NCAA

Ανατροπή 14 πόντων σε ένα λεπτό (και κάτι)!

Ανατροπή 14 πόντων σε ένα λεπτό (και κάτι)!

Υπάρχουν ανατροπές κι ανατροπές. Υπάρχει και αυτή που έκανε η ομάδα του πανεπιστημίου της Νεβάδα στον αγώνα με το Νιου Μέξικο. Δείτε το VIDEO.

Απέμεναν 11 λεπτά για τη λήξη του αγώνα και το Νιου Μέξικο βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 25 πόντους διαφορά. Με 4'27'' να απομένουν η διαφορά ήταν ακόμα στους 19 και στα 2'42'' είχε πέσει μόνο κατά δύο πόντους, στους 17. Ακόμα και 1'10'' πριν από τη λήξη, το Νιου Μέξικο προηγούνταν με 90-76 και είχε τη μπάλα στα χέρια. Τι έγινε μετά; Η δεύτερη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του κολεγιακού μπάσκετ.

- Η Νεβάδα έκλεψε τη μπάλα και έβαλε τρίποντο στα 64'' (90-79).

- Το Νιου Μέξικο έχασε δύο βολές και ο σταρ της Νεβάδα, ο Μάρκους Μάρσαλ, ευστόχησε σε τρίποντο στα 52,4'' (90-82).

- Το Νιου Μέξικο έβαλε 1/2 βολές και ο Μάρσαλ έβαλε νέο τρίποντο στα 40,3'' (91-85).

- Το Νιου Μέξικο ευστόχησε πάλι σε 1/2 βολές και ο Καρολάιν έβαλε νέο τρίποντο στα 28,4'' (92-88).

- Το Νιου Μέξικο ευστόχησε και στις δύο βολές αλλά ο Μάρσαλ “χτύπησε” ξανά με τρίποντο (με ταμπλό) στα 18,1'' (94-91).

- Το Νιου Μέξικο έχασε και τις δύο βολές και εν συνεχεία ο Μάρσαλ σκόραρε ξανά με ταμπλό πίσω από τα 6,32μ. (94-94)! Παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο το Νιου Μέξικο ήταν πάλι η ομάδα που έλεγχε το ματς στα τελευταία δευτερόλεπτα. Προηγήθηκε 104-102 στα τελευταία δευτερόλεπτα αλλά η Νεβάδα είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει με δίποντο ή να κερδίσει το ματς με τρίποντο. Ο Καρολάιν επέλεξε το δεύτερο και δικαιώθηκε. Με τρίποντο 2,9'' πριν από τη λήξη η Νεβάδα πήρε τη νίκη. Η δεύτερη μεγαλύτερη ανατροπή μόλις είχε ολοκληρωθεί.

Για όσους δεν το πιστεύουν, υπάρχει και το video.

Έχω κοουτσάρει σε κολέγιο, στο ΝΒΑ, στην Ευρώπη, αλλά ποτέ δεν έχω δει ξανά κάνει τέτοιο” έλεγε μετά το παιχνίδι ο προπονητής της Νεβάδα, Ερικ Μάσελμαν. “ Είμαι 52 ετών και αυτό είναι ένα μάθημα για μένα ότι τα πάντα είναι πιθανά στον αθλητισμό”.

Η επική ανατροπή του Τέξας Α&Μ

Για την Ιστορία, η μεγαλύτερη ανατροπή στο κολεγιακό μπάσκετ θεωρείται αυτή που έκανε το Τέξας Α&Μ στο περσινό τελικό τουρνουά του NCAA, όταν κατάφερε να “γυρίσει” διαφορά 12 πόντων στα τελευταία 44 δευτερόλεπτα του αγώνα με το Νόρθερν Άιοβα! Δείτε πως συνέβη αυτό στο video που ακολουθεί.

TAGS NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ