη που βρήκε. Για την αποφασιστικότητά του.

" Είναι λίγο περίεργο", παραδέχθηκε ο ίδιος, αν και " δεν περίμενα πως θα βρεθώ σε αυτή την κατάσταση. Είμαι 22 ετών και δεν ήθελα να φτάσω τα 30 ή τα 40 για να πω την αλήθεια στον ίδιο μου τον εαυτό. Ο καθένας μπορεί να αθλείται, ανεξαρτήτως των σεξουαλικών του προτιμήσεων. Αν το γνώριζα, θα έλεγα τα πάντα πολύ νωρίτερα".

Δεν έχει σκεφτεί όμως πως φέτος μπορεί να τον... κοροϊδεύουν οι φίλαθλοι των άλλων ομάδων του NCAA; " Προετοιμάζομαι γι αυτό. Δεν ανησυχώ για κάτι τέτοιο γιατί στο τέλος της ημέρας θα είμαι χαρούμενος. Όλοι ξέρουν ότι είμαι ομοφυλόφιλος. Μπορεί ο καθένας να καθίσει σε μία καρέκλα και να πει ό,τι θέλει για μένα. Δεν με απασχολεί. Εγώ είμαι ευτυχισμένος".

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ