NCAA

Ανατροπή και... Elite 8 για Auguste!

Ανατροπή και... Elite 8 για Auguste!

Το Notre Dame του Zach Auguste πέτυχε οκτώ σερί πόντους στα τελευταία 28'' του αγώνα με το Wisconsin και πήρε το εισιτήριο για την Elite 8 της March Madness (61-56). Προκρίση για Virginia, North Carolina και Syracuse! (VIDEOS)

Ένα βήμα από το Final Four του Χιούστον απέχει πλέον το Notre Dame του Zach Auguste που προκρίθηκε στην Elite 8 σε βάρος του Wisconsin (61-56), χάρη στην ανατροπή που έκανε στο τελευταίο μισό λεπτό του αγώνα. Οι "Badgers" είχαν το πάνω χέρι στο παιχνίδι (56-53) με 33'' να μένουν για το τέλος, αλλά από εκεί κι έπειτα τα έκαναν όλα λάθος.

Αρχικά, ο "δικός μας" μείωσε στον πόντο με 2/2 βολές, ενώ ακολούθησαν δύο "εγκληματικά" λάθη των παικτών του Wisconsin για να δώσουν στους "Fighting Irish" τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν την ανατροπή και μαζί να πάρουν το εισιτήριο για την προημιτελική φάση της March Madness. Ο VJ Beachem (19 πόντοι) ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους θριαμβευτές του Notre Dame, με τον Zach Auguste να κάνει εκ νέου τη διαφορά κοντά στο καλάθι έχοντας νταμπλ νταμπλ (12 πόντοι, 12 ριμπάουντ), την ώρα που ο Demetrius Jackson (16 πόντοι) ήταν καθοριστικός στο φινάλε, όσο εξελισσόταν η ανατροπή!

Το πρώτο από τα δύο λάθη που στοίχισαν τη νίκη στο Wisconsin έγινε από τον Nigel Hayes, έναν εκ των κορυφαίων παικτών των "Badgers" φέτος. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, η ενέργειά του ήταν πέρα από κάθε λογική, για να υποχρεώσει την ομάδα του σε ήττα.

Λίγο νωρίτερα, ο Zach Auguste είχε φροντίσει να "ζεστάνει" τους φίλους του Notre Dame, με το εντυπωσιακό άλεϊ ουπ κάρφωμα που έκανε. Βούτυρο στο ψωμί του τέτοιες φάσεις...

Δείτε τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης

Νωρίτερα, το Virginia είχε επιβεβαίωσε μέχρι κεραίας τον τίτλο του φαβορί που είχε στο παιχνίδι με το Iowa State. Οι "Cavaliers" πήραν με σχετική άνεση τη νίκη (84-71) αφού εξασφάλισαν από το πρώτο μέρος διψήφιες υπέρ τους διαφορές. Έτσι το μόνο που χρειαζόταν να κάνουν στη συνέχεια ήταν να τις διατηρήσουν, κάτι το οποίο έκαναν δίχως προβλήματα.

Το North Carolina είναι ίσως η καλύτερη ομάδα της "Τρέλας" μέχρι στιγμής, κάτι που φρόντισε να επιβεβαιώσει απέναντι στο Indiana. Οι "Tar Heels" συνέτριψαν τους "Hoosiers" με 101-86 και πήραν το εισιτήριο για την Elite 8, έχοντας όλη τη βασική τους πεντάδα με διψήφιο αριθμό πόντων, προεξαρχόντων των Brice Johnson (20π., 10ριμπ.) και Marcus Paige (21π.).

Τέλος, το Syracuse απέκλεισε το Gonzaga (63-60), με το καλάθι του Michael Gbinije και τις 2/2 βολές του Tyler Lydon να "υπογράφουν" τη νίκη της ομάδας του Jim Boeheim στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης.

Τα ζευγάρια της Elite 8:

Kansas (1) - Villanova (2)

North Carolina (1) - Notre Dame (6)

Oregon (1) - Oklahoma (2)

Virginia (1) - Syracuse (10)

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ